Labdarúgás A forduló meglepetését a Vértessomló okozta, miután hazai pályán simán, 3-1-re verte az eddig parádés formát mutató Vértesszőlőst. A vendégek egy győzelemmel simán a dobogón álltak volna, ám a Vértessomló átgázolt rajtuk, és teljesen megérdemelten otthon tartotta a három pontot Schöffer Antal csapata. A forduló egyik legérdekesebb rangadóját a Sárisáp nyerte, így vesztett pontok tekintetében a legjobban áll a bajnokságban, de összetettben is feljött a gárda a harmadik helyre. Pedig a vezetést a korábbi listavezető Koppánymonostor szerezte meg, ám a találkozó utolsó húsz percében gyorsan fordított a vendég alakulat. Az Oroszlány nagyon sima győzelmet aratott Nagyigmándon, Fodor Martin egymaga négy gólt szerzett, így nem volt gond az oroszlányi pontszerzéssel. Az Esztergom hatpontos rangadót vívott Kecskéden, és a mérkőzés elején és végén szerzett gólokkal haza is vitte a három pontot. Ezzel az Esztergom meg is előzte a tabellán a Kecskédet. Két óriási kiütést is hozott a hétvége: a Tata Zsámbékon szaladt bele alaposan a késbe, hiszen a hazai gárda kilenc gólig jutott. A góllövőlista első helyén álló Monori Norbert ismét kitett magáért, most négyszer volt eredményes. Ugyanennyi gólt szerzett Manga Zsolt, ám a csapata többet: a Nyergesújfalu egy tucatszor ünnepelhetett Környén. Kiprich József csapata már a harmadik percben emberhátrányba került, majd a 40. perctől már csak kilencen voltak a pályán, így nem is lehetett más a vége, mint a kiütés. Manga mellett Mann Patrik is kitett magáért, mesterhármast jegyzett. A hétvégén a Bábolna volt a szabadnapos.


Vértessomlói KSK-Vértesszőlősi SE 3-1 (1-0)
Vértessomló, vezette: Balázs K. (Frank V. L., Szántó R. D.)
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Erdei (Éliás, 70.), Koller (Kovács I., 83.), Kese, Batin, Kovács K., Kóródi, Schöffer (Murányi, 63.), Kovács S., Raffai (Petőcz, 83.). Vezetőedző: Schöffer Antal.
Vértesszőlős: Ténai – Horváth Z. (Juhász, 27.), Polyák, Szőke, Dombai (Somogyi, 80.), Jónás (Dr. Veréb, 75.), Kocsis (Szabó, 18.), Wágner, Kiprich, Bencsik, Mig (Müller, 46.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Koller (34.), Raffai (50.), Batin (74.), illetve Dr. Veréb (88.)
Kiállítva: Szabó (47., Vértesszőlős)
Jók: mindenki, illetve Ténai, Kiprich.
Schöffer Antal: – Ezért a győzelemért nagyon sokat tettünk, és kezdettől fogva uraltuk a mérkőzést, megérdemeltük a három pontot.
Tokaji Zsolt: – Nagyon gyengén, rossz felfogásban játszva értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, de ez mit sem von le a hazai csapat teljesítményéből. Gratulálok nekik a győzelemhez.


Koppánymonostori SE-Sárisápi BSE 1-2 (1-0)
Koppánymonostor, vezette: Kolonics G. (Jászberényi M., Jurák F.)
Koppánymonostor: Gíber – Pekler, Hegedüs (Pintér, 75.), Bilkó (Korcsok, 64.), Simonka (Egyed, 58.), Rába, Csapó (Alasztics, 80.), Sinkó, Tóth (Szalai, 69.), Dávid, Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Sárisáp: Sándor G. – Válent, Szenes (Jónás, 83.), Jurásek Zs. (Nagy, 73.), Kun (Terplán, 55.), Budaházi, Sándor P., Karcagi, Manger (Bauer, 90.), Manga, Horváth Gy. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Rába (9.), illetve Manger (73.), Horváth Gy. (78.)
Jók: Rába, illetve Válent, Manga, Horváth Gy., Manger.
Vigh László: – Sajnos nem játszottunk jól, nem volt ritmusa a játékunknak. Nem értékesítettük a helyzeteinket, így ez lett a vége.
Csapó Károly: – Egy nagyon szervezett, stílusos csapatot sikerült legyőznünk, nem érdemtelenül.


