A hétvégén játszották az utolsó „őszi” fordulót, azaz ezzel a körrel lezárult a bajnokság első fele. A forduló rangadóján egy találat döntött Esztergomban, amit a Zsámbék szerzett. Az Esztergom otthon eddig kiváló formában szerepelt, ám a zöld-fehérek feltörték a hazai reteszt. Ezzel a Zsámbék az utolsó három mérkőzésen hét pontot gyűjtött, ez pedig jelenleg dobogót ér számára. Ehhez persze kellett az is, hogy a Kecskéd hátrányból fordítson a Nyergesújfalu ellen. A félidőre még a vendégek mentek előnnyel, de a Linczmaier-legénység három gólt is tartogatott a második játékrészre, amivel otthon is tartotta a három pontot. Ez azt is jelenti, hogy még szorosabbá vált az élmezőny. A listavezető Tatabányának nem okozott gondot a Tata legyőzése, 7-1 lett a végeredmény. Fontos győzelmet aratott a Koppánymonostor is. A Sárisáp elleni három pont azt jelenti, hogy a lila-fehér csapat a második helyen fejezte be az első kört. A Bábolna is győzött a hétvégén, méghozzá Vértessomlón. Ezen a találkozón is egy gól döntött el mindent, így a Bábolna meg tudta előzni az Esztergomot. A Nagyigmánd remek első félidőt produkált az Oroszlány ellen, ám ez is kevés volt az üdvösséghez: a szünet után az Oroszlány magára talált, és végül elvitte a három pontot idegenből.


Ezzel a körrel már minden csapat játszott mindenkivel, így mindenki ugyanannyi mérkőzéssel áll. A hétvégén a Vértesszőlős volt szabadnapos, a következő fordulóban az első kör visszavágói következnek majd.


Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 13. forduló
FC Esztergom–Zsámbéki SK 0-1 (0-0)
Esztergom, vezette: Katona B. M. (Drabon B., Frank V. L.).
Esztergom: Borsiczki – Molnár, Szlovák, Koller (Klátyik, 62.), Chrompota (Holló, 52.), Kiss (Krammer, 52.), Sipőcz, Várszegi D. (Rácz, 84.), Ribár, Paltineanu (Böhm, 77.), Gyebnár. Vezetőedző: Váczy Dávid.
Zsámbék: Bartos – Áprily, Marticsek, Juhász, Sugár B., Kállay (Sugár S., 93.), László M. S. (Karai, 70.), Kósa Szilágyi, László D., Haupt (Billege, 80.), Sárközi. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerző: Sárközi (49.).
Kiállítva: Gyebnár (90., Esztergom).
Jók: Borsiczki, illetve Sárközi, Marticsek, Kállay.
Váczy Dávid: – Rossz felfogásban játszottunk, és ameddig a csapat nem képes végrehajtani a saját játékát, addig sanszunk sincs a rangadókon nyerni. Abszolút megérdemelt a vendégek győzelme. Azzal azonban továbbra sem lehetünk elégedettek, hogy nem kapjuk meg az egyenlő bánásmódot.
Bodó László: – Úgy érzem, megérdemelten nyertünk. A pálya jó volt, a labda jó volt, az időjárás is jó volt és az ellenfél is szeretett volna futballozni. A nézőknek is érdemes volt kijönniük a mérkőzésre. Gratulálok a csapatomnak és további sok sikert kívánok az Esztergomnak.


Tatai AC–Tatabányai SC 1-7 (0-5)
Tata, vezette: Büki G. (Kolonics G., Büki F.).
Tata: Kovács B. – Szűcs, Felső, Bombicz (Kovács K. S., 46.), Soós (Koronczi, 71.), Molnár, Bujdosó, Mészáros (Martonfi, 81.), Velencei (Nagy, 68.), Hauzer, Kisék Sz. (Széles, 64.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Tatabánya: Balla (Bódis, 60.) – Árvai, Kovács I., Gyürki (Sárközi, 46.), Soltész, Kocsis (Kozák, 60.), Hajas, Németh (Krupánszki, 29.), Farkas V., Székely, Gál (Kovács D. Sz., 60.). Vezetőedző: Bekő Balázs.
Gólszerzők: Martonfi (82.), illetve Gyürki (8., 17.), Kocsis (12., 26., 31.), Árvai (60.), Kovács I. (77.).
Jók: Bombicz, Felső, Mészáros, illetve Gyürki, Kocsis, Farkas V.
Kele Zoltán: – Elsősorban gratulálni szeretnék a Tatabányának. Nem mentesítem magunkat, de nagyon sok egyéni hibát vétettünk. Van különbség a két csapat között, a hét gólt viszont kissé túlzónak tartom.
Bekő Balázs: – Annak örülök, hogy fenn tudtuk tartani a hétközi kupameccsen mutatott játékunkat és abszolút tisztelve az ellenfelet nagyon jó első félidőt produkáltunk. A második kicsit döcögősebb volt, de így is szép győzelmet arattunk.


