Az esős idő beköszöntével ismét megtörtént az, ami ilyenkor meg szokott: elmaradt egy találkozó a megyei első osztály hétvégéjén. Jelesül a Tata–Oroszlány összecsapás volt, amit nem tudtak megrendezni. A pótlásról egyelőre nincs információ, de könnyen lehet, hogy majd csak a 2020-as naptári évben feszül egymásnak a két csapat. Az egyetlen hazai alakulat, amely nyerni tudott vasárnap, az Esztergom volt. A forduló rangadója nem éppen ideális talajon játszódott, de az Esztergom folytatta zseniális hazai mérlegét, így le tudta győzni a dobogón álló Koppánymonostort. Ezzel még szorosabbá vált az élmezőny, hiszen a második és a hatodik között hat pont a különbség, a két csapat között pedig csak négy. A Kecskéd elszenvedte már-már megszokott vereségét a Zsámbék ellen. Ahogy az elmúlt összecsapásokon szinte mindig, úgy most is a zöld-fehérek jöttek ki ebből a párosításból. A szoros összecsapáson jobban használta ki lehetőségeit a Bodó-legénység, amely ezzel a győzelemmel fellépett a dobogó második fokára.


A Vértesszőlős és a Vértessomló elég rég nyert utoljára, így elképzelhető volt, hogy valamelyik csapat rossz szériája megszakad. Ez a Vértes­szőlős volt, amely egy Dombai-triplával vitte el a három pontot Vértessomlóról, és a szoros középmezőny miatt ez a győzelem egyszerre négy helyet jelentett a tabellán. A szomszédvári rangadót egy nehéz első félidő után simán nyerte a Bábolna az edzőváltáson átesett Nagyigmánd ellen. Bő egy órán keresztül szoros volt a találkozó, ám az utolsó huszonöt percben négyet is rúgott a vendég alakulat, így a Bábolna elvitte mindhárom pontot a szomszédból. A listavezető Tatabánya alaposan megizzadt Sárisápon: a 76. percig nem esett gól, Farkas akkor törte meg a csendet, majd a mérkőzés végén megduplázta előnyét a Tatabánya a szervezett és lelkes Sárisáp ellen. A hétvégén a Nyergesújfalu volt szabadnapos, így a Zsámbék a második, a Koppánymonostor pedig a harmadik helyről várja a folytatást, a Nyergesújfalu így a negyedik.


FC Esztergom–Koppánymonostori SE 2-1 (1-1)
Esztergom, vezette: Miráki G. (Kiss L., György I.)
FC Esztergom: Borsiczki – Migend, Molnár, Páldi (Nemes, 46.), Szlovák, Koller (Klátyik, 61.), Dékány, Sipőcz (Kiss, 90.), Koller, Holló (Rácz, 46.), Bőhm (Chrompota, 87.). Vezetőedző: Váczy Dávid.
Koppánymonostor: Gíber – Egyed (Sinkó, 70.), Pekler, Hegedüs, Bilkó (Fekete, 85.), Sallai, Rába, Csapó, Szalai, Dombi (Dávid, 67.), Tímár (Alasztics, 75.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Koller (28.), Rácz (85.), illetve Dombi (41.)
Jók: mindenki, illetve Pekler, Csapó, Szalai, Bilkó.
Váczy Dávid: – Mai győzelmünket elsősorban annak köszönhettük, hogy remek egységet alkottunk a pályán. A mérkőzésen igyekeztünk a nehéz talaj ellenére végig dominálni, aminek meg is lett az eredménye. Nagyon fontos három pontot szereztünk egy szervezett Koppánymonostor ellen.
Vigh László: – Rossz minőségű volt a pálya, de mindenképpen szerettük volna lejátszani a találkozót. Játék nem nagyon alakult ki, rengeteget küzdöttünk, de egyéni hibákat követtünk el a mérkőzésen. A játék képe alapján úgy vélem, nem érdemeltünk vereséget, sőt…


Kecskéd KSK–Zsámbéki SK 0-2 (0-1)
Kecskéd, vezette: Széplábi G. (Csejtei Cs., Szijártó M.)
Kecskéd: Bábszki – Czékmány, Bakos (Zuggó, 46.), Kocsán, Juhász, Hagymási D. (Horváth Á. A., 79.), Greskó, Pető, Kese, Kucsera (Hagymási B., 66.), Kiss. Vezetőedző: Linczmaier László.
Zsámbék: Sándor P. – Áprily, Juhász, Sugár, Kállay, László M. S. (Billege, 78.), Kósa Szilágyi, László D. (Peinlich, 80.), Karai, Haupt (Fekete I., 88.), Sárközi. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: László M. S. (29.), Haupt (74.)
Jók: Juhász illetve László D., Áprily, Kósa Szilágyi L., Sugár.
Linczmaier László: – Egységes, dinamikus csapattal találkoztunk, amely nagyjából 70 percig uralta a mérkőzést. Az utolsó 20 perc a miénk volt, kapufa, meg nem adott gól. Pető el van átkozva, rövid időn belül a harmadik szabályosnak tűnő gólját vették el. Korábban kellett volna ébrednünk, gratulálok a Zsámbéknak.
Bodó László: – Az első húsz percben nekünk esett a hazai csapat, ezt szerencsésen átvészeltük, és fokozatosan átvettük a meccs irányítását, és megérdemelten megszereztük a vezetést. A második játékrészben azt gondolom, hogy a 75. percig kimondottan jól futballoztunk, és a végén ismét a kapunkhoz szegezett minket az ellenfél, de alázattal és egymás kisegítésével újabb fontos három pontot szereztünk egy nagyon jó csapat otthonában.


