A forduló előtt két büntetőpontot levontak a listavezető Zsámbéktól, miután Kiss Bence érvényes sportorvosi igazolás nélkül lépett pályára korábban. A Koppánymonostor ennek tudatában lépett pályára Oroszlányon, és egy gyenge első félidő után a második játékrészben három gólt is szerzett, amivel átvette a vezetést a tabellán. Persze ehhez kellett az is, hogy a forduló rangadóján a Nyergesújfalu elvegye a Zsámbék veretlenségét. A 2-1-es végeredmény már az első félidőben kialakult, így már nincs veretlen csapat a megyei első osztályban. A Nyergesújfalu a rangadón aratott győzelmével nagyot lépett előre, a Zsámbék így is maradt a 2. pozícióban.


A Sárisáp egyre jobb helyzetben van, hiszen ebben a fordulóban is nyerni tudott, méghozzá egy szoros meccsen. Csapó mester játékosai nem a legjobb formájukat mutatták a Vértessomló ellen, ám a három pontot sikerült otthon tartaniuk, de a végeredményt csak a 94. percben tudta beállítani a hazai csapat, addig pedig benne volt a levegőben az is, hogy a vendégek kiegyenlítenek. A Vértesszőlősnek nem (vagy sem) okozott gondot a Környe legyőzése. A könnyed sikert hat hazai gól jelentette, míg a két cserével elutazó Környe csak egy találatot tudott felmutatni, így kiütéses hazai siker született. Érdekesség, hogy a hazai csapat védelmében és a vendégcsapat kispadján is volt egy Kip­rich, Dániel, illetve édesapja, József személyében. Ezúttal a fiatalabb örülhetett. Ugyanilyen arányban, 6-1-re diadalmaskodott a hazai pályán remeklő Esztergom a Bábolna ellen. A vendéglátók hamar eldöntötték a három pont sorsát, így az Esztergom tovább fűzheti dobogós álmait.
A forduló meglepetését a Tata okozta, hiszen hazai pályán sikerült legyőznie az esélyesebbnek mutatkozó Kecskédet. A forduló előtt kilenc pont volt a Kecskéd előnye a Tatával szemben, ám ez a hazai győzelem hatására hatra csökkent. Ezzel a sikerrel a Tata meg is előzte a Bábolnát. A hétvégén a Nagyigmándi KSK volt a szabadnapos.


Megyei I. osztály, 10. forduló
OBSK Oroszlány–Koppánymonostori SE 0-3 (0-0)
Oroszlány, vezette: Hartdégen Zs. (Kiss L., Frank V. L.).
Oroszlány: Boros – Szerencse, Bukovecz, Fekete, Bombicz, Kuzma (Hideg, 71.), Fodor, Babai (Tóth Á., 46.), Földi, Plotár (Králl, 46.), Pawelecz (Nádudvari D., 76.). Vezetőedző: Gulyás Tamás. Koppánymonostor: Giber – Korcsok, Egyed, Pekler, Pintér (Csapó, 71.), Bilkó (Alasztics, 68.), Venczel (Hegedüs, 61.), Rába (Sallai, 83.), Sinkó, Tóth N. D. (Tímár, 68.), Dávid. Vezetőedző: Vígh László. Gólszerzők: Rába (61.), