A vasárnapi találkozók izgalmasnak ígérkeznek a megyei első osztályban, és rengeteg átalakulás várható az él- és középmezőnyben. A forduló rangadója a Zsámbék–Koppánymonostor lesz.

A Zsámbék jelenleg a tabella negyedik helyén áll, míg a Koppánymonostor a második. A zöld-fehérek a múlt héten már vívtak egy ugyan­ilyen rangadót, hiszen akkor a Nyergesújfalu volt a második helyen, annak 0-0 lett a vége. A Koppánymonostor győzni tudott az előző fordulóban, viszont előtte épp a Nyergesújfalutól kapott ki. Jelenleg négy pont a két csapat közötti különbség, így bármilyen eredmény születik, a lila-fehérek mindenképpen maradnak a dobogón. Egy Zsámbék-győzelemmel nagyon szoros lesz a dobogó környéke, bár már így is az.
A Nyergesújfalura is ismét egy rangadó vár, a múlt heti zsámbéki kirándulás után most hazai pályán fogadja az Esztergom csapatát. Az Esztergom is remek formában van, sorozatban három meccset nyert a Váczy-gárda, így ugyanúgy 17 pontja van, mint az előbb említett Zsámbéknak. Ez pont hárommal kevesebb, mint a Nyerges­újfalu pontjai, így tehát egy vendéggyőzelemmel pont­azonosság alakulhat ki. A Vértesszőlős hiába rajtolt parádésan, az elmúlt fordulókban gyengélkedett, így most csak egy pont előnnyel várja a Kecskédet. A kecskédiek teljesítménye is változó, így a két gárda most egy jó meccset vívhat egymással, ráadásul egy Kecskéd-győzelemmel helyet is cserélne a két gárda. A Nagyigmánd jelenleg sereghajtóként fogadja a listavezető Tatabányát. Ennél nagyobb különbség jelenleg nincs a bajnokságban, így nincs kizárva, hogy nagy ki­ütés lesz. A hazaiak egy, a vendégek harminc pontot szereztek, ez sokatmondó statisztika.


A Tatabánya aztán szerdán is pályára lép majd, ám akkor jóval nehezebb meccs vár Bekő Balázs fiaira, hiszen a Debrecent fogadják magyarkupa-mérkőzésen. Az Oroszlány az előző hétvégén pihent, így frissen fogadja majd vasárnap a Vértessomlót. A két csapat között mindössze két pont a különbség a hazaiak javára, ami meglepő, tekintve, hogy az Oroszlány az előző szezon ezüstérmese. Egyik csapat sem úgy kezdte a szezont, ahogy azt remélték, így most egymás ellen tudnak javítani. Itt is áll, hogy egy vendéggyőzelemmel helyet cserélne a két csapat, az oroszlányiak győzelmükkel pedig adott esetben megelőzhetik a Kecskédet. A Vértessomló az utóbbi hat mérkőzésén nyeretlen maradt, de az Oroszlány is nulla pontot szerzett az utóbbi két mérkőzésén.
Jó és szoros meccsnek ígérkezik a Sárisáp–Tata-összecsapás is. Itt is mindössze két pont a különbség a hazaiak javára. Mind a két csapatról elmondható, hogy változó teljesítménnyel rukkolnak elő, és ugyanúgy négy-négy győzelemmel állnak. A szokásos matek erre a mérkőzésre is beültethető: a vendégek győzelmével helyet cserélne a két gárda, míg a Sárisáp egy győzelemmel megelőzhetné a tabellán a Bábolnát – hiszen Józsa Péter csapata ezen a hétvégén szabadnapos.


Zsámbéki SK–Koppánymonostori SE
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: Újabb komoly megmérettetés áll a csapat előtt. Fárasztó héten vagyunk túl, mivel öt nap alatt három húzós mérkőzést játszottunk, és vasárnap jön a negyedik. Kíváncsian várom, mire leszünk képesek.
Nyergesújfalu SE–FC Esztergom
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: Nehéz, kiegyenlített mérkőzésre számítok, hiszen egy jó formában lévő csapat látogat hozzánk. De győzni szeretnénk, ehhez pedig a legjobbunkat kell nyújtani ezen az összecsapáson.
Vértesszőlősi SE–Kecskéd KSK
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: Mind a két csapat megélt már szebb időket is, mint a mostani. Mi továbbra is ezer sebből vérzünk, jelen helyzetünkben a pontszerzést is bravúrnak tartanám, de mindezek ellenére mindent megteszünk, hogy sikeresen szerepeljünk a hétvégén.
OBSK Oroszlány–Vértessomlói KSK
Sebestyén Ferenc, az Oroszlány vezetőedzője: Azt hittem, hogy jót fog tenni a két hét szünet, de nem vagyok benne biztos, hogy jó irányba megyünk. Nagyot kell harcolnunk, hogy itthon tartsuk a három pontot, de bízom benne, hogy sikerül.
Nagyigmándi KSK–Tatabányai SC
Machata Jan, a Nagyigmánd vezetőedzője: Tisztességes helytállást szeretnék.
Sárisápi BSE–Tatai AC
Karcagi Pál, a Sárisáp vezetőedzője: A múlt heti idegenbeli győzelem akkor ér igazán valamit, ha hazai pályán is begyűjtenénk a három pontot. Láttam a Tatát, masszív, jó csapat, kemény, férfias küzdelemre számítok.

 • 1. Tatabánya 10 10 0 0 44-4 30
  2. K.monostor 10 7 0 3 23-14 20
  3. Nyergesújfalu 10 6 2 2 27-16 20
  4. Zsámbék 10 5 2 3 25-9 17
  5. Esztergom 10 5 2 3 24-13 17
  6. Bábolna 11 5 2 4 17-16 17
  7. Sárisáp 10 4 3 3 18-20 15
  8. Tata 10 4 1 6 20-21 13
  9. Vértesszőlős 11 4 0 7 27-33 12
  10. Kecskéd 10 3 2 6 20-24 11
  11. Oroszlány 10 3 0 7 17-31 9
  12. Vértessomló 10 2 1 7 14-36 7
  13. Nagyigmánd 10 0 1 8 6-44 1