Vértessomlói KSK–Vértesszőlősi SE 0-3 (0-1)
Vértessomló, vezette: Kolonics G. (Tóth R., Büki F.)
Vértessomló: Ujszászi – Éliás, Zink, Somodi, Murányi, Egri (Dobbelaere, 46.), Batin, Kovács K., Horváth P., Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Vértesszőlős: Szekér – Polyák, Mig, Bencsik, Müller (Sárközi, 89.), Horváth Z. (Zöld, 76.), Szőke, Dombai, Bognár M., Járóka (Németh, 59.), Kocsis. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerző: Dombai (35., 49., 92.)
Jók: senki, illetve Dombai, Polyák, Mig.
Dupai János: – Sajnos ma gyengén játszottunk, megérdemelten nyert a Vértesszőlős együttese.
Tokaji Zsolt: – Egy végtelenül szimpatikus, fiatal csapat otthonában sikerült megérdemelt győzelmet aratnunk. Nagyon bízom benne, hogy ez a mai szép győzelem erőt és hitet ad mindenkinek a folytatáshoz.


Nagyigmándi KSK–Bábolnai SE 0-5 (0-1)
Nagyigmánd, vezette: Katona B. M. (Büki G., Szűcs S.)
Nagyigmánd: Farkas B. – Horváth Z., Ötvös (Kohár, 46.), Rózsás, Juhász, Nyári, Pintér, Ozoróczi (Gerencsér, 68.), Rácz, Kovács M., Bercsi. Technikai vezető: Mohácsi Antal.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M. (Kolonics, 75.), Kalamár (Soha, 55.), Lanzendorfen (Balogh Á., 78.), Kuroli (Takács K., 77.), Szendi (Doma, 83.), Wiest, Végh, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Valkó M. (25.), Lanzendorfen (65., 68.), Kuroli (70.), Kolonics (78.)
Jók: Pintér, Nyári, Horváth, illetve Végh, Csillag, Wiest, Lanzendorfen.
Mohácsi Antal: – Két fiatal gárda játszott ma. Nálunk nyolc játékos húsz év alatti volt a kezdőcsapatban. Hatvan percig kiegyenlített mérkőzést játszottunk, azonban a második bekapott gól után erőnlétben és fejben is szétestünk.
Józsa Péter: – Jó felfogásban játszottunk, a második félidőben pedig szép gólokat lőve véleményem szerint megérdemelten nyertük meg a szomszédvári rangadót.


Sárisápi BSE–Tatabányai SC 0-2 (0-0)
Sárisáp, vezette: Lovas A. G. (Szántó R. D., Frank V. L.)
Sárisáp: Sándor G. – György, Szenes (Jurásek J., 71.), Berki, Zicsi, Szabó, Putnoki (Vass, 59.), Sándor P. (Hamza, 80.), Farkas, Kopányi, Izsó (Fürst, 86.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz. (Kozák, 65.), Kovács I., Gyürki, Soltész, Kocsis, Hajas, Farkas M., Farkas V., Székely, Gál. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Gólszerzők: Farkas V. (76.), Gyürki (91.)
Jók: Sándor G., Berki, Kopányi, Zicsi, illetve Gyürki, Farkas V., Hajas.
Karcagi Pál: – Először is gratulálok és sok sikert kívánok a Tatabánya csapatának a folytatásban! A mai találkozón hosszú idő után végre büszke voltam a játékosaimra. Fegyelmezetten, szervezetten játszottunk a bajnokesélyes ellen, a támadásokra ugyanakkor sajnos már nem nagyon jutott erőnk, hiszen kiadtunk mindent magunkból ma.
Bekő Balázs: – Egy nagyon jó meccset játszottunk egy szervezett és alázatosan futballozó Sárisáp ellen. Végig mezőnyfölényben voltunk, a végére pedig sikerült felőrölni az ellenfelet, így gratulálok a csapatomnak.

A Tatai AC–OBSK Oroszlány összecsapás elmaradt a pálya alkalmatlansága miatt.