Fontos fordulót rendeznek hétvégén, hiszen például az első a másodikkal vív, ráadásul több felsőházba vágyó csapat is egymás ellen fog pályára lépni szombaton. A dolog szépséghibája annyi, hogy ezt senki sem fogja látni, ugyanis zárt kapuk mögött rendezik ezt a fordulót, és visszavonásig az összeset a megyei bajnokságban. Így aztán nem láthatja senki, ahogy a listavezető Tatabánya fogadja a második helyen álló Zsámbékot. A két csapat között ugyan pontban nagy a különbség, de a masszív Zsámbék remek formában van, persze ugyanez a Tatabányáról is elmondható. Ősszel 3-0-ra tudott győzni Bekő Balázs alakulata. Hatpontos párharcot rendeznek Oroszlányon, a műfüves pályán, ahová a Nyergesújfalu érkezik majd. A két csapat között jelenleg négy pont a különbség, és mivel csak az első hat jut a felsőházba, így minden pontra szükség lesz. Az őszi meccsüket nagyon simán, 4-0-ra nyerte idegenben az Oroszlány, valószínűleg ezzel most is elégedettek Sebestyén Ferencék.


Az első hatba pályázik a Bábolna és a Vértesszőlős is, ám szinte biztos, hogy csak egyikőjük érhet oda, de ehhez nyerni kell ezen a meccsen. Jelenleg a Vértesszőlős két ponttal jobban áll, de a Bábolna egy győzelemmel akár kettőt is előzhet a tabellán. Ősszel egy nagyon szoros meccsen a Bábolna 1-0-ra nyert idegenben, így Tokaji Zsoltéknak van miért visszavágniuk. A Tata szinte biztos az alsóházban fog zárni, hiszen csak a Nagyigmánd van mögötte a tabellán. A Kecskédnek még halvány esélye van bekerülni az első hatba, de ehhez folyamatosan fejlődő játék kell. Az mondjuk pozitív a kecskédiek számára, hogy idén kétszer nyertek 5-1-re, és most a Tatát is le kell gyűrniük. Ez egyszer már sikerült ősszel, 4-3-ra sikerült nyerniük hazai pályán egy igazán szoros mérkőzésen. A Tata nem kezdte jól a tavaszt, eddig csak vereséget gyűjtöttek, így most szeretnék ezt megváltoztatni. Vértessomlón egyre nagyobb a gond, ahogy ezt Dupai János vezetőedző el is mondta lapunknak. Nem ideális ellenfél érkezik, hiszen a jelenleg harmadik helyen álló, de a második helyre ácsingózó Koppánymonostor utazik majd Somlóra.
Ősszel egy Rába-dupla kellett ahhoz, hogy a lila-fehér csapat megfordítsa a meccset, és otthon tartsa a három pontot a Vértessomló ellen. Sárisápra az Esztergom látogat majd. A vendégek remek formában kezdték a tavaszt, és már a dobogót ostromolják, míg a Sárisápnak halvány esélye van még az első hatba kerülnie. Ősszel egy gól nélküli döntetlent játszott a két csapat egymással, most erre igen kevés az esély, de nincs kizárva. Az Esztergom három győzelem után utazik Sárisápra, így nem Beck Tamásék a találkozó esélyesei. A felsőház tehát egyre szorosabb, és úgy fest, hogy az első öt hely el is dőlt, bár még bármi megtörténhet. A hatodik helyre pályázik a Vértesszőlős, az Oroszlány, a Bábolna, és még a Kecskéd és a Sárisáp páros is. A szabadnapos a sereghajtó Nagyigmánd lesz a hétvégén, és minden találkozót szombaton, 15 órától rendeznek majd.


Sárisápi BSE–FC Esztergom
Beck Tamás, a Sárisáp vezetőedzője: – Jó volt a heti edzésmunkánk, nem viselte meg a csapatot a zsámbéki kudarc. Megpróbálunk visszatérni a helyes útra, visszatérnek a sérültjeink, eltiltottjaink, de Karcagi Ricsit elveszítettük.
Tatabányai SC–Zsámbéki SK
Bekő Balázs, a Tatabánya vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítok, ráadásul a szurkolóink sem tudnak segíteni nekünk. A Zsámbék nagyon masszív csapat, de bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot.
OBSK Oroszlány–Nyergesújfalu SE
Sebestyén Ferenc, az Oroszlány vezetőedzője: – A helyzetünk sokat nem javult az elmúlt hetekhez képest. Jól dolgoztak a srácok, hazai pályán újra műfüvön játszunk. Szeretnénk a három pontot otthon tartani.
Bábolnai SE–Vértesszőlősi SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Gyakorlatilag nem sokat javult a helyzet, az eltiltottjaink és sérültjeink továbbra sem állnak rendelkezésre. Pontokat kellene szereznünk, hiszen egy újabb hatpontos mérkőzés vár ránk.
Tatai AC–Kecskéd KSK
Kisék Szabolcs, a Tata játékos-edzője: – Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a hétvégén, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk a két csapat közötti különbséget a tabellán.
Vértessomlói KSK–Koppánymonostori SE
Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: – Nem akarok panaszkodni, de elég nehéz helyzetben van a Vértessomló. Felhívással is fordulnék az ifistákhoz: aki ki akar jönni a mérkőzésre, azt szívesen látom a kispadon, mert nagyon kevesen vagyunk.