A hétvége rengeteg izgalmat tartogatott számunkra a megyei bajnokság élvonalában. A harmadik és a második helyezett összecsapását a Nyergesújfalu nyerte, méghozzá meggyőzően. A Nyergesújfalu ezzel a győzelemmel helyet is cserélt a Koppánymonostorral, így már Jánosi Dánielék a másodikok, míg a lila-fehérek visszacsúsztak a harmadik pozícióba. Manga Zsolt duplájával tovább növelte előnyét a góllövőlistán. A Zsámbék is győzni tudott Vértesszőlősön, így a másik rangadó eredményeképpen Bodóék feljöttek a negyedik helyre, míg az ígéretesen kezdő Vértesszőlős már csak a nyolcadik. A Zsámbék és a Nyergesújfalu a következő fordulóban egyébként éppen egymás ellen mérkőzik. Az ötödik helyen is változás történt, ide a Bábolnáról három ponttal hazatérő Esztergom került fel. A legyőzött fél a hatodik helyről várja majd a következő fordulót.
A legtöbbet javító csapat a tatai volt, miután egy Kisék-négyessel kiütötte a Nagyigmándot. Ezzel a diadallal a Tata a hetedik helyre lépett fel, míg a Nagyigmánd maradt a sereghajtó. Az Oroszlány ismét kikapott, ezúttal a Kecskéd győzte le az előző szezon ezüst­érmesét. Egyik fél sem volt jó formában, így a kecskédieknek nagy lökést adhat ez a három pont. A Sárisáp már két góllal is vezetett hazai pályán a Vértessomló ellen, ám Dupai Jánosék nemcsak egyenlíteni, de fordítani is tudtak, bár a vége aztán döntetlen lett. Ezen a hétvégén tehát minden párharcban volt legalább három találat, így most sem unatkozhattak a kilátogatók. A szabadnapos a listavezető Tatabányai SC volt.Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 10. forduló
Nyergesújfalu SE–Koppánymonostori SE 3-0 (1-0)
Nyergesújfalu, vezette: Katona B. M. (Balázs K., Szántó R. D.).
Nyergesújfalu: Lakatos – Balogh, Tóth (Király, 81.), Hajnal (Szoboszlai, 73.), Manga Zs. (Chirita, 93.), Deme, Takács (Rozmán, 87.), Manga M., Guzsik, Török, Fekete M. A. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Koppánymonostor: Gíber – Pekler, Hegedűs, Bilkó, Alasztics, Csapó, Sallai (Dávid, 65.), Sinkó (Dombi, 72.), Szalai, Fekete R. (Rába, 63.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Takács (10.), Manga Zs. (65., 92.).
Jók: mindenki, illetve mindenki.
Jánosi Dániel: – Gratulálok a játékosaimnak, mert egy nagyon jó mérkőzésen nagyszerű játékkal sikerült győznünk egy szervezett csapat ellen. Remélem, hogy Rába Jenő sérülése nem komoly, és mielőbb pályára léphet.
Vigh László: – Aki látta a mérkőzést, az mást gondol, mint amit az eredmény mutat. A pálya a mi játékunkhoz alkalmatlan volt, emellett a játékvezetői ténykedés is hagy némi kívánnivalót maga után. Ha mi úgy beszélnénk velük, mint ők velünk, akkor hónapokig a pálya közelébe sem mehetnénk.

Vértesszőlősi SE–Zsámbéki SK 1-2 (0-2)
Vértesszőlős, vezette: Miráki G. (Tóth R., Sirokmán A.).
Vértesszőlős: Szekér – Polyák, Mig (Németh, 55.), Bencsik, Müller (Zöld, 80.), Kolompár (Tóth, 64.), Szőke, Dombai, Balogh, Horváth Z., Kocsis (Sárközi, 76.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Zsámbék: Sándor P. – Áprily, Marticsek, Juhász, Sugár (Billege, 90.), Kósa Szilágyi (László M. S., 68.), Szabó, László D., Karai (Kállay, 76.), Haupt (Kiss L., 80.), Sárközi. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Szőke (49.), illetve Karai (31.), Sárközi (45.)
Jók: Szőke, Polyák, Szekér, illetve Sándor P., Marticsek, Sárközi, László D.
Tokaji Zsolt: – Egy fél­időnyi előnyt adtunk a vendégcsapatnak, aki ezt könyörtelenül kihasználta. A szünet után becsületesen mentünk, akartunk, de nem volt bennünk elég átütőerő, így a Zsámbék megérdemelt győzelmet aratott.
Bodó László: – Egy éles mérkőzést játszottunk, ahol rengeteg százszázalékos ziccert hibáztunk el. Tanulnunk kell ebből, mert ez a többi meccsen nem fog beleférni.

