Újra egymásnak feszülnek a csapatok a megyei első osztályban. Ezúttal két nap is lesz megyei futball, ugyanis a Tatabánya szombaton vívja a szomszédvári rangadót a Vértesszőlős ellen. Mindkét gárda jól kezdte a szezont, hiszen a Tatabánya Bábolnán aratott győzelmet, míg a hazai pályán futballozó Vértesszőlős a Sárisápot ütötte ki az előző hétvégén. Az ötödik helyen álló Tokaji-gárda kereken húsz ponttal gyűjtött kevesebb egységet, mint a listavezető. Az előző találkozójuk igen szoros volt, Vértesszőlősön a Tatabánya csak 2-1-re tudott győzni. A vereséggel rajtoló Nagyigmánd újabb nehéz feladat előtt áll, hiszen az Esztergom látogat hozzájuk. A vérfrissítésen átesett esztergomiak nagy kiütéssel kezdték a tavaszi szezont, hiszen tíz gólt vágtak a Vértessomlónak az előző hétvégén. A papírforma most is Váczy Dávid csapatának sikerét vetíti előre, főleg, hogy ősszel is öt gól volt a különbség. Az Esztergomnak fontos a felsőházba kerülés miatt a győzelem, az egy ponttal álló Nagyigmándnak pedig nagy csoda kellene a bennmaradáshoz.

Nincs könnyű helyzetben a Tata sem, amely szintén nagy pofonba szaladt bele az előző fordulóban. Az edzőváltáson átesett tataiak kilencet kaptak az előző fordulóban a Nyergesújfalu ellen. Azonban ősszel Zsámbékon nagy meglepetésre győzni tudott a Tata, így ebbe kapaszkodhatnak Kisék Szabolcsék. Az biztos, hogy a nagy győzelemmel (9-1) nyitó Zsámbék kettőzött erővel fog küzdeni a Tata ellen, hiszen szeretnék kiköszörülni az őszi fájó vereséget. Bodó László együttese a dobogóért hajt, így szinte kötelező legyőznie a zöld-fehér csapatnak a Tatát. Sárisápon is volt már rózsásabb a helyzet: a Nyergesújfalu ellen három alapembert is nélkülözni fog az új vezetőedző, Beck Tamás, hiszen a Vértesszőlős ellen három játékos is piros lapot kapott. A Nyergesújfalu bombaformában kezdte a szezont, a Tatának kilencet rúgott a gárda, így ennek a találkozónak is Jánosi Dániel legénysége az esélyese. Szeptemberben hazai pályán győzni tudott a Nyerges, most idegenben is ezt szeretnék. A két csapat között tizenegy pont a differencia. Visszavágásra készül az Oroszlány is az idegenben általában remekül szereplő Bábolna ellen. Mivel jelenleg két pont a két csapat közti különbség, így egy hazai győzelemmel helyet is cserélne a két gárda. Ősszel a Bábolna 4-2-re tudott diadalmaskodni, azóta viszont rendbe szedte magát Sebestyén Ferenc csapata. Az előző fordulóban a Bábolna vereséget szenvedett a Tatabánya ellen, míg az Oroszlány kétgólos hátrányból szerzett pontot Koppánymonostorban. Bemutatkozik a tavasszal a Kecskéd is: az előző héten szabadnapos Linczmaier-legénység Vértessomlóra utazik majd. A két csapat jól ismeri egymást, és ezt a párharcot mindig nagy figyelem kíséri. Nem lesz ez másképp most sem, míg ha a Vértessomló nem élete formájában játszik: az előző hétvégén igen nagy verésbe futottak bele. Az biztos, hogy ősszel a Kecskéd 6-1-re győzött hazai pályán, így lenne miért visszavágni Kolleréknek. Ezen a hétvégén a Koppánymonostor lesz szabadnapos.

Február 29, szombat, 13 óra
Tatabányai SC-Vértesszőlősi SE
Bekő Balázs, a Tatabánya vezetőedzője: – Jól kezdtük a tavaszt, hasonlóképpen szeretnénk folytatni. Nyilvánvalóan meghatározó lesz, hogy mennyire tudunk gyorsan, pontosan játszani. Hazai pályán mi vagyunk az esélyesek, ennek tudatában kell futballoznunk.
Március 1, vasárnap, 14:30
Nagyigmándi KSK-FC Esztergom
Slézinger László, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Remélem, hogy jobban sikerül ez a hétvége, mint az előző.
Tatai AC-Zsámbéki SK
Kisék Szabolcs, a Tata játékos-edzője: – Tudjuk, hogy egy nagyon nehéz ellenfél ellen fogunk játszani. Évek óta erős a Zsámbék kerete, jó csapatról van szó. Bízom benne, hogy meg tudjuk nehezíteni az ellenfél dolgát, és itthon tartjuk a pontot, pontokat.
Sárisápi BSE-Nyergesújfalu SE
Beck Tamás, a Sárisáp vezetőedzője: – A sajnálatos múltheti kiállítások miatt három meghatározó játékosom hiányozni fog. Próbáltuk a srácokkal közösen megbeszélni a múltheti kudarcot. Úgy látom, hogy túltettük magunkat rajta. Mindent meg fogunk tenni, hogy tisztes eredményt érjünk el a jó erőkből álló Nyergesújfalu ellen.
OBSK Oroszlány-Bábolnai SE
Sebestyén Ferenc, az Oroszlány vezetőedzője: – Próbálunk egy kicsit többen lenni a hétvégén. Most újra füvön fogunk játszani, remélem, hogy a pálya is alkalmas lesz. Van miért visszavágnunk a Bábolnának. Remélem, hogy hazai pályán sikerül itthon tartani a három pontot.
Vértessomlói KSK-Kecskéd KSK
Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: – Létszámgondjaink is vannak. Megpróbálunk méltó ellenfelei lenni a Kecskédnek…