Nagyigmándi KSK-OBSK Oroszlány 0-5 (0-2)
Nagyigmánd, vezette: Lovas A. G. (Széplábi G., Vojvoda M.)
Nagyigmánd: Porcelán – Takács M., Járóka G. (Járóka M., 46.), Horváth Z. (Slézinger L., 83.), Szabó R., Szalai J., Novotni, Boros (Kovács K., 53.), Menyhárt, Göböly (Horváth I., 46.). Vezetőedző: Slézinger László.
Oroszlány: Boros (Balogh, 62.) – Szerencse, Hideg (Jónás, 74.), Fekete (Nádudvari D., 53.), Bukovecz, Bombicz, Kuzma, Fodor, Tóth (Babai, 55.), Földi, Pawelecz. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Fodor (12., 30., 78., 82.), Pawelecz (55.)
Kiállítva: Menyhárt (78., Nagyigmánd)
Jók: senki, illetve Pawelecz, Fodor, Szerencse, Bombicz, Bukovecz, Boros.
Slézinger László: – Az első félidőben két szerencsétlen gólt kaptunk. A szünet után a sérülés és a kiállítás megpecsételte a sorsunkat.
Gulyás Tamás: – Gratulálok a csapatomnak, idegenben öttel nyerni… Ezt nem kell megmagyarázni.


Wati Kecskéd KSK-FC Esztergom 0-2 (0-1)

Kecskéd, vezette: Miráki G. (Hegedüs R., Baranyai L.)
Kecskéd: Bábszki – Vadkerti, Hagymási, Greskó (Schmidt, 23.), Darabos (Kiss, 46.), Pető, Kese (Prekob, 88.), Katóka (Kocsán, 67.), Berki, Simon, Tomayer. Vezetőedző: Linczmaier László.
Esztergom: Borsiczki – Lőrinczy (Koroknai, 69.), Molnár, Flaisz (Paltineau, 58.), Orosházi, Kulánda, Dombai, Wiest, Kiss, Visnyovszki, Mártonfi. Vezetőedző: Terjék Lajos.
Gólszerzők: Molnár (12.), Kiss (92.)
Jók: Berki, Kiss, Vadkerti, illetve Molnár A., Mártonfi.
Linczmaier László: – Gratulálok mindkét gárdának! Sajnos annyira nem vagyunk jó csapat, hogy Fortuna nélkül megnyerjünk egy ilyen meccset. Voltak ziccereink, az utolsó percben 0-1-nél mi rúgtunk kapufát, mégis simának tűnő lett a végeredmény.
Terjék Lajos: – Ma végre úgy játszottunk, ahogy elvárnám a csapattól. Stabilak voltunk, jól mentünk, és meg is lett az eredménye: rangadót nyertünk idegenben.


Zsámbéki SK-Tatai AC 9-0 (4-0)
Zsámbék, vezette: Kiss L. (Hartdégen Zs., Büki G.)
Zsámbék: Sándor – Juhász, Szlovák, Sugár B., Kiss B. (Sugár S., 73.), Áprily (Pál, 68.), Kósa Szilágyi, Monori (Tuba, 89.), Haupt, Homoki (Magyar, 82.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Tata: Csákány – Visnyovszki (Széles, 68.), Felső, Koronczi (Schaffer, 71.), Dragonya, Zuggó, Nagy, Martonfi (Putnoki, 79.), Sziranidisz, Mezei (Kovács, 71.), Minárcsik. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Monori (8., 38., 65., 88.), Marticsek (18.), Haupt (28.), Sugár B. (55.), Kiss B. (61.), Szlovák (81.)
Jók: Homoki, Sugár, Kiss B., Monori, Haupt, illetve senki.
Bodó László: – Szenzációsan játszottunk előrefelé. Szerintem a közönség is jól szórakozott, mert végig koncentráltunk. Megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a mérkőzésből. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a találkozó elején mindkét csapatnak volt helyzete, amit mi berúgtunk, a Tata pedig nem. Köszönöm a játékosaimnak, hogy hetek óta ilyen alázattal állnak a labdarúgáshoz.
Wéber Roland: – Kiváló játékvezetés mellett a megye legjobb csapatától kaptunk kilencet, ami még gombócból is sok. Ez nagyon fájt. Pihenünk egy kicsit, és csináljuk tovább, mert ez a kötelességünk!


Környe SE-Nyergesújfalu SE 1-12 (1-5)
Környe, vezette: Mihályi G. (Gabala Zs., Hegedüs P.)
Környe: Varsányi – Zelenai, Hanikám (Duka, 46.), Horváth J., Szabó K., Bihari, Szepesi (Szemeti, 6.), Kósa, Járóka (Saáry, 46.), Turi (Szűcs, 46.), Kerék. Vezetőedző: Kip­rich József.
Nyergesújfalu: Koller – Szoboszlai (Zicsi, 21.), Tóth (Vass, 46.), Guzsik, Hajnal (Mann, 46.), Manga, Nagy (Takács, 55.), Farkas, Balogh (Molnár, 55.), Izsó, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Szabó K. (15.), illetve Guzsik (8.), Izsó (20.), Kerék (23., öngól), Tóth (28.), Hajnal (38.), Mann (50., 52., 85.), Manga (60., 68., 73., 79.)
Kiállítva: Varsányi (3.), Horváth J. (40.) – mindketten Környe.
Jók: senki, illetve Manga, Mann, Zicsi, Izsó.
Kiprich József: – Szégyen…
Jánosi Dániel: – Gratulálok a csapatomnak a nagyarányú győzelemhez.