A második fordulóval folytatódott a megyei első osztályú bajnokság vasárnap. A Tata meglepetésre szomszédvári rangadót nyert a Vértesszőlős ellen. A hazaiak már 4-1-re is vezettek, ám Kiprich Dániel duplájával 4-3-ra felzárkózott a Vértesszőlős – ez lett aztán a találkozó végeredménye. Az Esztergom a Sárisápot fogadta, a két csapat általában különleges hangulatú mérkőzést vív egymással. Most eléggé lapos volt a találkozó, egyik fél sem találta a jobbik formáját, ám az Esztergom ennek ellenére be tudta húzni a találkozót úgy, hogy az utolsó percekre még 0-0-val fordultak a csapatok. Ezzel a győzelemmel nagy lendületet vehet az Esztergom, míg a Sárisáp már holnap javíthat.


Az Oroszlány is megszerezte az első győzelmét, méghozzá idegenben. Az ellenfél ezúttal a Bábolna volt. A bábolnaiak nem kezdték jól a szezont, a kupameccsen és a bajnoki nyitányon sem tudtak gólt szerezni. Most hazai pályán az Oroszlány ellen sem jött össze a gól­öröm, a vendégek viszont kétszer is betaláltak, így Gulyás Tamás csapata vitte haza a három pontot. A forduló kiütését a Nagyigmánd szenvedte el, méghozzá Kecskéden. Linczmaier László csapata az első fordulóban három gólt szerzett, ám az csak egy pontra volt elég, most a héttel tízre kerekítettek, így nem volt kérdés, hogy kecskédi zsebbe kerül a három pont.


A forduló rangadóját Zsámbékon vívták, ahová a Koppánymonostor látogatott. A megyei első osztály szintjén kiemelkedő színvonalú találkozót vívtak a csapatok, csak a gólok hiányoztak. Többen mindkét csapatot a dobogóra várják, így fontos volt ez a párharc. Mindkét csapat szervezetten lépett pályára, így nem sikerült áttörni a védelmi vonalakat. Az újonc Környe a második mérkőzésén sem szerezte meg első pontjait, a most bemutatkozó Vértessomló elvitte mind a hármat. Pedig a találkozó elején a Környe kétszer is vezetett, de a Vértessomló magasabb fokozatba kapcsolt, így végül hat gólig jutott. A Nyergesújfalu szabadnapos volt a hétvégén.


Megyei I. osztály, 2. forduló
Tatai AC–Vértesszőlősi SE 4-3 (3-1)
Tata, vezette: Széplábi G. (Lovas A. G., Sirokmán A.).
Tata: Csákány – Felső, Koronczi (Kovács, 66.), Suhai, Molnár (Velencei, 67.), Zuggó, Dragonya, Nagy, Martonfi (Gesztesi, 76.), Minárcsik, Visnyovszki. Vezetőedző: Wéber RolandVértesszőlős: Ténai – Szőke, Horváth Z. (Juhász, 58.), Wágner, Szabó (Müller, 58.), Dombai, Jónás, Kocsis (Bencsik, 12.), Mig (Szappanos, 26.), Kiprich, Dr. Veréb (Polyák, 46.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt. Gólszerzők: Minárcsik (7.), Nagy (12.), Molnár (26.), Martonfi (49.), illetve Szőke (25.), Kiprich (63., 89.). Jók: mindenki, illetve Dombai.
Wéber Roland: – Nagyon fegyelmezett és jó játékkal megérdemelt győzelmet arattunk egy jó csapat ellen. A végén majdnem megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet. Győzelmünket Velencei Krisztiánnak ajánljuk, és mielőbb várjuk vissza a csapatba.
Tokaji Zsolt: – Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. Cél a bennmaradás…


FC Esztergom–Sárisápi BSE 2-0 (0-0)
Esztergom, vezette: Szeibert P. (Farkas B., Jurák F.).
Esztergom: Borsiczky – Lőrinczy, Molnár, Varga, Flaisz (Klátyik, 61.), Kiss (Koroknai, 46.), Fehértói, Pokorádi (Révész, 86.), Wiest, Ambrus, Martonfi. Vezetőedző: Terjék Lajos. Sárisáp: Sándor G. – Szenes, Válent, Jurásek Zs., Nagy (Kun, 91.), Terplán, Jurásek J., Karcagi (Jónás, 76.), Manger, Horváth Gy., Kopányi. Vezetőedző: Csapó Károly. Gólszerzők: Fehértói (86.), Martonfi (90.). Jók: Lőrinczy, Varga, illetve senki.
Terjék Lajos: – Az első hetven percben sem nekem, sem a szurkolóknak nem szökött fel a pulzusa, nézhetetlen volt a mérkőzés. Nyertünk, de még én sem tudom, hogy hogyan.
Csapó Károly: – Langyos első játékrész után a másodikban magukra találtak a csapatok. Számos helyzetet dolgoztunk ki, de gólt nem sikerült szereznünk. Összességében nem nyújtottunk rossz teljesítményt.


