A vasárnapi nap vaskos és hideg jeget tör meg a tatabányai labdarúgás életében, ugyanis hosszú és fájdalmas évek után végre újra NB III.-as bajnokit rendeznek a városban. A hétvégi bajnoki rajt előtt Bekő Balázzsal, a Tatabányai SC vezetőedzőjével beszélgettünk.

Augusztus másodikán, vasárnap újra ­NB ­III.-as bajnokira mehetnek ki a szurkolók Tatabányán, hiszen megkezdődik a szezon. A felkészülés során játszott a gárda NB II.-es ellenfelek ellen, köztük a Pécset meg is verte, a Csákvártól viszont csúnyán kikapott. A MOL Fehérvár II. elleni mérkőzések szoros csatákat hoztak, ami biztató lehet a jövőre nézve. Az első fordulóban a Fejér megyei Bicske lesz az ellenfél. A találkozó 17:30-kor veszi kezdetét, de későbbi lapszámunkban részletesebben foglalkozunk majd a találkozóval. Lapunk Bekő Balázst kérdezte a magunk mögött tudott időszakról, a felkészülésről, a csapatról, és a tervekről.


– Hogyan alakult a rendhagyó felkészülési szezon a csapatnál?
– Közel négy hónap kényszerszünet után újra elkezdtünk dolgozni. A kihagyásnak meg is látszódtak a nyomai a játékosokon. Főleg mentálisan és technikailag éreztem a visszaesést, de ez nem egyedülálló. A felkészülés első szakasza elég nehézkesen zajlott, ám ahogy mentünk előre az időben, úgy javult a srácok állapota. A felkészülési mérkőzések úgy alakultak, ahogy azt gondoltam is: az elején döcögött még a játékunk, nem éreztük a ritmust, de a végére élesek lettünk, az utolsó találkozónkon a Komáromot vertük 2-0-ra. Ez egy út, amin folyamatosan fejlődnünk kell, és nagyon bízom benne, hogy győzelemmel kezdjük a szezont.
– Milyen változások voltak a csapat keretében?
– Gyakorlatilag semmi, és ez lehet az erősségünk, hiszen összeszokott a gárda. Egyedül egy rutinos kapus érkezett hozzánk Kunsági Roland személyében, hiszen Dombai András már csak az edzői stábban szerepel. Rengeteg NB II.-es és NB III.-as mérkőzés van mögötte, ez mindenképpen jót fog tenni a csapatnak.
– Hogyan várja a csapat a rajtot?
– Rengeteget edzettünk, és nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy jól kezdjük a szezont. A bajnokság első fele nagyon nehéz lesz, hiszen szerda–vasárnap ritmusban vívjuk majd a mérkőzéseket. Csak augusztusban hétszer fogunk pályára lépni. Ez sok játékosomnak új lesz, hiszen eddig ezt nem szokták meg, mivel csak hétvégente léptek pályára. Megpróbálunk majd rotálni, hiszen ha mindig ugyanazt a tizenegy játékost küldeném ki, hamar kinyírnám a csapatomat – zárta szavait Bekő Balázs, a csapat vezetőedzője.

borítókép: Sz. Cs.