A Környe feljutásával egy élcsapattal kevesebb lett a megyei másodosztályban, de talán így az eddigieknél is szorosabb lesz ez a bajnokság.

A holnap rajtoló szezon első fordulójában sok minden kiderülhet. Például az, hogy mit mutat a harmad­osztályból feljutó Kisbér, hiszen egyből egy rangadóval kezd Mocsán. A kisbériek kerete alaposan megerősödött, felkészülési mérkőzéseken szinte mindenkit megvertek, így nem lesz könnyű a mocsaiak dolga. Az Ács az újonc Tát ellen mutatkozik be a hárombetűs csapatok randevúján. A Tokod is újonc a másodosztályban, vasárnap Bajótra látogat. A Bana–Süttő párharc mindenképpen rangadó lesz, ha az előző szezont vesszük alapul, hiszen akkor a két csapat hasonló játékerőt képviselt és mindketten a mezőny első feléhez tartoztak.
A Császár is jó rajtot venne, ám ehhez a kiszámíthatatlan Pilismarót legyőzésére lenne szüksége Kisbéren. Az előző szezonban újonc Csolnok álomszerűen mutatkozott be tavaly a másodosztályban, és ezt a lendületet már rutinnal vegyítve érnének oda a dobogóra. Holnap az Ászár ellen kezdik meg a bajnokságot és esélyesebbnek is tűnnek ezen a mérkőzésen. A Piliscsév–Gyermely párharc kiesési rangadónak tűnik, legalábbis az előző szezont vizsgálva, akkor mindkét klub szenvedett a bajnokságban. Az Ete elvesztette több alapemberét, így rajtol majd a Kocs ellen.
Megyei II. osztály, 1. forduló
Vasárnap, 18 óra: Ácsi Kinizsi SC–DG Tát SE, Bajóti Szikra SE–Tokod SE, Banai KSK–Süttői SC, Császári SE–Pilismarót SC (Kisbéren rendezik), Csolnoki SZSE–Ászár KSE, Etei SE–Kocs KSE, Mocsa KSE–Kisbéri SSE, Piliscsévi SE–Gyermely.