Fontos mérkőzéseket rendeztek a megyei bajnokság első osztályban, hiszen több hatpontos mérkőzésre is kilátás volt. A forduló rangadóját Esztergomban játszották, ahová a Zsámbék utazott. A fordulót megelőzően a vendégcsapat a tabella második helyén, míg az Esztergom a dobogó legalsó fokán állt, ráadásul a hazaiak összes saját közönség előtti meccsüket megnyerték, mindezeken még gólt sem kaptak. Most a Zsámbék egyet berámolt, ami elég is volt a három pont megszerzéséhez. Pedig a vendégek több sebből véreztek, rengeteg alapemberük nem volt bevethető, ám mégis megszerezték a nagyon fontos három pontot. Szintén hatpontos rang­adót rendeztek Vértesszőlősön, ahová a listavezető Koppánymonostor látogatott. Mindkét csapat remek formában van, ez látszik a tabellán is. Most a Vértesszőlős tartotta otthon a három pontot, egy szoros mérkőzésen sikerült győznie. Ezzel a vereséggel a lila-fehér csapat maradt ugyan a listavezető pozícióban, de pontegyenlőséggel a Zsámbékkal, míg a győztes Vértesszőlős fellépett a negyedik helyre.


A Sárisáp hazai pályán nehéz első félidő után magabiztosan győzte le a Nagyigmándot. A hazaiak egy hónapja nem léptek pályára saját közönségük előtt, így ez most szép visszatérés volt. A Nyergesújfalunak sem okozott gondot a Vértessomló legyőzése, hatot rúgtak, ráadásul úgy, hogy a 65. perctől emberhátrányban futballoztak. A Környe Tatán szerezte meg első pontját. Ugyan a találkozó elején Kiprich József csapata szerezte meg a vezetést, de a Tata még a szünet előtt fordítani tudott. Ezt követően a hazaiak emberhátrányba kerültek, így végül a Környe pontot tudott menteni. A Kecskéd egy szoros meccsen magabiztosnak tűnő, de csak tűnő győzelmet aratott Bábolnán. Linczmaier László legénysége ezzel a diadallal a dobogó harmadik fokán várja a folytatást.


Megyei I. osztály, 8. forduló
Sárisápi BSE–Nagyigmándi KSK 5-2 (0-1)
Sárisáp, vezette: Balázs K. (Gabala Zs., Farkas B.).
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Válent, Szenes (Jónás, 72.), Jurásek Zs., Kun (Janetka, 67.), Sári (Sándor P., 64.), Karcagi (Manger, 79.), Manga, Budaházi, Bauer (Horváth Gy., 46.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Nagyigmánd: Porcelán – Horváth Z., Menyhárt (Kovács K., 26.), Patyi, Horváth I., Novotni, Takács M., Járóka G. (Nyári, 58.), Boros (Németh, 78.), Göböly, Szalai Á. Vezetőedző: Slézinger László.
Gólszerző: Szenes (49.), Horváth Gy. (53., 54., 71.), Manger (85.), illetve Járóka G. (4.), Takács M. (88.).
Jók: Horváth Gy., Manga, Sári, illetve Göböly, Szalai Á.
Csapó Károly: – Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, nagyon korán hátrányba kerültünk. Szünetben változtattunk a hozzáálláson és a játékon, így végül megérdemelten nyertünk a sportszerű és lelkes Nagyigmánd ellen.
Slézinger László: – A sok hiányzó ellenére gratulálok a csapatomnak. Egy jó első fél­idő után kicsúszott a siker a kezünkből. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.


Vértesszőlősi SE–Koppánymonostori SE 2-1 (1-0)
Vértesszőlős, vezette: Miráki G. (Sirokmán A., Kolonics G.).
Vértesszőlős: Ténai – Mig (Szabó, 68.), Horváth Z., Polyák (Dr. Veréb, 81.), Szőke (Somogyi, 91.), Dombai, Jónás, Kocsis (Müller, 64.), Wágner (Juhász, 78.), Kiprich, Bencsik. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Koppánymonostor: Giber – Korcsok, Egyed (Venczel, 60.), Pekler, Hegedűs (Alasztics, 60.), Rába, Csapó, Simonka (Fekete, 72.), Dávid, Dombi (Tóth, 53.), Tímár (Bilkó, 53.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Wágner (29.), Szőke (68.), illetve Bilkó (77.).
Jók: mindenki, illetve Pekler, Simonka.
Tokaji Zsolt: – Végig magabiztos, fegyelmezett játékkal teljesen megérdemelt sikert arattunk. A győzelem a Vértesszőlősé!
Vigh László: – Ez a mérkőzés nem a fociról szólt… Szomorúak vagyunk a vereség miatt, de természetesen készülünk a következő találkozóra.