Nagyigmándi KSK–OBSK Oroszlány 1-3 (1-1)
Nagyigmánd, vezette: Tóth R. (Szűcs S., Papes D.).
Nagyigmánd: Farkas – Mesterházi, Fülöp, Horváth Z., Bakura, Bercsi, Nyári (Juhász, 73.), Rácz, Boros Á. (Horváth I., 76.), Kuti Horváth, Ozoróczi (Kovács M., 65.). Vezetőedző: Machata Jan.
Oroszlány: Boros R. – Fekete, Veres (Tóth B., 46.), Korcsok, Kuzma (Králl, 88.), Tóth Á., Jónás, Földi, Wágner, Simonka, Kelemen. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Bakura (11.), illetve Wágner (7., 69.), Tóth Á. (66.).
Kiállítva: Kuti Horváth (91., Nagyigmánd).
Jók: mindenki, illetve Boros R., Fekete.
Machata Jan: – Az első játékrészben egyértelműen jobbak voltunk, több góllal kellett volna vezetnünk. A szünet után jobb volt az Oroszlány.
Sebestyén Ferenc: – Az első félidő értékelhetetlen volt részünkről, nem tudom, miért alakul ez így állandóan. A kapusunknak köszönhetjük, hogy nem szerzett nagyobb előnyt a Nagyigmánd. A szünet után varázsütésre megváltozott minden, a jó futball után nem volt kérdés a három pont sorsa.


Vértessomlói KSK–Bábolnai SE 0-1 (0-1)
Vértessomló, vezette: Csejtei Cs. (Széplábi G., Lovas A. G.).
Vértessomló: Ujszászi – Éliás, Zink, Somodi, Murányi, Egri, Batin, Kovács K., Horváth P. (Dobbelaere, 66.), Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M., Kalamár (Doma, 70.), Lanzendorfen (Balogh Á., 86.), Kuroli (Marcinkó, 90.), Szendi, Wiest (Soha, 46.), Végh, Csillag (Kolonics, 83.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerző: Kuroli (45.).
Jók: Ujszászi, Kovács K., Éliás, illetve senki.
Dupai János: – Egy gól döntött a mérkőzésen. Jól küzdött a csapat, úgy gondolom, igazságosabb lett volna a döntetlen.
Józsa Péter: – A védelem jól állt a lábán, a gólszerzéssel továbbra is gondjaink vannak. Reméljük, hogy tudunk javítani a helyzeteink kihasználásán.


Kecskéd KSK–Nyergesújfalu SE 3-1 (0-1)
Kecskéd, vezette: Kiss L. (Miráki G., Sirokmán A.).
Kecskéd: Bábszki – Czékmány (Balázs, 90.), Hagymási D., Greskó, Zuggó, Pető (Hagymási B., 86.), Kese, Kucsera, Juhász, Simon (Kocsán, 8.), Kiss M. Z. (Horváth Á. A., 74.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Nyergesújfalu: Lakatos – Balogh A., Szoboszlai (Rozmán, 71.), Tóth (Motuz, 86.), Mann (Deme, 71.), Manga Zs., Nagy, Takács, Manga M., Guzsik, Török. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Balogh A. (öngól, 48.), Kese (53.), Zuggó (89.), illetve Manga Zs. (28.).
Jók: Kese, Hagymási D., Greskó, Pető, Zuggó, Czékmány, Bábszki, illetve senki.
Linczmaier László: – Nagy szüksége volt a csapatnak és a szurkolóknak erre a sikerre. Jó ellenfelet tudtunk ma legyőzni, jó volt a hozzáállásunk, így jól aludhatunk.
Jánosi Dániel: – A hazaiak akaratban felülmúltak minket, csapatom játékban alulmúlta magát, így nem lehetett más, csak vereség a vége.


Koppánymonostori SE–Sárisápi BSE 2-1 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Balázs K. (Jurák F., Jászberényi M.).
Koppánymonostor: Giber – Hegedüs, Bilkó, Venczel (Egyed, 65.), Csapó, Rába, Sallai, Sinkó (Fekete, 81.), Szalai, Dombi (Dávid, 57.), Tímár (Alasztics, 65.). Vezetőedző: Vigh László.
Sárisáp: Sándor G. – György (Vass, 55.), Szenes (Fürst, 72.), Berki, Zicsi, Hamza (Putnoki, 62.), Szabó (Jurásek J., 83.), Sándor P., Budaházi, Kopányi, Izsó. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Rába (39.), Hegedüs (41.), illetve Szabó (56.).
Jók: Csapó, Gíber, Rába, Hegedüs, illetve Izsó, Berki.
Vigh László: – Nem mindig volt meg a ritmusa a játékunknak, de az első félidőt így is kontroll alatt tartottunk. A szünet után nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, így sokat kellett dolgoznunk, hogy itthon tartsuk a három pontot.
Karcagi Pál: – Remek körülmények között, kiválóan előkészített pályán küzdöttek a csapatok. Sajnos a mérkőzést egy téves túlbuzgó asszisztensi ítélet döntött el, de gratulálok a hazaiaknak, akik kihasználták ezt.