A Vértesszőlős hazai pályán tudta tartani a három pontot a fizikai problémákkal küzdő Oroszlány ellen. A vendégek – mint arról korábban beszámoltunk – szombat hajnalig karanténban voltak. Ennek ellenére sok helyzetet dolgoztak ki, de a vértesszőlősiek megnyerték a találkozót. A Nyergesújfalu az első félidőben szenvedett a meglepően jól játszó Nagyigmánd ellen, ám a térfélcsere után beindult a henger, és végül 7-3-ra nyert Jánosi Dániel csapata. A Koppánymonostor is hozta a kötelezőt a nehéz helyzetben lévő Tata ellen, ám a tataiak végig jól küzdöttek, és nagy harcra kényszerítették a listavezető lila-fehér csapatot. Ettől függetlenül a Koppánymonostor el tudta vinni Tatáról mindhárom egységet. Az Esztergom számára is kötelező feladatnak ígérkezett a Vértessomló legyőzése, ám ez sem volt egyszerű. Sokáig csak egy gól volt a különbség, a találkozó végén aztán le tudta zárni a meccset a hazai gárda. A tabella alján található csapatok rangadóját végül nagyon simán nyerte a Bábolna. A hazaiak a félidőben már öt góllal vezettek, aztán a szünet után kissé visszavettek, a környeiek pedig feléledtek. Ettől függetlenül a Bábolna megszerezte első győzelmét. A forduló rangadóján a Kecskéd a második helyről várta a dobogó harmadik fokán álló Zsámbékot, Bodó László fiai viszont a helycseréért utaztak Kecskédre. A vendégek kétszer is vezettek kettővel, így végül meg is nyerték a rangadót, ráadásul Monori Norbert rúgta mind a négy vendégtalálatot.


Vértesszőlősi SE–OBSK Oroszlány 1-0 (1-0)
Vértesszőlős, vezette: Hartdégen Zs. (Kolonics G., Büki G.)
Vértesszőlős: Ténai – Szőke, Horváth, Wágner, Szabó (Dr. Veréb, 63.), Dombai, Bencsik, Polyák (Somogyi, 91.), Kocsis, Mig (Juhász, 56.), Kiprich. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Oroszlány: Boros – Szerencse, Hideg (Takács K., 56.), Bukovecz, Nádudvari D (Takács B., 58.)., Kuzma, Tóth, Králl, Földi (Babai, 65.), Fekete, Plotár. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerző: Wágner (5.)
Jók: Ténai, Kocsis, Horváth Z., Kiprich, illetve mindenki.
Tokaji Zsolt: – Küzdelmes mérkőzésen egy nagyon jó csapat ellen értékes győzelmet arattunk.
Gulyás Tamás: – Tíz nap karantén után, ami szombat éjjel járt le, volt hat százszázalékos ziccerünk, amivel nem tudtunk élni. Ez a vereség oka.


Nyergesújfalu SE–Nagyigmándi KSK 7-3 (3-2)
Nyergesújfalu, v: Balázs K. (Katona B. M., Szántó R. D.)
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár (Takács, 46.), Szoboszlai (Nagy, 46.), Tóth (Vass, 74.), Zicsi (Hajnal, 59.), Manga (Fábián, 90.), Farkas, Mann, Balogh, Guzsik, Izsó. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Nagyigmánd: Porcelán – Németh, Szabó R., Horváth Z. (Kovács K., 82.), Járóka (Horváth I., 65.), Patyi (Menyhárt, 46.), Novotni, Kuti Horváth, Szalai J. (Boros, 77.), Takács, Szalai Á. Vezetőedző: Slézinger László.
Gólszerzők: Izsó (19.), Guzsik (38.), Mann (45.), Manga (54., 57., 73., 80.), illetve Horváth Z. (26.), Szabó R. (39.), Kovács K. (83.)
Jók: Manga, Nagy, Balogh, illetve Szabó R., Horváth Z.
Jánosi Dániel: – A végeredmény ellenére nem vagyok túlzottan boldog, mert nagyon elégedetlen vagyok az első félidőben mutatott játékunkkal. Keveset futottunk, nem működtünk úgy, ahogy egy csapatnak kellene. Ha ezen nem tudunk változtatni, akkor jövő héten csak vereség lehet a vége.
Slézinger László: – Egy nagyon jó első félidő után a második nem sikerült jól. Az ellenfél kihasznált az álmosságunkat, gratulálok a győzelemnek, de gratulálok a csapatomnak is.


