A második fordulóval folytatódik a megyei első osztály, ráadásul egyből rangadókkal csapunk bele a lecsóba. Tatán például szomszédvári rangadó lesz, hiszen a Vértesszőlős látogat oda. A Sárisáp győzelemmel kezdte a szezont, méghozzá magabiztos diadallal, ám az Esztergom ellen már jóval nehezebb mérkőzésre számíthatnak. Az Esztergom egy döntetlennel kezdte a bajnokságot, ám egy félidőt emberhátrányban játszott Vértesszőlősön, így könnyen lehet, hogy most kettőzött erővel vágnak neki a mérkőzésnek.


A Bábolna vereséggel nyitott, így hazai pályán szeretne javítani a második körben. Ehhez viszont az átalakuló Oroszlányt kellene legyőzniük. Az oroszlányiak 3-3-as döntetlennel kezdték a szezont, ami azt jelzi, hogy a gólszerzéssel nem állnak hadilábon. Az előző szezonok alapján a két csapat kerete hasonló játékerőt képvisel. A Nagyigmánd az előző hétvégén alaposan megizzasztotta a Zsámbékot, és „csak” 2-0-ra kapott ki hazai pályán. Most idegenbe utaznak Slézinger Lászlóék, méghozzá Kecskédre. Érdekesség, hogy az előző szezonban a Nagyigmánd egyetlen egy pontot szerzett, azt pedig épp a Kecskéd ellen, így a Linczmaier-legénységet fűtheti a visszavágás vágya.


A forduló rangadóját Zsámbékon rendezik. Itt lesz az egyetlen olyan találkozó a fordulóban, ahol mind a két csapat győzelemmel kezdte a bajnokságot, ráadásul kapott gól nélkül. A két csapat rivalizálása nem újkeletű, hiszen az előző bajnokságban fej-fej mellett álltak, és harcoltak a dobogóért, ám a kényszerszünet miatt nem jutottak nevezőre. A Tatabánya feljutása miatt a dobogós harc bajnoki címért folyó harccá is nemesedhet, így igen fontos párharc lesz ez mind a két fél számára. A játékoskeret nem nagyon alakult át egyik oldalon sem, bár Bodó László elveszítette egyik kulcsemberét a nyári átigazolási szezonban, egy másik pedig megsérült, de a monostori oldalon is lesznek hiányzók. A vereséggel bemutatkozó újonc, a Környe most hazai pályán próbál meg javítani. Az ellenfél a jól ismert Vértessomló lesz. Schöffer Antal vezetésével a Vértessomló továbbra is a saját nevelésű fiatalokra támaszkodik, bár a nyáron több fontos embert is elveszítettek.


Megyei I. osztály, 2. forduló
Augusztus 23, 17:30
Tatai AC-Vértesszőlősi SE
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Mindig akadnak feladatok, amiket meg kell oldanunk, ez a mérkőzés is ilyen lesz! Egy jól erősítő Szőlőssel lesz dolgunk. Hazai pályán nem lehet más a célunk, minthogy pontot vagy pontokat tartsunk itthon.
FC Esztergom-Sárisápi BSE
Terjék Lajos, az Esztergom vezetőedzője: – Szomszédvárak közti rangadó lesz, és ez természetesen mindig egy picit másabb összecsapás, mint az összes többi. Egy mini Újpest-Fradihoz tudnám hasonlítani. Számomra ettől függetlenül nem lesz másabb mérkőzés, nem fogok mást kérni a srácoktól, mint amit szoktam. Azt várom, hogy mindenki hozza ki magából a legtöbbet. Mindenképpen a győzelemre törekszünk, főleg hazai pályán.
Bábolnai SE-OBSK Oroszlány
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Van egy eltiltottunk, Horváth Dominik, rá nem számíthatunk. Gyengébb idegenbeli kezdés után szeretnénk most már végre pontokat szerezni hazai pályán. Elöl és hátul is javítanunk kell, hiszen két meccsen nyolc gólt kaptunk, cserébe nem rúgtunk.
Wati Kecskéd KSK-Nagyigmándi KSK
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Kucsera és Juhász búcsúmeccsén remélhetőleg az utódok bizonyítják, hogy ők is mindent megtesznek a csapatért, úgy, ahogy az elődeik tették. Nekik köszönünk mindent, további sok sikert a magánéletben és az öregfiúkban!
Zsámbéki SK-Koppánymonostor SE
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Talán a megyei első osztály legszervezettebb csapatával találkozunk, és ezáltal a bajnokság egyik nagy esélyesével. Akkor van keresnivalónk, ha tudásunk legjavát nyújtjuk ellenük. Remélem, minél többen kilátogatnak hazai pályánkra.
Környe SE-Vértessomlói KSK
Kiprich József, a Környe vezetőedzője: – Abban a helyzetben vagyunk, hogy meg kell nyerni ezt a meccset. Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nagyon hól tudjuk, hogy a Vértessomló fiatal, jó futballistákból áll. Győznünk kell ellenük.
Szabadnapos a Nyergesújfalu SE.