Bábolnai SE–OBSK Oroszlány 0-2 (0-1)
Bábolna, vezette: Drabon B. (Hartdégen Zs., Vankó D. G.).
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Takács Kornél, Kalamár, Herczeg (Széles, 60.), Lanzendorfen, Vörös, Szendi, Tóth (Kovács M., 57.), Valkó M. (Szalai, 87.), Soha. Vezetőedző: Józsa Péter. Oroszlány: Boros – Szerencse, Bukovecz, Bombicz, Kuzma (Takács Krisztián, 73.), Tóth Á., Fodor (Nádudvari Á., 79.), Králl (Soós, 63.), Földi, Plotár (Nádudvari D., 70.), Takács B. (Babai, 57.). Vezetőedző: Gulyás Tamás. Gólszerzők: Fodor (29.), Plotár (67.). Jók: senki, illetve Bombicz, Bukovecz, Boros.
Józsa Péter: – A két bajnokin és a kupameccs mérlege: nulla rúgott és tíz kapott gól, ami magáért beszél… Sokkal koncentráltabban, fegyelmezettebben kellene játszanunk.
Gulyás Tamás: – Ami a célunk volt, azt elértük: begyűjtöttük a három pontot.


Wati-Kecskéd KSK–Nagyigmándi KSK 7-1 (5-1)
Kecskéd, vezette: Hegedüs R. (Erdélyi D., Frank V. L.).
Kecskéd: Pásku – Schmidt (Tomayer R., 46.), Vadkerti, Fábián (Greskó, 65.), Kocsán (Simon, 59.), Hagymási D., Pető, Kese, Katóka (Prekob, 59.), Berki, Kiss. Vezetőedző: Linczmaier László. Nagyigmánd: Porcelán – Németh, Szabó (Szekeres, 73.), Horváth Z. (Raffael, 80.), Patyi (Horváth I., 46.), Novotni, Nyári, Kuti Horváth, Takács, Kovács (Menyhárt, 38.), Boros (Rózsás, 85.). Vezetőedző: Slézinger László. Gólszerzők: Katóka (12.), Pető (20., 24.), Kese (37., 79.), Hagymási D. (44.), Darabos (88.), illetve Németh (6.). Jók: Berki, Fábián, Katóka, Pető, Hagymási D., illetve senki.
Linczmaier László: – A most búcsúzó két legendának, Juhásznak és Kucsinak köszönünk mindent és minden jót kívánunk nekik. A meccsről: időnként remekeltünk, időnként körülményeskedtünk. A lényeg, hogy alakulunk, fejlődünk.
Slézinger László: – Sajnos jó kezdés után nagyon visszaestünk, rengeteg hibával játszottunk. A szünet után sikerült rendezni a sorokat, de ekkor már reménytelen volt a helyzetünk.


Zsámbéki SK–Koppánymonostori SE 0-0
Zsámbék, vezette: Miráki G. (Balázs K., Kolonics G.).
Zsámbék: Sándor P. – György, Szlovák (Sugár S., 88.), Juhász, Sugár B., László M. S. (Haupt, 79.), Áprily, Kósa Szilágyi, Szabó (Király, 65.), László D., Cserkuti (Monori, 46.). Vezetőedző: Bodó László. Koppánymonostor: Giber – Korcsok (Mészáros, 74.), Egyed (Alasztics, 71.), Hegedüs, Simonka, Rába (Szalai, 79.), Csapó, Sallai, Sinkó, Dávid, Tímár. Vezetőedző: Vigh László. Jók: Áprily, György, László D., illetve Giber, Tímár, Csapó.
Bodó László: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy masszív csapat ellen. Mindkét oldalon voltak meccslabdák, de ezek kimaradtak. Úgy gondolom, hogy igazságos a pontosztozkodás. Le a kalappal mindkét szurkolótábor előtt, sportszerűen tették a dolgukat.
Vigh László: – Egy szervezett, fegyelmezett ellenféllel találkoztunk. Mindkét csapat jól felkészült a találkozóra. Kevés helyzet volt, kevés lehetőség adódott a gólszerzésre. Örülhetünk, hogy így alakult a találkozó.


Környe SE–Vértessomlói KSK 2-6 (2-4)
Környe, vezette: Kiss L. (Katona B. M., Gabala Zs.).
Környe: Hanus – Sztojka Bihari (Bihari, 79.), Kozár, Matláry (Mucsi, 46.), Zelenai, Békefi, Szabó K., Szepesi (Horváth, 56.), Kósa, Járóka (Csabai, 56.), Antalovits. Vezetőedző: Kiprich József. Vértessomló: Ujszászi – Raffai (Petőcz, 82.), Erdei, Koller, Murányi, Egri (Kese, 72.), Batin (Kovács R., 82.), Kovács K., Schöffer (Kóródi, 72.), Kovács S., Zink (Somodi, 72.). Vezetőedző: Schöffer Antal. Gólszerzők: Szepesi (11.), Antalovits (28.), illetve Batin (17., 40.), Kovács K. (36.), Koller (41., 74.), Raffai (50.). Kiállítva: Horváth (70., Környe). Jók: Zelenai illetve mindenki.
Kiprich József: – Amíg bírtuk erővel, addig nem volt gond. Edzés nélkül nem lehet mérkőzéseket nyerni…
Schöffer Antal: – Az első somlói bajnoki mérkőzésemen a korábbi sikereim színhelyén sikerült debütálnom. Örülök, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot.