Végy egy jó kapust – tartja az örök mondás, ami a labdarúgást illeti. Következő cikkünkben a kapusok, és a védők – szóval a kapott gólok számát vizsgáljuk.

Legjobb helyzetben egyértelműen a listavezető Tatabánya áll: 15 mérkőzésen mindössze hat gólt kapott a csapat. A 15 találkozóból 14-en a 20 esztendős Balla Olivér védte a kaput, egy alkalommal pedig a rutinos Dombai András. Balla nyolc alkalommal húzta le a rolót, azaz nyolc meccsen egy gólt sem kapott.

Nagyon masszív a Zsámbék védekezése is, nem véletlenül állnak 12 kapott góllal. A 19 esztendős Bartos Márton 7, a rutinos Sándor Péter szintén 7 alkalommal állhatott a gólvonal előtt, így Bodó-mester megfelezte a játékidőt a kapusok között. A csapat hat alkalommal nullázta le ellenfelét.

15 mérkőzésen 19 kapott góllal áll a Koppánymonostor, ez a záloga annak, hogy a második helyen telelnek. A kapusposzton nem volt kérdés a lila-fehéreknél: mind a 15 mérkőzésen Gíber Roland állt a kapuban. Ő négy alkalommal nem nyúlt maga mögé, ennyiszer tudták nullán tartani az ellenfelet, köztük egyszer a Tatabányát is.

20-20 alkalommal kapitulált a Bábolna és az Esztergom is. Míg a Bábolnánál egyértelműen Pécsvárady Attila volt a kezdőkapus, addig az Esztergomnál a fiatal Borsiczki Bendegúz mellett Iványi József is kétszer kezdett.