Március közepe óta nem rendeztek bajnoki fordulót megyénkben, a hétvégén azonban újraindult a megyei bajnokság első osztálya is. Ezúttal kivételes módon már szombaton is játszottak, méghozzá Nagyigmándon. A hazai csapat meglepően jól és szervezetten vette fel a kesztyűt az esélyesebb Zsámbékkal, míg a vendégek igen fásultak és fáradtak voltak. Két gólt így is tudott szerezni a Bodó-legénység, így végül a zöld-fehérek három ponttal tértek haza, de a Nagyigmándnak is van mire építkeznie a későbbiekben. A Koppánymonostor is szoros mérkőzést játszott az újonc Környével. A környeiek Kiprich József vezetésével stabilan, szervezetten futballoztak, ám a bajnoki címre is esélyes vendéglátónak három alkalommal azért sikerült rést találni a pajzson, így a lila-fehérek magabiztos győzelmet arattak.


Igazán élvezetes, szoros mérkőzést láthattak a kilátogatók Oroszlányon. A hazai csapat alaposan átalakult a nyáron, a fél kezdőcsapat, valamint a vezetőedző is új volt. Ezzel szemben a Kecskédnél két „újonc” volt a kezdőcsapatban, bár korábban már mindketten futballoztak Kecskéden. A vezetést kétszer is megszerezte az Oroszlány, ám a Kecskéd mindkét alkalommal egyenlített, sőt, a fordítás is összejött. Végül a csereként beállt Babai egyenlített, így az Oroszlány otthon tartott egy pontot, hiába a Kiss-tripla a másik oldalon. Szintén nem bírt egymással a Vértesszőlős és az Esztergom. A hazaiaknál a rutinos játékosokban bíznak, míg az Esztergom szinte teljes kerete kicserélődött. A találkozó elején a fiatalos lendület volt a nyerő, kétgólos előnybe került a vendégcsapat, ám egy kétes szituáció után előbb Kiprich szépített, majd az emberhátrányba kerülő Esztergom a második találatát is bekapta, így a Vértesszőlős egyenlíteni tudott. A győztes gól már nem jött össze, de a döntetlennel egyik fél sem lehet elégedett.


Hazai siker született Sárisápon, ahová a Bábolna látogatott. A két csapat jól ismeri egymást, hiába történt mindkét gárda keretében néhány változás. A találkozó eleje még kiegyenlített volt, aztán a Sárisáp szerezte a gólokat. Végül három is összejött, így nem volt kérdés, hogy Csapó Károly csapata otthon tartja a három pontot. Szintén a hazaiak örülhettek Nyergesújfalun, ahová a tataiak látogattak. A két csapat már találkozott ebben a szezonban, méghozzá a Magyar Kupában, ott sima nyergesi siker született. Ez így volt vasárnap is, hiszen négy gólt is szerzett a Jánosi-alakulat, cserébe pedig egyet sem kapott. Ráadásul a Nyerges­újfalu szinte a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta le, miután kapusuk a kiállítás sorsára jutott.
A góllövőlista élén a Kecskéd játékosa, Kiss Márk Zoltán áll három találattal.


Megyei I. osztály, 1. forduló
Nagyigmándi KSK–Zsámbéki SK 0-2 (0-1)
Nagyigmánd, vezette: Lovas Attila Gábor (Kiss László, Frank Viktor László).
Nagyigmánd: Porcelán – Németh S. D., Takács M., Patyi, Horváth Z., Szabó I., Horváth I., Járóka (Boros, 46.), Novotni, Kuti Horváth, Szekeres (Tóth, 67.).
Zsámbék: Bartos – Szlovák, Juhász, Sugár B., László M. S., Király (Tuba, 65.), Áprily, Kósa Szilágyi (Bíró, 78.), Szabó A. R., László D., Cserkuti (Monori, 46., Sugár S., 73.). Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: László M. S. (45.), Sugár B. (66.).
Jók: Porcelán, Takács M., Novotni, Szabó I., illetve senki.
Slézinger László: – A helyzeteinket be kell rúgnunk, anélkül nem tudunk meccset nyerni. Jól játszottunk, de ez most nem párosult eredménnyel. A mérkőzés előtt született meg kapusunk kisfia, sok boldogságot kívánunk neki.
Bodó László: – Ólomlábakon jártunk a kupameccsek után, fejben és fizikailag sem voltunk élesek. Csak a három pontnak örülhetünk. Ma a szurkolóink voltak a legjobbak, a házigazdának pedig gratulálok az alázatos, csupa szív játékához.


Koppánymonostori SE–Környe SE 3-0 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Büki Gábor (Sirokmán Alex, Hegedüs Róbert).
Koppánymonostor: Giber – Egyed, Pintér, Hegedűs (Mészáros, 74.), Simonka (Szalai, 66.), Rába, Sinkó, Tóth (Bilkó, 61.), Dávid, Dombi (Venczel, 66.), Tímár (Fekete, 76.). Vezetőedző: Vigh László.
Környe: Hanus – Sztojka Bihari, Zelenai, Békefi (Nagy, 46.), Bihari, Szabó K., Duka (Mucsi, 34.), Kósa, Járóka, Antalovits, Kerék. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Rába (6., 22.), Tímár (69.).
Jók: Egyed, Rába, Dávid, Hegedüs, illetve Zelenai, Szabó K.
Vigh László: – Szervezett volt az ellenfelünk, nehezen találtuk meg a játékuk ellenszerét. A vezetésünk után is védekeztek, de mindent összevetve megérdemelten nyertünk.
Kiprich József: – Jó meccs volt, megérdemelten nyert a Koppánymonostor.


