Ahogy az elmúlt héten, úgy most is több háromesélyes rangadó vár ránk az első osztály 11. fordulójában. A zseniális formában lévő Esztergom a pocsék szakaszban lévő Vértesszőlőst fogadja. A hazaiak az utóbbi hat meccsükből ötöt veretlenül vívtak meg, míg a Vértesszőlős az utóbbi két fordulóban egy pontot sem szerzett. Ennek ellenére mégis csak két pont az Esztergom előnye a tabellán, így egy vendég győzelemmel helyet is cserélhet a két csapat. Hazai pályán mondjuk eddig veretlen Váczy Dávid csapata, így fel kell kötnie a sportszárakat a vendégeknek.
A forduló rangadója aztán a Zsámbék-Nyergesújfalu összecsapás lesz. Ez a két csapat egyaránt a dobogóért harcolt az elmúlt években, de ez az utóbbi két szezonban a zöld-fehéreknek jött össze. Idén kissé más a képlet, a Nyergesújfalu a második helyről várja a találkozót, a Zsámbék pedig a negyedikről. A nyáron mindkét csapat keretében volt változás, három zsámbéki alapember (Lakatos, Király, Mann) is Nyergesújfalura igazolt. Most egymás ellen vív a két csapat. Jelenleg három pont Jánosi Dánielék előnye, ezt próbálja eltüntetni a hétvégén a Bodó-legénység. A Nagyigmánd tovább próbálkozik az első győzelem megszerzésével, ezúttal hazai pályán próbálják meg kiharcolni azt. A csapat eddig egy döntetlen mellett minden mérkőzésén kikapott. A Sárisáp a múlt héten hiába vezetett két góllal a Vértessomló ellen, végül egy ponttal kellett megelégednie a csapatnak. Most kötelező feladat előtt áll a Sárisáp, de a hazaiak mindent el fognak követni, hogy végre győzzenek.


Nem lesz egyszerű dolga a hétvégén a Kecskédnek, hiszen a kiválóan rajtoló, ám az elmúlt hetekben pár vereségbe belefutó Bábolna lesz a vendég. A hatodik helyen álló bábolnaiak három rang­adót vívtak az elmúlt három fordulóban, s ezek során csak egy pontot szereztek, így most éhes vadként utaznak Kecskédre. A hazaiak három ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a bábolnaiak, így adott esetben pontazonosság is kialakulhat a két gárda között – ehhez persze egy kecskédi győzelem lenne szükséges. Az előző héten szabadnapos Tatabánya Vértessomlón veheti fel újra a ritmust. A hibátlanul álló megyeszékhelybeliek egyértelmű esélyesei a párharcnak, hiszen a Vértessomló csak hét pontot gyűjtött eddig. Tavaly ősszel is hasonló volt a helyzet, akkor a Tatabánya csak egy nagyon szoros mérkőzésen tudott győzni Vértessomlón.
A jelenleg harmadik helyen tanyázó Koppánymonostor célja nem lehet más a hétvégén, mint a három pont. Az előző körben egy fájó vereséget szenvedett el Vigh László alakulata a Nyergesújfalu ellen, most viszont a Tatát fogadják. A Tata most két győztes mérkőzésen van túl, így a hetedik helyen áll, de így is van öt pont a két csapat között. Amennyiben a Koppánymonostor győzni tud, mindenképpen a dobogó valamelyik fokán fog állni a fordulót követően. Minden találkozót vasárnap, 15 órától rendeznek. A szabadnapos ezúttal az OBSK Oroszlány lesz.FC Esztergom-Vértesszőlősi SE
Mátyás Zsolt, az Esztergom vezetőedzője: – Hazai pályán mindenképpen csak a győzelem elfogadható számunkra. Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat.
Zsámbéki SK-Nyergesújfalu SE
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Azt gondolom, ennél pikánsabb összecsapás (a volt zsámbékiak a mostani zsámbékiak ellen) nem nagyon van. Az eredmény megjósolhatatlan, de rettentően megerősödött a Nyergesújfalu kerete, pi pedig gyengültünk, de remélem, hogy a srácok átérzik a mérkőzés jelentőségét.
Nagyigmándi KSK-Sárisápi BSE
Machata Jan, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Készülünk a mérkőzésre, szeretnénk jó eredményt elérni. Bízom a játékosaimban.
Vértessomlói KSK-Tatabányai SC
Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: – Nem mondom, hogy semmi esélyünk sincs, mert a futballban minden lehetséges. Próbálunk méltó ellenfele lenni a Tatabányának.
Kecskéd KSK-Bábolnai SE
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Lendületes, fiatal, jó erőkből álló ellenfelünk lesz vasárnap. Csapatom játéka augusztus végére nagyjából összeállt, de a sok sérülés miatt mostanra kissé káoszos lett, így nagyot kell küzdenünk, ha nyerni akarunk.
Koppánymonostori SE-Tatai AC
Vigh László, a Koppányomonostor vezetőedzője: – Látjuk, hogy a Tata jobban szerepel, mint az előző szezonban. Vannak szép eredményeik, rutinos játékossal erősödtek. A múlt heti vereségünk után újra szeretnénk három pontot szerezni.