A megyei első osztály második fordulója vár ránk ezen a hétvégén.

A forduló ismét csonka lesz, hiszen csak öt találkozót rendeznek. Szombaton a Sárisáp és az Oroszlány fog összecsapni. Az előző szezon őszén nagy rangadót vívott az akkor még hibátlanul álló két csapat. Most egyik gárda sem kezdett túl jól, hiszen a Sárisáp egy 7-0-s vereséggel kezdett, míg az Oroszlány hazai pályán szenvedett 4-1-s vereséget a Tata ellen. Szerdán, a kupában a Sárisáp javítani tudott, hiszen legyőzte a Bábolnát, ám az Oroszlány újabb pofonba szaladt bele, miután nyolcat kapott a Kecskédtől.
Vasárnap aztán a meglepetésgyőzelemmel kezdő Tata fogadja a szintén diadallal rajtoló Bábolnát. A tataiak kerete gyakorlatilag kicserélődött az előző szezonhoz képest, de Bábolnára is érkeztek erősítések, így jó mérkőzés várható, igazi háromesélyes derbi. A Nagyigmánd hazai pályán fogadja a Vértesszőlőst. A két gárda az előző szezonban az alsóházban szerepelt, ezen mindenképpen javítani szeretnének. A Nagyigmánd vereséggel kezdett, ám a Vértesszőlős győzelemmel, még ha nem is szép játékkal. A két csapat jól ismeri egymást, és a játékoskeret nagyjából egyben is maradt az előző szezonhoz képest. A Kecskéd már most bemutatta, mennyire kétarcú csapat: a bajnokságban 4-0-s vereséget szenvedett Zsámbékon, míg szerdán a kupában 8-0-ra verte az előző szezon ezüstérmesét, az Oroszlányt. Linczmaier László csapata a hétvégén az Esztergomot fogadja. Az Esztergom egy szoros meccsen szenvedett vereséget a nyitányon a Koppánymonostor ellen, így mindkét csapat az első győzelmét hajszolhatja a hétvégén. A két csapat egyébként az előző szezonban nagyon hasonló teljesítménnyel rukkolt elő, mindössze egy pont volt a különbség az utolsó hétvége után.A forduló rangadója a Koppánymonostor-Tatabánya párharc lesz. A lila-fehérek győzelemmel kezdték a szezont, méghozzá az Esztergomot győzték le, míg a bajnoki címre pályázó Tatabánya hazai pályán ütötte ki a Sárisápot. A két csapat az előző szezonban is egy szoros meccset játszott egymással, így Bekő Balázs csapata nem veheti félvállról a stabil monostori alakulatot. A Tatabánya egy győzelemmel valószínűleg marad listavezető. A Nyergesújfalu-Vértessomló összecsapást elhalasztották a vendégek kérésére, miután sérülések miatt nem tudnának elutazni. A Nyergesújfalu ezzel továbbra sem mutatkozhat be a bajnokságban, tekintve, hogy az első fordulóban szabadnaposak voltak. Ezen a hétvégén a Zsámbék kapott pihenőt. A találkozók egyaránt 18 órakor kezdődnek, így a fordulóról készült összefoglalót a szerdai lapszámunkban olvashatják majd.

Atlasz Geodézia, Megyei I. osztály, 2. forduló
Augusztus 17., szombat, 18 óra
Sárisápi BSE-OBSK Oroszlány
Karcagi Pál, a Sárisáp vezetőedzője: – Súlyos vereséggel kezdtük a bajnokságot, így nincs más lehetőségünk, csak az, hogy próbáljuk szépíteni a „bizonyítványt”, szeretnénk pontokat szerezni most már a bajnokságban!
Augusztus 18., vasárnap, 18 óra
Tatai AC-Bábolnai SE
Kele Zoltán, a Tata vezetőedzője: – A kezdés teljesen más volt, a keret is kicserélődött. Nagyobbak az elvárások. Sikerek vannak mögöttünk, és szeretnénk folytatni a szériánkat. Lesznek hiányzóink, ezáltal változik a kezdőcsapatunk is.
Nagyigmándi KSK-Vértesszőlősi SE
Mohácsi Antal, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Nagyon remélem, hogy hazai közönség előtt sikerül begyűjteni a három pontot a Vértesszőlős ellen.
Kecskéd KSK-FC Esztergom
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Az utóbbi napokban megjártuk a mennyet és a poklot is (0-4 illetve 8-0). Nagy kérdés, hogy a csapat melyik arcát mutatja a jó és szervezett Esztergom ellen. Ha a szerdai teljesítményt át tudjuk menteni, akkor győzhetünk.
Koppánymonostori SE-Tatabányai SC
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Azt gondolom, hogy más szintet képvisel a Tatabánya, mint ez az osztály. Sajnálom, hogy nem kerültek fel, senkinek nem jó ez a helyzet. Ezek azok a meccsek, amikor felszabadultan tudunk játszani. Ezen a meccsen csak győzhetünk. Ismerjük őket, tiszteljük is a csapatot, de mindent meg fogunk tenni, hogy ismét szoros meccset játszunk velük.
Augusztus 28., szerda, 18 óra
Nyergesújfalu SE-Vértessomlói KSK
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Nagyon várjuk már az első mérkőzést. A felkészülés felemásra sikerült, két edzőmeccsel kevesebbet tudtunk játszani, amit terveztem. Kemény edzéseken vagyunk túl, de önbizalommal telve várjuk a találkozót.