A két megyei I. osztályban szereplő csapat, amely a megyei selejtezőkből jutott fel az országos főtáblára, a Zsámbéki SK és a Wati Kecskéd KSK mellett a két NB III.-as, a Komárom VSE és a Tatabányai SC, valamint az egyetlen másodosztályú csapatunk, a Dorogi FC is megkezdi szereplését a Magyar Kupában. A hétvégén már minden NB I.-es és NB II.-es csapat is pályán lesz, így a BL-csoportkör kapujában álló Ferencváros is, méghozzá az egyetlen megyei másodosztályú csapat, a Ráckeve ellen, ahol két volt komáromi is játszik: a rutinos Kenesei Krisztián, és Kiss Károly.


Szeptember 19, szombat, 14 óra
Zsámbéki SK-THSE-Szabadkikötő
Az öt megyei csapatunk közül a megyei első osztályban szereplő Zsámbéki SK kezd legkorábban, hiszen szombaton 14 órakor kezd. A megyei bajnokságban jól szerepel Bodó László csapata, öt mérkőzésből négyet megnyert, amivel a tabella második helyén áll a csapat. Eddig mindössze két gólt kapott a gárda, cserébe már tizenhármat lőtt, így önbizalommal telve fogadhatják a harmadosztályú ellenfelet. Az NB III. Nyugati-csoportjában szereplő THSE-Szabadkikötő csapata nem kezdte jól a harmadosztályú küzdelmeket, hiszen a húsz csapatot számláló bajnokság tizenhetedik helyén áll a fővárosi gárda, ám mentségükre legyen mondva, hogy csak hét mérkőzést játszottak, míg mások már tíz mérkőzésen vannak túl. A csepeli gárda két győzelem mellett öt vereséget számlál – egyet köztük épp a Tatabányától szenvedtek el. Ami érdekes lehet, hogy augusztus 30 óta a Tintahalak csapata nem lépett pályára tétmeccsen, így két hét kihagyás után kérdés, hogyan fogják felvenni a tempót.
Szeptember 19, szombat, 15 óra
Diósjenő SE-Dorogi FC
A Nógrád megyei első osztályban szereplő rivális ellen egyértelmű favoritnak számítanak a dorogiak a kupasorozatban. Az ellenfél a saját bajnokságában jól áll, a hétvégén a Szendehely otthonában gyűjtötték be a három pontot (2-0). A bajnokságban eddig három győzelme és egy veresége van, amivel a második helyen áll. A dorogiaknál hétvégén minden bizonnyal azok a játékosok is lehetőséget kapnak majd, akik a bajnokságban kevesebbet szerepelnek.


Szeptember 19, szombat, 15 óra
Wati-Kecskéd KSK-Kisvárda Master Good
A kecskédiek számára ünnepnap lesz a szombati, hiszen hosszú évek után újra NB I.-es csapatot láthatnak vendégül hazai pályán. A Kisvárda egyébként az elmúlt évekhez képest remekül szerepel az NB I.-ben, hiszen az ötödik helyen áll jelenleg Supka Attila csapata. Legutóbb épp az Újpestet verte a határ menti gárda 4-2-re, így jó formában érkeznek Kecskédre, bár vélhetően azok a játékosok kapnak majd szerepet ezen a találkozón, akik a bajnokságban kevesebb szerepet kaptak. Kecskéden az egész település lázban ég, méghozzá futball-lázban, hiszen nagy küzdelmek árán tudták kvalifikálni magukat az országos főtáblára. Nem csak a kecskédiek, hanem az egész megye kíváncsi a meccsre, ráadásul a megyei bajnokság fordulója vasárnap lesz, így a legtöbben kilátogathatnak erre a találkozóra. – A csapat közösen nézte a sorsolást. 2 dologért szurkoltunk. Vagy kapjunk hazai pályán egy verhető ellenfelet, vagy egy patináns örök élményt jelentő NB I.-es csapatot – kezdte a vezetőedző. A sorsolás után ambivalens érzéseink voltak. NB1-es csapatot kaptunk, de nem „álmaink csapatait”. 1-2 nap után azért ráébredtünk, hogy nagy szerencsénk volt. Tétmeccset játszhatunk egy olyan csapattal, amely az előző meccsein az Újpestet és a Honvédot verte meg, ráadásul a játékoskerete alapján szinte nemzetközi kupameccset fogunk vívni. Híreink szerint a vendégek komolyan vesznek minket, egy nappal a meccs előtt érkeznek, és teljes kerettel. Esélyekről felesleges beszélni, reálisabb célokat tűztünk ki – folytatta. Álljunk helyt, legyenek momentumaink a meccsen, a fiúk élvezzék ki a találkozó minden percét és szerezzünk egy gólt. A szombati nap jutalomjáték lesz, remélhetőleg sok szurkoló előtt, méltó jutalma az eddigi munkánknak. Sajnos a keretünk foghíjas lesz. Már régebben kiesett a keretből 2 fontos játékos, vasárnap pedig megsérült csapatunk legjobb formában levő játékosa, Kese is, és nem tudjuk, hogy milyen eredményt hoz a csapattagokon végzett COVID teszt… De azt kérem a fiúktól, hogy bátran, szenvedélyesen focizzanak és legyen olyan momentumuk, amelyet szívesen mesélnek majd az unokájuknak is – zárta gondolatait lapunknak Linczmaier László.
Szeptember 19, szombat, 15 óra
HR-Rent Kozármisleny-Tatabányai SC
Kaphatott volna könnyebb, vagy nehezebb ellenfelet is a Tatabánya az országos főtáblán, ám végül Kozármislenybe kell utaznia Bekő Balázs fiainak. A két klub nem ismeretlen egymásnak, hiszen a korábbi NB II.-es évek alatt többször találkoztak, ám azokból a keretekből szinte már senki nincs a csapatok keretében. A Tatabánya újoncként remekül szerepel az NB III. Nyugati-csoportjában, kilenc mérkőzésből hetet megnyert, mindössze két vereség csúszott be, amivel a dobogó harmadik foka a kék-fehéreké. A szintén ilyen színkombinációban játszó Baranya megyeiek számára nem ismeretlen a harmadosztály, jelenleg épp a Közép-csoport tagjai. Tíz mérkőzésen léptek eddig pályára, négy mérkőzés mellett öt döntetlen született, vereséget csak egyetlen egyszer szenvedett a csapat, ezzel a hetedik helyen állnak.
Szeptember 20, vasárnap, 15 óra
Tarpa SC-Komárom VSE
Akik kedvelik Bajcsy-Zsilinszky Endre munkásságát, azok biztosan tudják, hogy Tarpán van eltemetve, másoknak azonban keveset mond a határ menti település. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen mindössze kétezren élnek, csapatuk a megyei első osztályban szerepel, méghozzá hibátlanul: eddig négy mérkőzésen léptek pályára, és mind a négyet megnyerte. Tíz rúgott gól mellett csak kettőt kaptak, így jó formában vannak jelenleg. A Komárom épp szerdán pótolta a Bicske elleni elmaradt mérkőzést, amelyen 2-1-re kikapott, ám így is a tabella ötödik helyén szerepel Bozsik Péter alakulata az NB III. Nyugati-csoportjában. Az osztálykülönbség tehát megvan, ám a kupák sajátossága miatt bármi előfordulhat egy mérkőzésen.