Évértékelő sorozatunk első részében a bajnok Tatabánya szezonját vizsgáltuk meg. Három év alatt három bajnoki címet szerzett a Tatabányai SC a megyei bajnokságban. 

Az emlékezetes kizárás az NB III.-ból fekete felhőket fújt Tatabánya labdarúgásának egére, de saját nevelésű fiatalokkal a csapat a legalsó ligából építkezett újra. Előbb a megyei harmadosztály küzdelmeit nyerték meg, majd a másodosztályt is magasan húzták le. Az idei bajnokságban is toronymagas esélyesei voltak a kék-fehérek a bajnoki címnek, amit végül be is húztak. Pedig nem úgy kezdődött a szezon, ahogy azt várni lehetett: a szezonnyitón egy szűkös győzelem a Tata ellen, majd a legnagyobb riválisnak kikiáltott Oroszlány győzni tudott Tatabányán egy igen parázs meccsen. Ezzel mondjuk a TSC ki is pipálta a vereségeket, hiszen több nem csúszott be.
Az Oroszlány lendülete az őszi szezon vége előtt elfogyott, így a téli szünetet már P. Nagy László csapata töltötte az élen. Az átigazolási szezonban tovább erősödött a Bányász, hiszen visszatért Katona Károly az NB II.-ből, jött a rutinos kapus, Dombai András, valamint Kiprich Dániel, aki akkor épp toronymagasan vezette a góllövőlistát, méghozzá épp az Oroszlány színeiben játszott. Sikerült is a visszavágás az Oroszlány ellen a tavasz első meccsén, egy Zsámbék elleni döntetlent leszámítva a kék-fehér gárda minden mérkőzését hozta. Volt több nagy kiütés is, az Ácsnak egyszer 25, egyszer pedig 18 gólt rúgott a gárda. A Tatabánya a Megyei Kupában is jól szerepelt, a döntőn a Vértesszőlőst verte, ám ennek már nem tudtak örülni a játékosok. A kupadöntő előtt volt ugyanis az osztályozó mérkőzés, amit a Bicske ellen veszített el a csapat. Ezzel eldőlt, hogy a következő szezonban ismét a megyei első osztályban szerepel a Tatabánya, nem pedig az NB III.-ban, ahová szerettek volna csatlakozni. A 26 mérkőzésből 24-t győzelemmel vívott meg a gárda a bajnokságban, ezek alatt 157 találatot lapátoltak össze a Bányászok, s mindössze 11 alkalommal kapituláltak. Solymos Zoltán 39 találattal volt a csapat (és az egész bajnokság) legeredményesebb játékosa, de a 34 gólig jutó Árvai Dániel, és a 30-t rúgó Kiprich Dániel is hozzátette a magáét. P. Nagy Lászlótól, a csapat vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy nagyon sajnálja, hogy a klub nem jutott fel a harmadosztályban. A következő szezonban Bekő Balázs lesz a csapat vezetőedzője.