OBSK Oroszlány–Wati-Kecskéd KSK 3-3 (2-1)
Oroszlány, vezette: Tóth L. (Széplábi G., Miráki G.).
Oroszlány: Boros – Takács K. (Takács B., 83.), Bombicz, Kuzma, Tóth Á. (Bukovecz, 75.), Fodor, Nádudvari D., Földi, Plotár (Babai, 60.), Szerencse, Nád­udvari Á. (Soós, 46.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Kecskéd: Bábszki – Fábián, Kocsán, Kiss, Hagymási D. (Vadkerti, 73.), Greskó, Pető, Kese, Katóka (Simon, 75.), Berki, Tomayer (Schmidt, 75.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Tóth Á. (17.), Kese (45., öngól), Babai (68.), illetve Kiss (33., 49., 63.).
Jók: Bombicz, Tóth Á., Fodor, illetve Kiss, Berki.
Gulyás Tamás: – A szurkolók számára élvezetes mérkőzésen reális döntetlen született.
Linczmaier László: – Nagyon jól kezdtük a meccset, de nem használtuk ki a lehetőségeinket. Utána változatos, izgalmas lett a találkozó, igazságos eredménnyel. Játékban többet vártam a csapattól, és figyelmeztető lehet számunkra, hogy a pontrúgásaink utáni kontrákból kaptunk gólokat.


Sárisápi BSE–Bábolnai SE 3-0 (1-0)
Sárisáp, vezette: Hartdégen Zsolt (Frank Viktor László, Jászberényi Marcell).
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Szenes (Jurásek J., 70.), Jurásek Zs. (Jónás, 81.), Terplán (Kun, 88.), Sándor P. (Sári, 89.), Karcagi, Manga (Manger, 50.), Horváth Gy., Budaházi, Válent. Vezetőedző: Csapó Károly.
Bábolna: Pécsvárady – Kovács M., Soha, Valkó M., Kalamár (Vörös, 60.), Tóth M. G. (Szendi, 87.), Herczeg, Lanzendorfen, Krizsán, Valkó G., Takács K. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Horváth Gy. (41.), Szenes (64.), Terplán (74.).
Jók: Manga, Karcagi, Terplán, illetve senki.
Csapó Károly: – Az első fél­időben nem találtuk a játék ritmusát, ellenfelünk lelkesen és jól játszott. A szünet után magunkhoz tértünk és szép támadásokat vezettünk, így jöttek a gólok is. Gratulálok a csapatomnak!
Józsa Péter: – Két szöglet és egy büntető… Meghiúsultak a pontszerzési reményeink.


Vértesszőlősi SE–FC Esztergom 2-2 (1-2)
Vértesszőlős, vezette: Balázs Kornél (Jurák Ferenc, Gabala Zsombor).
Vértesszőlős: Ténai – Szőke, Wágner, Szabó M. (Nagy Gy., 76.), Szappanos (Horváth Z., 68.), Dombai, Jónás, Polyák (Juhász, 64.), Kocsis, Kiprich, Dr. Veréb. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Esztergom: Borsiczki – Lőrinczy, Molnár, Monostori (Wiest, 39.), Varga B., Flaisz (Klátyik G., 58.), Orosházi, Fehértói, Pokorádi (Galacs, 85.), Ambrus, Mártonfi. Vezetőedző: Terjék Lajos.
Gólszerzők: Kiprich (35.), Jónás (53.), illetve Flaisz (12.), Jónás (öngól, 17.).
Kiállítva: Orosházi (45., Esztergom).
Jók: Ténai, Jónás, Kocsis, illetve Mártonfi, Fehértói, Ambrus, Molnár.
Tokaji Zsolt: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, de innen még fel tudtunk állni, viszont már nem maradt erőnk a győztes találat megszerzésére. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ezért igazságos eredmény született. Jobbulást kívánunk a sérült játékosnak.
Terjék Lajos: – Sok mindenre fel tudom készíteni a csapatomat, de arra sajnos nem, hogy testnevelésből felmentett ember vezet egy mérkőzést… Ezzel nem tudtunk mit kezdeni.


Nyergesújfalu SE–Tatai AC 4-0 (2-0)
Nyergesújfalu, vezette: Kolonics Gábor (Szeibert Philip, Vojdova Miklós).
Nyergesújfalu: Lakatos – Tóth D. (Fellegi, 86.), Hajnal (Török, 50.), Manga (Mann, 68.), Nagy A., Farkas, Balogh, Guzsik, Izsó (Szoboszlai, 68.), Takács (Molnár, 88.), Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Tata: Csákány – Felső, Molnár, Zuggó, Dragonya (Koronczi, 65.), Nagy (Gesztesi, 80.), Martonfi, Széles, Minárcsik, Visnyovszki, Kovács (Suhai, 54.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Manga (32., 63.), Tóth D. (38.), Farkas (88.).
Kiállítva: Lakatos (49., Nyergesújfalu).
Jók: Nagy A., Farkas, Tóth D., illetve mindenki.
Jánosi Dániel: – Győzelmünk teljesen megérdemelt, hiszen végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak a második félidőben nyújtott fegyelmezett, jó játékához.
Wéber Roland: – Szerettünk volna visszavágni a kupameccs után, de nem sikerült. Sokat dolgoztunk, küzdöttünk, de még sok munka van előttünk. Bízom és hiszek fiatal csapatunkban. Gratulálok a Nyergesújfalunak és megteszünk mindent, hogy hétről hétre jobbak legyünk.
Szabadnapos: Vértessomlói KSK.