Tatai AC–Koppánymonostori SE 1-3 (1-2)
Tata, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Gabala Zs.)
Tata: Csákány – Felső, Koronczi (Schaffer, 79.), Dragonya (Gesztesi, 88.), Nagy, Martonfi (Sziranidisz, 76.), Széles, Velencei, Minárcsik, Visnyovszki, Kisék. Vezetőedző: Wéber Roland.
Koppánymonostor: Giber – Korcsok (Fekete, 84.), Pekler, Venczel (Pintér, 74.), Simonka, Rába, Csapó, Sallai, Sinkó (Dombi, 79.), Mészáros (Bilkó, 66.), Tóth (Tímár, 62.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Martonfi (27.), illetve Korcsok (32.), Rába (45.), Bilkó (93.)
Jók: Visnyovszki, Velencei, Kisék, illetve Simonka, Mészáros.
Wéber Roland: – Büszke vagyok a csapatra. Fegyelmezetten játszottunk. A 93. percben bekapott gólig benne volt a meccsben az egyenlítés. Továbbra is hiszek és bízok a srácokban. Gratulálunk a Monostornak!
Vigh László: – Rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Sajnos ezekből csak keveset tudtunk kihasználni. Ezen javítanunk ki, mert ennyit nem lehet kihasználatlanul hagyni. Készülünk a jövő heti találkozónkra.


FC Esztergom–Vértessomlói KSK 3-0 (1-0)
Esztergom, vezette: Kiss L. (Széplábi G., Baranyai L.)
Esztergom: Borsiczky – Lőrinczy (Pásztor, 82.), Molnár, Varga (Visnyovszki, 64.), Flaisz, Orosházi, Kulánda, Fehértói (Mártonfi, 14.), Ambrus, Wiest, Kiss (Koroknai, 79.). Vezetőedző: Terjék Lajos.
Vértessomló: Ujszászi – Koller, Murányi (Éliás, 46.), Kese, Batin (Kovács I., 72.), Kovács K. (Kacz, 89.), Kóródi, Schöffer (Kovács R., 68.), Kovács S., Raffai, Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Flaisz (17.), Mártonfi (73., 79.)
Jók: Mártonfi, Molnár, illetve Kovács S., Schöffer, Kovács K.
Terjék Lajos: – Teljesen megérdemelten nyertük a mérkőzést. Még akár ennél nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
Schöffer Antal: – Nagyot küzdöttek a játékosaim.


Bábolnai SE–Környe SE 7-2 (4-0)
Bábolna, vezette: Hegedüs R. (Frank V. L., Drabon B.)
Bábolna: Pécsvárady – Varga B. J., Valkó G., Kalamár (Takács K., 75.), Vörös (Széles, 61.), Szendi, Tóth, Horváth D., Lanzendorfen (Szalai, 84.), Valkó M., Kovács M. Vezetőedző: Józsa Péter.
Környe: Varsányi (Hanus, 53.) – Zelenai, Békefi (Turi, 46.), Hanikám (Bilisánczki, 46.), Horváth J., Hegyi, Szabó K., Mucsi, Kósa, Antalovits (Bihari, 46.), Kerék. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Valkó G. (3.), Valkó M. (9., 82.), Lanzendorfen (34.), Tóth (35.), Vörös (37.), Takács K. (90.), illetve Horváth J. (49., 62.)
Jók: Valkó M., Tóth M., Valkó G., Lanzendorfen, illetve Zelenai, Horváth J.
Józsa Péter: – Ez egy nagyon hosszú időszak volt. Kiböjtöltük. Nagy szükségünk volt erre a három pontra.
Kiprich József: – Ha a második félidőt játsszuk az elsőben, teljesen más a kép. Az elsőben pályán sem voltunk, a szünet után viszont rúgtunk kettőt, és többet is lőhettünk volna.


Wati Kecskéd KSK–Zsámbéki SK 2-4 (0-2)
Kecskéd, vezette: Miráki G. (Lovas A. G., Sirokmán A.)
Kecskéd: Bábszki – Vadkerti, Fábián, Kiss, Hagymási (Katóka, 46.), Greskó, Pető, Kese (Kocsán, 68.), Berki, Simon (Schmidt, 46.), Tomayer (Darabos, 76.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Zsámbék: Sándor – György, Szlovák (Marticsek, 74.), Juhász, Sugár, Áprily, Kósa Szilágyi, Monori (Bedő, 82.), László D. (Homoki, 87.), Haupt (Szabó, 68.), Cserkuti (Király, 68.). Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Kese (49.), Kiss (57.), illetve Monori (24., 29., 61., 63.)
Jók: Vadkerti, Kese, illetve Áprily, Sugár, Monori, Cserkuti.
Linczmaier László: – Gratulálok a csupaszív zsámbéki csapatnak! Az első félidőben fölénk nőttek – szó szerint – és két fejesgóllal jogosan vezettek. A szünetben szerkezetet és szemléletet váltottunk, és átvettük a meccs irányítását, így ki is egyenlítettünk, domináltunk. Sajnálom, egy egy ajándék büntető döntötte el a meccset, onnan már nem tudtunk visszajönni.
Bodó László: – Nagyon jó mérkőzést vívtunk egy jó csapat otthonában. 2-0-ás vezetésünknél visszahoztuk a hazai csapatot a mérkőzésbe, és a csapat erejét mutatja, hogy innen újra fel tudtunk állni. Azt gondolom, hogy a mérkőzés összképe alapján megérdemelten vittük el a három pontot. Köszönjük a lelkes szurkolóinknak, fantasztikus hangulatot teremtettek.