A hétvégén ezúttal szombaton veszi kezdetét a forduló.

Szombat 14 órától szomszédvári csata lesz Vértesszőlősön, ahová a Tata látogat. A két gárda egyaránt jól kezdte a szezont. A Vértes­szőlős például vezeti a tabellát, mind a két meccsét megnyerte a csapat, ráadásul 11 gólt szerzett. A Tata az Oroszlány legyőzése után a Bábolna ellen szerzett egy pontot egy döntetlennel. Az előző szezonban többször is találkoztak, ám a tabellán a Vértesszőlős végzett jobb helyen. Az is igaz viszont, hogy azóta a Tata kerete nagyban kicserélődött, és megerősödött, míg a Vértesszőlősnél az állandóság lehet az előny. Nagy kérdés, hogy melyik csapat viszi tovább a jó sorozatát.
Vasárnap aztán délelőtt 11 órától csap össze az előző szezon első két helyezettje: a Tatabánya kettőből kettővel áll, az Oroszlány viszont még nem szerzett pontot ebben a bajnokságban. A forduló rangadója így tehát egyelőre az előző szezon miatt nevezhető rangadónak, ám emlékezhetünk, hogy az előző szezonban a Tatabánya épp az Oroszlánytól szenvedte el egyetlen vereségét, ám ez a mérkőzés most teljesen más lehet. Ha a papírforma bejön, akkor az Oroszlány könnyen nulla ponttal állhat három kör után… 17 órától aztán a múlt héten szabadnapos Zsámbék újra hazai pályán futballozik, méghozzá a Vértessomló látogat ide. A Vértessomló is csak egy meccsen van túl, miután az előző heti összecsapásukat el kellett halasztani. Most a zöld-fehérek ellen sem lesz egyszerű feladatuk, és nagy kérdés, hogy milyen kezdőcsapattal tud kiállni Dupai János csapata. Az biztos, hogy tavaly nagy meglepetésre a Vértessomló nagyon simán verte a Zsámbékot a szezon elején, így Bodó László csapatában ég a bosszúvágy. A Zsámbék egyébként győzelemmel kezdte a szezont, míg a Vértessomló egy vereséggel. A Nyergesújfalu végre valahára bemutatkozik, ugyanis az elmúlt két fordulóban nem léptek pályára. Az első mérkőzésüket a két vereséggel álló, ezzel jelenleg sereghajtó Nagyigmánd ellen vívják majd. A papírforma szerint a hazaiak az esélyesebbek ezen az összecsapáson, ráadásul az előző szezonban mindkét párharcot simán nyerte a Nyerges.
A Bábolna-Sárisáp mérkőzés igen szoros és izgalmas lehet. Jelenleg a Bábolna áll jobban, miután az első fordulóban három, a másodikban egy pontot szerzett, míg a Sárisáp a nyitófordulós vereség után az előző hétvégén legyőzte az Oroszlányt. A két csapat sok mindenben hasonlít egymásra, így nehéz lesz dűlőre vinni a dolgot. Hasonlóan pikáns lehet a Koppánymonostor-Kecskéd összecsapás. Az előző bajnokságban ez volt a zárómeccs, ami döntött a hatodik hely sorsáról. Azóta a Kecskéd megerősödött, így szeretnék elkapni a lila-fehéreket. A tabellán egyébként hasonlóan áll a két csapat, hiszen egy-egy győzelem, és ugyanannyi vereség áll a nevük mellett. Most a kettőjük összecsapásából amelyik gárda győztesen jön ki, elindulhat felfelé. Szabadnapos az Esztergom.Atlasz Geodézia, Megyei I. osztály, 3. forduló
Augusztus 24, szombat, 14 óra
Vértesszőlősi SE-Tatai AC
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: Mind a két csapat jól kezdte a bajnokságot, mi szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot. Ha hibáink számát tovább tudjuk csökkenteni, akkor minden esélyünk megvan a győzelemre.
Augusztus 25, vasárnap, 11 óra
Tatabányai SC-OBSK Oroszlány
Bekő Balázs, a Tatabánya vezetőedzője: Komoly sorozatban vagyunk, szerda-vasárnap ritmusban játszunk. Ez lesz ennek az etapnak az utolsó mérkőzése. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható. Szeretnénk minél jobb és eredményesebb játékkal kiszolgálni a közönséget.
Augusztus 25, vasárnap, 17 óra
Zsámbéki SK-Vértessomlói KSK
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: Egy olyan csapat érkezik hozzánk, aki hazai pályán többször megtréfált minket. Most azon leszünk, hogy ez ne történjen meg. Ha a kecskédi mérkőzés első félidejét át tudjuk menteni, akkor megszerezhetjük a három pontot.
Nyergesújfalu SE-Nagyigmándi KSK
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: Már nagyon várjuk, hogy végre számunkra is elinduljon a bajnokság. Azt gondolom, hogy felkészültünk a szezonra, és bízom benne, hogy a hétvégén már ezt
Bábolnai SE-Sárisápi BSE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: Nehéz ellenfél. Nekünk meg jó néhány hiányzónk lesz. Csikócsapattal állunk fel.
Koppánymonostori SE-Kecskéd KSK
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: Istenigazából egy jó mérkőzést játszottunk a múlt héten, így jó hangulatban készülünk. A Kecskéd megerősödött a tavalyihoz képest. Tudom, hogy jó csapatuk van, ismerjük az erősségeiket és a gyengéiket is. Reméljük, hogy ismét sok néző előtt tudunk játszani.

Borítókép: Besenyei Gábor.