Az ötödik fordulót rendezték a hétvégén a megyei első osztályban.

A Zsámbék meglepő vereségbe futott bele a remekül védekező Tata ellen, ráadásul hazai pályán. A zöld-fehérek eddig folyamatosan rúgták a gólokat, most egy sem sikerült. Ennél már egy fokkal több gól esett Nyergesújfalun: itt a Sárisáp szerezte meg a vezetést az első félidőben, de a térfélcserét követően rákapcsolt a Jánosi-brigád, és egy Manga-duplával, valamint egy Takács-találattal megfordította a meccset a hazai csapat. Ezzel a Nyergesújfalu négyből négy győzelemmel áll, ami a tabella második helyére elég. A hétvégén épp az elsővel játszanak majd… A listavezető Tatabánya alaposan megizzadt Vértesszőlősön. A szomszédvári rangadó első félidejében csak egy volt a különbség, aztán jött egy második tatabányai gól, de nem sokáig volt kettő a különbség. Bencsik szépítése után az utolsó fél óra nagyon szoros volt, ám végül a Tatabánya elvitte a három pontot.
A Bábolna a jó, az Oroszlány a pocsék sorozatát folytatja tovább. A hazaiak négy gólt is szereztek, amivel otthon is tartották a három pontot. Az előző szezon ezüstérmese jelenleg öt forduló után nulla ponttal áll, ami elég nagy meglepetés mindent összevetve. A Bábolnánál Valkó Miklós mesterhármast szerzett, így az Oroszlány hiába jött fel két alkalommal is egy gólra. A legtöbb gól azonban Kecskéden esett, ahová a Vértessomló látogatott. A „sváb-derbiként” beharangozott összecsapás elég egyoldalú meccset hozott, a házigazda Kecskéd sokkal jobban játszott a problémákkal küzdő Vértessomló ellen, így nem is lehetett más a vége, mint kiütés. A hazaiaktól Kiss és Pető is duplázni tudott. Az Esztergom végül megszerezte az első győzelmét a bajnokságban, a Nagyigmánd volt az elszenvedője. A párharc előtt már a vendégek trénere, Mohácsi Antal beadta felmondását, így utolsó találkozóján ült a kispadon, de szakosztályvezetőként folytatja. Gyebnár Gergely négy góllal búcsúztatta, ennek valószínűleg kevésbé örült. Az Esztergom végül nagyon simán, 5-0-ra verte a Nagyigmándot. A hétvégén a Koppánymonostor volt a szabadnapos.

Zsámbéki SK-Tatai AC 0-1 (0-1)
Zsámbék, vezette: Balázs K. (Szűcs S., Papes D.)
Zsámbék: Sándor P. – Áprily (Szabó, 61.), Kiss, Marticsek, Juhász, Sugár, Kósa Szi­lágyi (Veréb, 76.), László, Karai, Haupt (László M. S., 65.), Sárközi (Kállay, 51.). Vezetőedző: Bodó László.
Tata: Kovács B. – Felső, Koronczi (Széles, 83.), Suhai (Kovács, 90.), Szűcs, Csordás G., Bujdosó (Velencei, 74.), Csordás D., Kisék, Hauzer (Nagy, 34.), Molnár D. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerző: Bujdosó (33.)
Jók: Kiss, Juhász, illetve mindenki.
Bodó László: – Egy szervezett vendégcsapattal találtuk szembe magunkat. A vezető góljuk után még jobban tudták azt játszani, amire berendezkedtek: a védekezést. Nem tudom elmarasztalni a csapatomat, mert próbált, akart, küzdött, de azt gondolom, ha ezt a meccset holnapig játsszuk, akkor sem rúgunk gólt, mert a legnagyobb helyzeteinket is kihagytuk. Gratulálok a vendég csapatnak.
Kele Zoltán: – A szív diadala. Úgy látszik, hogy tudunk ilyen erősek lenni. Az ellenfél mezőnyfölényben volt, de sokat tettünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Gratulálok a csapatomnak!

Nyergesújfalu SE-Sárisápi BSE 3-1 (0-1)
Nyergesújfalu, vezette: Miráki G. (Szántó R. D., Büki G.)
Nyergesújfalu: Koller – Balogh, Tóth (Szoboszlai, 84.), Hajnal (Király, 46.), Cseh, Manga (Chirita, 90.), Nagy, Mann, Takács (Deme, 77.), Guzsik, Török. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, György, Berki (Jurásek J., 82.), Zicsi, Jurásek Zs., Vass, Szabó M., Sándor P. (Cauxeiro, 65.), Karcagi (Szenes, 61.), Farkas (Putnoki, 54.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Takács (48.), Manga (65., 81.), illetve Sándor P. (13.)
Jók: mindenki, illetve Jurásek Zs.
Jánosi Dániel: – Gratulálok a Sárisápnak a Magyar Kupa főtáblára jutásához. A mai mérkőzésen a csapatom nagyszerűen játszott, sok helyzetet dolgozott ki, és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.
Karcagi Pál: – Az eredmény ránk nézve hízelgő sajnos. Nagyon gyenge volt ez a produkció, egy ember kivételével csak poroszkáltunk, fegyelmezetlenül futkostunk összevissza…



