Az NB III. Nyugati-csoportjának 1. fordulójában a Bicskét fogadta az újonc Tatabánya.

Hosszú ideig kellett várni, hogy újra NB-s mérkőzésen lépjen pályára a Tatabánya, így 2020. 08. 02 egy jeles napként vonul be a klub új históriakönyvébe. Az ellenfél az a Bicske volt, amelyről negatív emlékeket őriz a kék-fehér klub, mivel az előző szezonban épp a Fejér megyeiek ütötték el a feljutástól a Bányászt.

A találkozón egyből fölénybe kerültek a kékek, és a nyolcadik percben már vezetésnek is örülhettek a hazai szurkolók. Farkas Viktor zseniális átadása után Árvai Dániel átbökte a labdát a kifutó kapus felett, így hamar 1-0-át mutatott az eredményjelző. Ezt követően is a Tatabánya volt támadásban, de nem forgott különösebb veszélyben a Bicske kapuja – az új tatabányai igazolás, Kunsági Roland pedig nem is nagyon avatkozott játékba.

A szünet után aztán nem változott a kép a pályán, sőt, inkább megismétlődött az első játékrész. Egy remek labdára ismét Árvai Dániel startolt rá, és ha már egyszer bejött, megpróbálta újra. Az átemelés ismét jó megoldás volt, ám úriemberként most azért be is kísérte a labdát a gólvonalig. Ezzel a Tatabánya 2-0-ra győzött a nyitányon, a Bicskének pedig kaput eltaláló lövése sem nagyon volt.

Tatabányai SC-Bicskei TC 2-0 (1-0)
Tatabánya, vezette: Juhász B. (Varga G., Urbán R.)
Tatabánya: Kunsági – Hajas, Német, Kovács I., Katona – Gyürki (Krupánszki, 69.), Soltész, Székely, Kocsis (Farkas M., 88.), Farkas V. (Kovács D. Sz., 69.) – Árvai. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Bicske: Szűcs L. – Horváth D., Kákonyi (Lassú, 78.), Denczinger, Varga Z., Sötét, Varga Zs., Madarász, Farkas M., Kürti (Valentics, 66.), Marticsek (Németh J., 62.). Vezetőedző: Vukmir Dragan.
Gólszerző: Árvai (6., 55.)

Győzött a Komárom is a fővárosban. A BKV Előre elleni szezonnyitón több új arc is szerepet kapott Bozsik Péter kezdőcsapatában, de az egyik régi döntötte el a három pont sorsát. A 38. percben Végh Tibor volt eredményes, így mindkét Komárom-Esztergom megyei klub győzelemmel kezdte a harmadosztályt.

BKV Előre–Komárom VSE 0-1 (0-1)
Budapest, vezette: Jakab Á. (Nagy M., Székely G. F.).
BKV: Czuczi – Girán, Pokó, Balogh B., Ferkó, Wágner, Csanálosi (Ihos, 77.), Kiss D., Tóth Sz. (Németh R. S., 80.), Szegő, Szabó Marcell. Vezetőedző: Menczeles Iván.
Komárom: Szabó Marcell – Parázs, Eszlátyi, Schiller (Módi, 46.), Végh T., Simigla (Vincze, 77.), Szecsődi (Tóth P., 59.), Molnár S., Göblyös, Hajba, Végh B. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Gólszerző: Végh T. (38.)