Mindössze három mérkőzést rendeztek meg a megyei első osztály ötödik fordulójában, hiszen a másik hármat elhalasztották.

A koronavírus nem kímélte a csapatokat, hiszen több gárdánál is találtak igazolt fertőzöttet, így a Tata és a Sárisáp is karanténba vonult, ennek okán pedig nem is léphetett pályára a hétvégén. Péntek estére lett hivatalos, hogy elővigyázatossági okokból az OBSK Oroszlány-Nyergesújfalu SE találkozót is elhalasztják, így igen szűkös volt ez a forduló. Gólokban azonban így sem volt hiány, Vértessomlón rögtön nyolc is esett belőle. A Bábolna kétszer is vezetett már két góllal, ám a Vértessomló pozitív mentalitása célt ért, és végül sikerült pontot szerezni hazai pályán, bár ehhez kellett kiállítás, és kihagyott büntető is a bábolnai részről. A Bábolna eddig még nem szerzett sem pontot, sem gólt, most már mindkét rossz szériája megszakadt, ám ezzel ebben a formában aligha elégedettek. A forduló rangadója aztán nem hozott gólt, miután sem a Koppánymonostor, sem az Esztergom védelme nem hibázott. Ugyan mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, gól nem született, így a csapatok egy-egy ponttal gazdagodtak, ami a lila-fehérek számára azt jelenti, hogy átvették a vezetést a tabellán, mivel a Zsámbék hivatalból szabadnapos volt a fordulóban.
Kiprich József születésnapján lépett pályára csapata, a Környe, méghozzá hazai pályán. A Kecskéd játékosai igyekezték ezt a jeles napot elrontani, ám az első félidőben nem nagyon sikerült, igen fásult csapat képét mutatták, a Környe pedig jól védekezett. A szünet után aztán a Linczmaier-legénység két alkalommal is bevette a jól védő Varsányi kapuját, így a három pont végül a kecskédieké lett, ám nem szép játékkal. Kiprich József csapata ugyan jobban játszott, mint eddig, ám pontot így sem sikerült még szerezniük újoncként a bajnokságban.

Vértessomlói KSK-Bábolnai SE 4-4 (1-2)
Vértessomló, vezette: Büki G. (Vankó D. G., Balázs K.)
Vértessomló: Ujszászi – Egri (Kovács D., 59.), Koller (Nádolszky, 91.), Murányi (Eigner, 32.), Kese, Raffai, Kovács K., Kóródi, Schöffer (Kovács R., 67.), Somodi, Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M., Tóth M., Lanzendorfen, Kovács M. (Kalamár, 75.), Szendi, Soha, Takács K., Vörös. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Raffai (21., 79.), Koller (61.), Kovács K. (88.), illetve Valkó M. (9., 75.), Kovács M. (16.), Kovács K. (öngól, 77.)
Kiállítva: Soha (83., Bábolna)
Jók: Kovács K., Raffai, Koller, illetve Tóth M., Valkó M.
Schöffer Antal: – Sajnos nem sikerült itthon tartanunk a három pontot. Ami pozitív, hogy a csapatom kétszer is felállt kétgólos hátrányból. Gratulálok a csapatomnak.
Józsa Péter: – Eddig még nem rúgtunk gólt, és ez a görcs nem oldódott fel. Kétszer is vezettünk két góllal, de nem tudtuk megtartani. Idegenben rúgtunk négy gólt, és ezzel pontot szereztünk, ami nem biztos, hogy reálisan tükrözni a mérkőzés képét. A hazaiak hihetetlen mentalitással léptek pályára, más csapatoknak is így kellene futballoznia…

Koppánymonostori SE-FC Esztergom 0-0
Koppánymonostor, vezette: Drabon B. (Miráki G., Sirokmán A.)
Koppánymonostor: Giber – Korcsok (Fekete, 83.), Pekler, Venczel (Csapó, 68.), Simonka (Mészáros, 74.), Rába, Sallai, Sinkó, Tóth, Dávid, Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Esztergom: Borsiczki – Lőrinczy, Molnár, Varga, Fehértói, Ambrus (Kulánda, 78.), Pásztor, Kiss, Visnyovszki, Paltineau (Flaisz, 55.), Martonfi (Orosházi, 76.). Vezetőedző: Terjék Lajos.
Jók: Tímár, Dávid, Pekler, illetve Visnyovszki, Pászor.
Vigh László: – Nagyon szervezett csapat ellen játszottunk. Látszik, hogy sokat edzenek, és tele vannak fiatal játékosokkal. Az első játékrészben volt három nagy gólszerzési lehetőségünk, de sajnos egyik sem ment be. Nagyon sok nyűgünk van, fel­emelt fejjel jöttünk le a pályáról.
Terjék Lajos: – A mai mérkőzésen sajnos egy húsz perc volt olyan, amit látni szerettem volna. Az előtte lévő 70 inkább birkózás volt. Mind a két csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei, úgy gondolom, hogy igazságos a döntetlen. Szerintem egy jó csapat otthonából hoztunk el egy pontot.

Környe SE-Wati-Kecskéd KSK 0-2 (0-0)
Környe, vezette: Katona B. M. (Szeibert P., Jurák F.)
Környe: Varsányi – Zelenai, Horváth J. (Csabai, 67.), Hegyi, Szabó K., Duka (Bihari, 71.), Szepesi (Kovács R., 54.), Kósa, Járóka (Mucsi, 61.), Antalovits, Kerék. Vezetőedző: Kiprich József.
Kecskéd: Pásku – Schmidt (Neckernusz, 63.), Fábián (Hagymási B., 91.), Kocsán, Hagymási D., Greskó, Pető (Prekob, 89.), Kese, Katóka (Simon, 63.), Berki, Tomayer (Darabos, 87.).
Gólszerzők: Pető (59.), Simon (72.)
Jók: Zelenai, Varsányi, Antalovits, Kósa illetve Pásku.
Kiprich József: – Ennél sokkal több volt a játékunkban ma. Jobbak voltunk, mint az elmúlt három meccsen, de nyerni még nem tanultunk meg. Ha így javul a csapat, akkor hamarosan megszerezzük az első győzelmünket.
Linczmaier László: – Ma egyenletes teljesítményt nyújtott a csapat! Borzasztóan kezdtünk, és úgy is folytattuk. Sok szurkolónk elkísérte a csapatot, ők többet érdemeltek volna.