Vértesszőlősi SE-Tatabányai SC 1-2 (0-1)
Vértesszőlős, vezette: Kolonics G. (Drabon B., Büki F.)
Vértesszőlős: Szekér – Dr. Veréb, Polyák (Gyurász, 85.), Balogh, Bencsik, Müller (Farkas, 81.), Szőke, Kolompár (Bihari, 69.), Járóka, Horváth, Kocsis. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Tatabánya: Balla – Kovács I., Gyürki, Soltész, Szabó (Kozák, 86.), Kocsis (Árvai, 55.), Klausz, Németh, Farkas V., Székely, Katona. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Gólszerzők: Bencsik (60.), illetve Németh (38.), Gyürki (53.)
Jók: mindenki, illetve Kovács I., Szabó, Székely.
Tokaji Zsolt: – Más célok, más lehetőségek a két csapatnál, mindezek ellenére nehezen adtuk meg magunkat. Küzdeni tudásból és akaratból jelesre vizsgáztunk. Büszke vagyok a játékosaimra, a Tatabányának pedig sok sikert kívánok.
Bekő Balázs: – A három ponton kívül nagyon nem tudok örülni semminek. Amit ma futball címén műveltünk, az nem ez a sportág… Ettől függetlenül a győzelem a lényeg, de értetlenül állok a teljesítményünk előtt.

Bábolnai SE-OBSK Oroszlány 4-2 (2-1)
Bábolna, vezette: Csejtei Cs. (Horváth I., Szijártó M.)
Bábolna: Pécsvárady – Wiest (Kuroli, 55.), Valkó G., Kalamár (Csillag, 80.), Soha (Kolonics, 90.), Takács (Fábián, 55.), Szendi, Horváth D., Valkó M., Végh, Marcinkó (Doma, 60.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Oroszlány: Balogh N. – Korcsok, Veres, Kuzma, Tóth, Fodor, Králl, Földi, Simonka (Csontos, 82.), Wágner, Jónás. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Valkó M. (10., 21., 54.), Doma (90.), illetve Fodor (40.), Wágner (67.)
Jók: Valkó G., Valkó M., illetve senki.
Józsa Péter: – Jó kezdés után magunknak tettük nehézzé a folytatást, ami majdnem a pontjainkba került.
Sebestyén Ferenc: – Az első félidőben két támadás, két gól. Nehéz ezzel mit kezdeni…

Kecskéd KSK-Vértessomlói KSK 6-1 (2-0)
Kecskéd, vezette: Lovas A. G. (Hartdégen Zs., Drexler D.)
Kecskéd: Bábszki – Farkas J. (Greskó, 46.), Czékmány (Prekob, 67.), Kocsán (Balázs, 82.), Hagymási D., Zuggó (Bakos, 75.), Pető, Kese, Kucsera, Simon (Hagymási B., 75.), Kiss. Vezetőedző: Linczmaier László.
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya (Bátorfi, 73.), Éliás, Erdei, Egri (Ficsor, 46.), Antalovits, Szepesi, Batin, Kovács K., Kovács S. (Dobbelaere, 73.), Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Kiss (12., 47.), Zuggó (43.), Czékmány (53.), Pető (72., 85.), illetve Batin (70.)
Jók: Kiss, Bábszki, Kese, Greskó, Pető, illetve senki.
Linczmaier László: – Megkezdtük a pontgyűjtést, és igyekeztünk kiszolgálni a közönséget is. Mégis van hiány­érzetem, mert még nem állt össze a puzzle, sok a hullámvölgy a játékunkban.
Dupai János: – Sima meccs volt. Úgy érzem, hogy a csapatom még az előző heti győzelmet ünnepelte.

FC Esztergom-Nagyigmándi KSK 5-0 (3-0)
Esztergom, vezette: Széplábi G. (Sirokmán A., Kreitl T.)
Esztergom: Borsiczki – Migend, Molnár A., Szlovák (Várszegi B., 74.), Koller, Chrompota (Bugjó, 65.), Dékány (Szalai, 74.), Kiss (Várszegi D., 46.), Bőhm, Ribár (Budavári, 65.), Gyebnár. Vezetőedző: Váczy Dávid.
Nagyigmánd: Farkas B. – Fehér, Bakura (Rácz, 46.), Pintér, Kuti Horváth, Ozoróczi (Juhász, 46.), Kohár (Kovács K., 69.), Horváth Z. (Szappanos, 46.), Boros, Kovács (Ötvös, 55.), Mesterházi. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Gyebnár (11., 40., 59., 62.), Bőhm (15.)
Jók: Gyebnár, Chrompota, Bőhm, illetve senki.
Váczy Dávid: – Úgy gondolom, megmutattuk, hogy tudunk futballozni. Volt ekkora különbség a két csapat között. Azt játszották a srácok, amit kértünk tőlük a stábbal. Remélem, hogy tudjuk folytatni a jó sorozatot.
Mohácsi Antal: – A héten lemondtam a vezetőedzői pozíciómról, mert úgy éreztem, kell valami változás, ami esetleg kimozdítja a csapatot a sikeretlenség gödréből. Köszönöm a fiúknak ezt a három évet.