Bábolnai SE–FC Esztergom 0-3 (0-1)
Bábolna, vezette: Lovas A. G. (Drabon B., Papes D.).
Bábolna: Pécsvárady – Lanzendorfen, Wiest (Csillag, 60.), Valkó G., Kalamár (Marcinkó, 66.), Soha (Doma, 85.), Szendi, Horváth D., Kuroli, Valkó M. (Kolonics, 85.), Végh. Vezetőedző: Józsa Péter.
Esztergom: Borsiczki – Migend, Molnár, Szlovák, Koller (Nemes, 81.), Chrompota (Várszegi D., 63.), Dékány (Bugjó, 89.), Sipőcz (Páldi, 82.), Bőhm (Paltineanu, 46.), Ribár, Gyebnár. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Gólszerzők: Dékány (31.), Koller (67.), Gyebnár (91.).
Jók: senki, illetve mindenki.
Józsa Péter: – Ha ez kézilabda-mérkőzés lett volna, már a második percben időt kérek. Volt úgy, hogy kikaptunk, és abból is tudtunk építkezni, de ma nagyon alulteljesítettünk. Rossz felfogásban játszottunk, az ellenfél többet futott, jobban akarta a győzelmet.
Mátyás Zsolt: – Taktikus, fegyelmezett játékkal sikerült újabb győzelmet aratni. A diadal az első perctől kezdve megérdemelt volt.OBSK Oroszlány–Kecskéd KSK 1-2 (1-1)
Oroszlány, vezette: Büki G. (Szeibert P., Frank V. L.).
Oroszlány: Boros – Fekete, Csontos (Babai, 54.), Korcsok, Kuzma (Budaházy, 84.), Tóth, Jónás, Földi, Wágner, Kelemen, Minárcsik (Králl, 52.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Kecskéd: Bábszki – Czékmány (Horváth Á. A., 89.), Kocsán, Juhász, Hagymási D., Greskó (Hagymási B., 92.), Zuggó, Pető, Kese, Simon, Kiss (Farkas J., 61.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Csontos (20.), illetve Zuggó (9.), Greskó (75.).
Jók: Jónás, illetve Pető, Bábszki, Kese, Kocsán.
Sebestyén Ferenc: – Szorosabb meccset játszottunk, mint a kupában, de nem vagyok elégedett. Megint egy könnyű gólt adtunk az ellenfélnek. Az egyenlítés után nem tudtunk nyomást helyezni a Kecskédre, egy szögletet követően ismét hátrányba kerültünk. Próbáltunk változtatni, de megint csak gratulálni tudok az ellenfélnek.
Linczmaier László: – A kupában nagyarányú győzelmet arattunk az Oroszlány ellen, de egyszer volt Budán kutyavásár. Tudtuk, hogy ma szenvedős meccs vár ránk, amit gyenge, de lelkes játékkal és egy kis szerencsével sikerült hoznunk. Egy ilyen presztízsmeccsen ennek is nagyon örülünk.

Sárisápi BSE–Vértessomlói KSK 4-4 (3-2)
Sárisáp, vezette: Kiss L. (Gabala Zs., Baranyai L.).
Sárisáp: Sándor G. – Berki, Zicsi, Hamza (Jurásek Zs., 46.), Vass (Sándor P., 46.), Szabó (Cauxeiro, 60.), Budaházi, Putnoki (Jurásek J., 53.), Karcagi R., Farkas, Izsó. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Vértessomló: Ujszászi – Zink, Somodi, Murányi, Egri (Éliás, 64.), Szepesi, Batin, Kovács K., Horváth P. (Dobbelaere, 60.), Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Farkas (6.), Izsó (18.), Karcagi R. (29., 76.), illetve Egri (27.), Batin (32.), Szepesi (50.), Éliás (72.).
Jók: senki illetve Kovács K., Batin, Kovács S.
Kiállítva: Berki (35.), illetve Murányi (44.).
Karcagi Pál: – Akaratgyenge brigád, gólképes védelem, töketlen támadójáték. Röviden ennyit mondanék a mai mérkőzésről…
Dupai János: – Nagyon jól küzdött a csapat, örülünk, hogy ponttal tudunk távozni Sárisápról.

Tatai AC–Nagyigmándi KSK 6-0 (4-0)
Tata, vezette: Erdélyi D. (Csejtei Cs., Büki F.).
Tata: Kovács B. – Felső, Bombicz, Soós (Kovács K. S., 74.), Molnár, Mészáros (Koronczi, 79.), Csordás D., Nagy (Bujdosó, 62.), Velencei, Csordás G. (Kisék B., 59.), Kisék Sz. (Hauzer, 59.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Nagyigmánd: Billig – Fehér, Bakura, Pintér, Kuti Horváth, Ozoróczi (Rózsás, 46.), Nyári (Juhász, 46.), Horváth Z., Rácz, Boros (Horváth I., 33.), Kovács M. (Kovács K., 62.). Vezetőedző: Machata Jan.
Gólszerzők: Kisék Sz. (10., 19., 31., 50.), Felső (22.), Molnár (81.).
Kiállítva: Fehér (65., Nagyigmánd).
Jók: mindenki, illetve senki.
Kele Zoltán: – Nagyon fontos győzelem volt ez. Elég sebezhető volt az ellenfél, mi pedig lelkesedtünk.
Machata Jan: – Csak gratulálni tudok az ellenfélnek. Erre a naiv, gyermeteg védekezésre, mint ami nekünk van, nem tudok magyarázatot adni.