A Dorogi FC a Győr ellen lép pályára, míg az NB III.-ban szereplő Komárom és Tatabánya szintén hazai közönség előtt szerepel a vasárnapi játéknapon.

Labdarúgó NB II., 5. forduló
Dorogi FC-ETO FC Győr
Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, vasárnap, 17:30.
A dorogiaknak ezúttal kivételesen egy teljes hetük volt, hogy felkészüljenek a következő ellenfelükből, hétközi fordulót nem rendeztek. A nagy múltú győrieknél nyilvánvalóan merészebb célokkal vágtak neki a szezonnak, mint ahogy eddig szerepelnek. Mindössze a tabella 15. helyén állnak, ráadásul az eddigi négy bajnokijukból egyet sem tudtak megnyerni (három döntetlen, egy vereség). Mindez azonban nem szabad, hogy elbizakodottá tegye a dorogiakat, Tuifel Péter együttesében ugyanis több ismert labdarúgó is felfedezhető. Az észak-komáromi származású Priskin Tamást senkinek sem kell bemutatni, korábban a válogatottban is szerepelt, csakúgy, mint Lipták Zoltán, vagy éppen pont a dorogiaktól Győrbe igazoló Forró Gyula. Vári Barnabás, Fejes András, valamint Dvorschák Gábor pedig bőséges élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik. A találkozó esélyese ettől függetlenül természetesen a Dorogi FC. A Győr legutóbbi találkozóján a 94. percben mentett pontot a Soroksár ellen.


NB III., Nyugati-csoport, 5. forduló
Tatabányai SC-Lipót Pékség SE
Tatabánya, vasárnap, 17:30
A Tatabánya jól kezdte újoncként az NB III.-as bajnokságot, hiszen négy forduló után a hatodik helyen áll Bekő Balázs csapata. Négyből három alkalommal győzni tudott a Bányász, mindössze a Pápa elleni fiaskó rondítja az összképet. A csapatra most egy igazi erőfelmérő vár, hiszen a lipótiak jó nevekből állnak, még ha a bajnokságot nem is kezdték ennek megfelelően. Egy vereség és egy győzelem mellett két döntetlenje van a lipóti gárdának. Legutóbb hazai pályán, a III. Kerület ellen szenvedtek vereséget Dénes Zsolték, aki korábban volt a Tatabánya játékosa is.


NB III., Nyugati-csoport, 5. forduló
Komárom VSE-Credobus Mosonmagyaróvár
Komárom, vasárnap, 17:30
A Komárom a nyolcadik pozícióból várja a szomszédos megyéből érkező ellenfelét. Az óvári kék-fehérek épp ugyanolyan mérleggel állnak, mint Bozsik Péter csapata, így pontszámban is megegyezik a két gárda teljesítménye. Ami különbözik, az a gólkülönbség, hiszen a vendégek eddig egyetlen egy gólt kaptak csak, míg a Komárom már négynél tart. A két gárda jól ismeri egymást, hiszen hosszú évek óta csatáznak egymással a harmadosztály Nyugati-csoportjában. A Komáromnál új sérült és eltiltott sincs, így Bozsik Péter kezében több kártya is van.