Szezonértékelő sorozatunk második részében az ezüstérmes Oroszlány csapatát vizsgáltuk. 



Az edzőváltáson átesett gárda igen szűk létszámmal kezdte az őszt, mégis remekül sikerült: a Tatabánya legyőzése után sokáig vezették a tabellát, ám a Vértessomló elleni meglepő vereség miatt még is a kék-fehérek töltötték az élen a téli szünetet. A pihenő alatt aztán sok minden megváltozott: a keret ugyan bővebb lett, több tehetséges, fiatal játékos került Sebestyén Ferenc keze alá, azonban elveszítették kulcsemberüket, Kiprich Dánielt, aki 23 góljával vezette a góllövőlistát. A tavasszal aztán rögtön vereséggel nyitott a csapat a Tatabánya ellen, innen pedig mint ha kissé csökkent volna a motiváció, és egy-két vereség becsúszott. A második hely aztán nem volt igazán veszélyben, köszönhető ez a parádés ősznek. Végül 19 győzelemmel, 3 döntetlennel és 4 vereséggel zárt az Oroszlány. A csapat legeredményesebb játékosa így is Kiprich Dániel lett, aki csak fél évet szerepelt Oroszlányon.
– A célkitűzés a dobogó megszerzése volt – kezdte értékelését lapunknak Sebestyén Ferenc, a klub vezetőedzője. Ez szerencsére megvalósult, főleg az őszi szezon volt extra. Ott létszámproblémával küzdöttünk, többször fájt a fejünk a kezdőcsapat összeállítása kapcsán, de pozitívan jöttünk ki ebből a helyzetből. Télen bővült a keretünk, viszont Kiprich Dánielt elveszítettük, ő sokat jelentett a csapat játékában. Talán egy kissé jóllakottak voltak a játékosok. Amikor látszott, hogy nem érjük utol a Tatabányát, elveszett a motiváció egy-két játékosomban – folytatta. A több műszakban dolgozóknak az, hogy egy hétig nem edzett, nagy kiesést jelentett. Szégyenkezni ennek ellenére nincs miért, hiszen meglett a második hely. Összességében teljesen elégedettek lehetünk a szezonnal, és voltak fontos tanulságai, amit a későbbiekben hasznosíthatunk.

Tervek
A legbüszkébb a Tatabánya elleni győzelmünkre vagyok – tette hozzá Sebestyén Ferenc. Egy hét alatt játszottunk két meccset a Tatabánya ellen, és a bajnokságban sikerült legyőznünk őket. Ők jóval többet edzenek, mi viszont fegyelmezettek voltunk, ez volt a szezon egyik legjobb pillanata. Negatívként a Sajóbábony elleni kupa vereséget emelném ki. Két góllal vezettünk, ott volt a harmadik a lábunkban, de nem sikerült a továbbjutás. A trénert a felkészülésről és az átigazolásokról is kérdeztük:
– Elkezdtük a felkészülést, négy hetes periódusban dolgozunk. Nem lesz sok felkészülési mérkőzésünk, hiszen nem tudok kiállítani jelenleg 11 játékost. A játékoskeret kialakítása okozza egyelőre a legnagyobb problémát. Jelenleg 16 játékosom van, de sokan sérültek, és a nyaralás is közbeszólhat. Több alapemberem is távozott, folyamatosan tárgyalunk új játékosokkal, szeretnénk minél hamarabb beépíteni őket. Még van egy hónapunk a bajnokság kezdetéig. Fejér megyei ellenfeleink lesznek a felkészülés során.