Véget ért a téli pihenő az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályban. A 17. fordulóval folytatódik vasárnap a bajnokság. Több változás is történt a tél leple alatt. Cikkünkben a hazaiak vezetőedzőit kérdeztük az esélyekről és várakozásokról a fordulót megelőzően.

Hosszúnak tűnő, ám igazából rövid szünet után újra pályán lesznek a megyei első osztály csapatainak labdarúgói. A Koppánymonostor és az Oroszlány egymás ellen fog vívni. Mindkét csapatnál voltak érkezők, nagy kérdés, hogy ezekből mennyien kapnak a kezdőcsapatban helyet. Az szinte biztos, hogy az Oroszlányra visszatérő Soós Péter a kezdőben kap bizalmat Sebestyén Ferenctől, de Vígh László is számolhat az új játékosaival. A Koppánymonostor 30 ponttal a második helyen töltötte a téli pihenőt, míg az Oroszlány gyengén teljesítve csak a 7., 21 egységgel. A Tatabánya a felkészülési mérkőzések után újra tétmérkőzésen bizonyíthat. A Bábolnára utazó kék-fehérek keretében sok változás nem volt: Györgykovács Balázs és Szabó Bátor távozott, valamint a korábbi gólkirály, Solymos Zoltán is, aki ősszel sérülése miatt egy percet sem volt a pályán. A Bábolnánál sem volt nagy jövés-menés, érdemben egyedül egy ember érkezett Nagyigmándról.


Vértesszőlősön annál inkább kicserélődött a keret: Tokaji Zsolt csapatának hat játékos intett búcsút, többek közülük a kezdőcsapatban kaptak helyet korábban. Ennek ellenére bizakodó lehet a mester, hiszen hatan az érkezők frontján is vannak, többek között Szabó Márk Sárisápról és Ratimorszky József is visszatért Tokodról. A Sárisápnál is volt mozgolódás, hiszen Karcagi Pál helyettesét meg kellett találni, ez Beck Tamás lett. Visszatért Ausztriából Horváth Gyula, a távozók között Szabó Márk lehet veszteség. A két csapat között három pont a különbség a hazaiak javára, így egy igen szoros párharcot láthatnak majd a kilátogatók. A Nyergeújfalu két nagy átigazolást is bejelentett: a Sárisáp színeiben korábban remeklő Terplán Zoltán csatlakozott a támadósorba, Farkas Ákos pedig szintén Sárisápról lehet ismerős, de az őszt Szentendrén töltötte. Király Zsámbékra, Rozmán Süttőre távozott a csapattól, de összességében így is erősödött Jánosi Dániel csapata. Ez nem mondható el a tataiakról, ahonnan távozott Kele Zoltán vezetőedző, helyét pedig Kisék Szabolcs játékos-edző veszi át. Két rutinos játékos is távozott a tataiaktól, Soós Péter és Bombicz Tamás is Oroszlányban folytatja. Az amúgy is szenvedő tataiak sorsa tehát nem lett könnyebb, így a dobogón álló Nyergesújfalu számára szinte kötelező a 3 pont megszerzése hazai pályán. A Zsámbék mostanában győzni szokott a Nagyigmánd ellen, és most is erre készülnek. A zöld-fehérek már-már szokott módon ismét meggyengültek, hiszen két alapember, Kállay Benedek és Kiss László is abbahagyta a labdarúgást, míg a csapat egyik legjobbja, Sárközi Norbert Bicskére igazolt. Rajtuk kívül Karai Botond is kidőlt, ő legalább egy évig nem lesz bevethető. Bodó László csapata három új játékost igazolt: Kiss Bence Esztergomból érkezett a csapathoz, valamint még ketten alsóbb ligából mentek Zsámbékra. A Nagyigmánd kerete majdnem teljesen kicserélődött, hiszen nyolc játékos érkezett, hat pedig távozott, így vélhetően az új vezetőedző biztosan helyet biztosít az új játékosoknak is. A Nagyigmánd helyzete szinte kilátástalan, hiszen mindössze egy ponttal állnak.


Esztergomban is meg kell tanulni egy-két új nevet a szurkolóknak, hiszen öt fővel bővült a csapat. Az ötből Czakó Erik ismerős lehet, hiszen ő már játszott a csapatban, de a Sárisápon futballozó Izsó Bence sem lehet ismeretlen. Ami a távozókat illeti: a csapat legeredményesebb játékosa, Gyebnár Gergely már nem az Esztergom sikereiért küzd, rajta kívül még kilenc játékosnak engedte el a kezét az Esztergom. A Vértessomló az állandóságban hisz, így nem volt új érkező a csapatnál, és távozó is csak egy: a hétvégén szabadnapos Kecskéd csábította el Fábián Richárdot a védelemből. A két csapat találkozóján a hazaiak tűnnek az esélyesebbnek, de a Vértessomló okozott már meglepetéseket. A találkozók 14 órakor kezdődnek.


Február 22., vasárnap, 14 óra
Koppánymonostori SE-OBSK Oroszlány
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Egy olyan csapat ellen játszunk, amely jó kerettel rendelkezik. Ki merem jelenteni, hogy a Tatabánya után az egyik legjobb minőségű kerete az Oroszlánynak van. Sokkal jobb csapat, mint amit az eredmények mutatnak. A télen még erősödtek is, de mi is becsületen készültünk, így célunk a három pont itthon tartása.
Bábolnai SE-Tatabányai SC
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Minden szezonkezdet háromesélyes. A viccet félretéve, van két eltiltottunk, de megpróbáljuk a tisztest helytállást. Mindkét csapatnak mások a céljai és a lehetőségei is…
Vértesszőlősi SE-Sárisápi BSE
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot. Jelentősen átalakultunk, kíváncsi leszek, hogyan alakítunk.
Nyergesújfalu SE-Tatai AC
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – A felkészülésnél sok minden nem volt adott, de azt gondolom, hogy a lehetőségekből kihoztuk a maximumot. Bízom benne, hogy mihamarabb kiegyenesedünk, amihez egy győzelem nagy lökést adhat.
Zsámbéki SK-Nagyigmándi KSK
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Óriási változáson mentünk keresztül, négy távozó illetve négy érkező ember volt. Kíváncsian várom, hogy az újak hogyan tudnak beilleszkedni szerkezetben, és ezáltal milyen játékkal tudunk előrukkolni. Egyelőre ez nekem is kérdés…
FC Esztergom-Vértessomlói KSK
Váczy Dávid, az Esztergom vezetőedzője: – A hosszú felkészülés után már nagyon várja az átalakított csapatunk a bajnoki rajtot. Erős felkészülési mérkőzésekkel készültünk. Hazai pályán mindenki ellen, úgy most is három pont megszerzése lehet csak a célunk.