Nyergesújfalu SE–Vértessomlói KSK 6-0 (4-0)
Nyergesújfalu, vezette: Büki G. (Szabó M., Németh R.).
Nyergesújfalu: Lakatos – Tóth D. (Vass, 60.), Guzsik, Hajnal (Szoboszlai, 60.), Zicsi, Manga (Mann, 60.), Nagy, Balogh, Izsó (Koller, 65.), Takács, Fekete (Molnár, 60.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Vértessomló: Ujszászi – Éliás, Egri (Nádolszky, 81.), Erdei (Kovács I., 46.), Murányi, Batin, Kovács K. (Schöffer Á., 81.), Kóródi, Kovács S., Raffai (Koller, 46.), Petőcz (Somodi, 46.). Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerző: Izsó (15.), Takács (32.), Tóth D. (37.), Manga (43., 56.), Vass (90.).
Kiállítva: Lakatos (65., Nyergesújfalu).
Jók: mindenki, illetve senki.
Jánosi Dániel: – Nagyszerűen játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és ezekből hatot értékesítettünk. Győzelmünk teljesen megérdemelt.
Schöffer Antal: – A gólkülönbség még számunkra hízelgő. Nagyon rosszul, és rossz felfogásban léptünk pályára, megérdemelt a vereségünk.


Tatai AC–Környei SE 3-3 (2-1)
Tata, vezette: Széplábi G. (Lovas A. G., Szántó R. D.).
Tata: Battka – Széles (Dragonya, 46.), Visnyovszki, Felső, Koronczi (Kisék, 61.), Zuggó, Nagy, Martonfi, Velencei, Minárcsik (Gesztesi, 68.), Mezei (Kovács, 28.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Környe: Varsányi – Zelenai, Saáry, Hanikám, Bihari, Szabó K., Kósa, Bilisánczki, Járóka, Antalovits, Kerék. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerző: Minárcsik (25.), Koronczi (45.), Zuggó (63.), illetve Antalovits (13.), Szabó K. (57.), Bihari (89.).
Kiállítva: Velencei (52., Tata).
Jók: senki, illetve mindenki.
Wéber Roland: – Sajnálom azokat, akik kijönnek a meccseinkre abban bízva, hogy hátha nyerünk. Sajnos ma azt láttam a csapaton, hogy ők is csak hitték… A foci nem ilyen, nincsen „ha”. Vagy megtanulunk küzdeni és fegyelmezetten játszani, vagy nem sok pontot fogunk gyűjteni. Gratulálok a Környe csapatának!
Kiprich József: – Le a kalappal a csapat előtt, végre megszereztük az első pontunkat.


FC Esztergom–Zsámbéki SK 0-1 (0-0)
Esztergom, vezette: Drabon B. (Jurák F., Jászberényi M.).
Esztergom: Borsiczki – Molnár, Koroknai (Galacs, 73.), Orosházi, Kulánda, Ambrus, Wiest, Pásztor (Lőrinczy, 70.), Kiss (Flaisz, 55.), Visnyovszki, Mártonfi. Vezetőedző: Terjék Lajos.
Zsámbék: Bartos – Szlovák, Juhász, Sugár, Kósa Szilágyi, Monori, Pál (Bíró, 68.), Haupt (Magyar, 92.), Cserkuti, Homoki (Áprily, 80.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerző: Monori (82.).
Jók: senki illetve mindenki.
Terjék Lajos: – Rang­adót játszottunk, amit elveszítettünk. Sajnos ma nem úgy ment a játék, mint eddig. A mai nap alapján nem emlékeztettet a csapatom egy feljutásra törő gárdára. Evidens volt, hogy ezzel a játékkal ki fogunk kapni.
Bodó László: – Nagyon büszke vagyok a srácokra, igazi sportemberek, egy csapatra való játékosunk hiányát tüntettük el a mai mérkőzésen lelkesedésünkkel, szervezettségünkkel és alázatunkkal. Azt gondolom, hogy az egész mérkőzésen többet tettünk a győzelemért, mint a hazai csapat.


Bábolnai SE–Wati-Kecskéd KSK 1-4 (0-1)
Bábolna, vezette: Hartdégen Zs. (Kiss L., Frank V. L.).
Bábolna: Pécsvárady – Takács K., Valkó G., Kalamár, Vörös, Szendi, Tóth, Horváth D., Lanzendorfen, Kovács, Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Kecskéd: Bábszki – Schmidt (Hagymási D. Z., 46.), Vadkerti, Fábián (Tomayer, 64.), Kocsán (Katóka, 59.), Kiss (Darabos, 77.), Greskó, Pető (Prekob, 85.), Kese, Berki, Simon. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Tóth (49.), illetve Berki (20.), Hagymási D. Z. (53.), Katóka (60.), Simon (90.).
Kiállítva: Valkó G. (51., Bábolna).
Jók: Takács K., illetve Bábszki, Berki, Fábián.
Józsa Péter: – A számszerű eredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés képét. A második félidőben a csapat mindent megtett a jobb eredmény eléréséért, de sajnos nem sikerült.
Linczmaier László: – Nézőriogató meccsen, gyenge játékkal is sikerült nyernünk. Nem értem, hogy mi miatt hibázunk ennyit, ennél sokkal többre képes a csapatunk, s ezt a hétvégén be is fogjuk bizonyítani.
Szabadnapos: OBSK Oroszlány.