Kedd este, Vértessomlón rendezték a Megyei Kupa döntőjét.

A Tatabánya a Környét, a Vértesszőlős a Sárisápot búcsúztatta a május végén rendezett elődöntő során. A Vértesszőlős a bajnokság befejezése óta nem játszott tétmérkőzést, viszont a Tatabánya nem is egyet: emlékezetes körülmények között előbb Bicskén lépett pályára a P.Nagy-csapat, majd hazai pályán fogadta a szomszédokat. Előbbi ­meccs nem hozott gólt, utóbbin viszont egyet talált a Bicske, ami azt jelentette, hogy a Tatabánya nem jutott fel az NB III.-ba. Ilyen előjelekkel utazott el Vértessomlóra a Bányász. Mindössze nyolc percet kellett várni az első találatra, amit Wágner egy kapusbravúr után pöckölt a kapuba. A Tatabánya egyébként alaposan felforgatta a kezdőcsapatot, a Bicske ellenihez képest alig páran maradtak hírmondónak a kezdőcsapatban. Végül ötnél állt meg a kék-fehér klub, ám a teljes második félidőt emberelőnyben játszotta. Az aranyérmeket és a kupát Popovics György­től és Khéner Lászlótól vette át a győzelem ellenére igen lehangolt csapat.

Megyei Kupa, döntő
Tatabányai SC- Vértesszőlősi SE 5-0 (3-0)
Tatabánya, vezette: Szeibert P. (Drabon B., Gabala Zs., Jászberényi M.)
Tatabánya: Balla – Wágner (Árvai, 62.), Soltész (Székely, 56.), Krupánszki, Kovács I. (Klausz, 56.), Németh, Györgykovács (Katona, 56.), Farkas V., Farkas M., Gaszner (Pawelec, 56.), Víg (Kovács D. Sz., 56.). Vezetőedző: P. Nagy László.
Vértesszőlős: Szekér – Dr. Veréb, Bencsik, Müller, Duka (Zöld, 46.), Plotár (Kolompár, 46.), Bognár M. (Németh, 53.), Ratimorszky (Gyurász, 46.), Králl (Jónás, 58.), Bognár F., Kocsis. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Wágner (8., 43., 55.), Farkas M. (25.), Kovács D. Sz. (68.)
Kiállítva: Bognár F. (43., Vértesszőlős)