Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan szerepelnek a megyei bajnokságok gólkirály-jelöltjei. A megyei első osztályban jelenleg Manga Zsolt vezeti a góllövőlistát. A Nyergesújfalu támadója zseniális formában van, az utóbbi három forduló alatt kilenc gólt szerzett, így összesen tizenöt találatnál jár. Az egész csapat egyébként huszonhétnél tart, így több, mint a felét vállalta magára Manga Zsolt egyedül. A második helyen jelenleg Rába Jenő áll. A Koppánymonostor csatára szintén kirobbanó formában van, hiszen nyolc alkalommal került a kezdőcsapatba, és már tizenegy találatnál jár. Egy góllal kevesebbet jegyez jelenleg a Komáromból Tatabányára visszatérő Szabó Richárd. A szélső eddig tíz alkalommal volt eredményes, a nyitófordulóban például egyszerre négy gólt szerzett a Sárisáp ellen. A Vértesszőlős támadója, Szőke Roland nyolc, míg a tatabányai duó, Árvai Dániel és Gyürki Gergely hét-hét találattal áll.
A másodosztályban a fiatalok uralják az élmezőnyt. Az Ete fiatal támadója, Proceller Krisztián (borítóképünkön) már tizenhat góllal áll, ahogy a környei Szabó Krisztián is. Procellernek volt ötgólos meccse is, Szabó pedig kétszer ünnepelhetett mesternégyest. A két fiatal támadó tehát igazán elemében van. Mögöttük is holtverseny van, ráadásul itt is két fiatal viaskodik. A bajóti Galba József, valamint a környei Plotár Patrik tizennégy-tizennégy alkalommal ünnepelhetett eddig. Előbbinek két triplája, utóbbinak két mesternégyese is van már. Szirmai Ágoston, a Pilismarót támadója rögtön öt góllal kezdte a szezont, ehhez képest aztán később visszaesett, így „csak” tizenegy találattal áll. Nincs szégyenkezni valója a rutinos Dobai Péternek sem, aki minden évben ott van a legjobbak között.Tizennyolc év különbség
Amíg a harmadosztály Déli csoportjának góllövőlistáját a rutinos, 37 esztendős almásfüzitői Kolompár István vezeti 16 góllal, addig az északi csoportét a mindössze 19 éves Sárközi Ádám 18 találattal. Délen holtverseny van a második helyen: a Bakonyszombathely játékosa, Czeglédi Ádám és a rédei Varga Richárd egyaránt 13-13 alkalommal ünnepelhetett, míg északon a tardosi Kovács Henrik (12) a második, míg a rutinos Zvér Dezső (11) a harmadik. Előbbi a Tardos, utóbbi a Dunaalmás góljait gyarapítja. Délen egészen sokan állnak 9 góllal: ennyit lőtt eddig Bucsi Dávid, Klestenitz Ádám, Kuti Tivadar, Simon Milán, Szabó Márió és Tóth Gábor is, így mindkét csoportban nagy harc várható még a gólkirályi címért.