A Magyar Kupa megyei selejtezőivel kezdik el a megyei első osztályú csapatok a tétmeccseket.

Az első fordulóban négy csapat lépett pályára, itt az Ete a Nagyigmándot, a Környe pedig a Mocsát búcsúztatta. A második fordulóban már az összes első osztályú csapat pályára lép. Rögtön egy rangadóval indítunk, hiszen a Sárisáp fogadja az Esztergomot. Mindkét csapat alaposan átalakult a nyáron, így hiába régi ismerősök, mutathatnak egymásnak újat a játékoskeret kicserélődése miatt. Ráadásul Esztergomban nemcsak új játékosok, de új edző is van Váczy Dávid személyében.
Szintén első osztályú csatát hozhat a Kecskéd–Vértesszőlős összecsapás is. A hazaiaknál több változás van, Linczmaier Lászlóék erősödtek a nyári szünetben, de Tokaji Zsolt csapata is feljebb szeretne kerülni majd a tabellán. A kupaforduló egyik legnagyobb rangadóját Oroszlányban rendezik, ide a megerősödő, dobogóra vágyó Nyergesújfalu érkezik. A nyergesiek több kiemelkedő futballistát szerződtettek, míg a távozó oldalon nem nagyon volt meghatározó játékos, így a tavalyi ötödik helyüket dobogóra cserélnék. Az Oroszlány több alapemberét elveszítette, de folyamatban van a pótlásuk, így nagy kérdés, milyen kezdőt állít majd ki Sebestyén Ferenc a kupameccsre. Az Ászár másodosztályú csapatként próbálja továbbverekedni magát a harmadik körbe, ám ehhez a Vértessomlót kellene legyűrniük. Vértessomlón az elmúlt évek az állandóságról szólnak, egyre több fiatal beépítésével, ami hozhat meglepetéseket, mind pozitív, mind negatív irányban. Egyetlen harmadosztályú csapatként a Bakonyszombathely próbálja kivívni a továbbjutást. Nem lesz egyszerű dolguk, ugyanis a rutinos játékosokkal megerősödő Tata látogat hozzájuk.
A tataiak feltett célja a bajnokságban a feljebb lépés, bár van honnan, ugyanis az előző szezonjuk nem sikerült túl fényesen. A kupakör legfényesebb rangadója még a Tatabánya–Zsámbék összecsapás lehet. A két gárda jó párharcokat vívott az elmúlt szezonban, más kérdés, hogy a kék-fehérek nem jutottak fel az NB III.-ba. Bekő Balázs lett az új vezetőedző, mellette új játékosok is érkeztek, míg a Zsámbéknál alapemberek távoztak, így nőhetett a különbség. A másodosztályú Ete egy megyei első osztályú csapatot már búcsúztatott, most újra erre készül. A Bábolna már egy fokkal nagyobb falat lesz, mint a Nagyigmánd, de az Ete bármikor képes a meglepetésre, ráadásul bajnoki címet szereztek az előző szezonban. A Környe is nyert meccsel a lábban érkezik, illetve fogadja az erősödő Koppánymonostort.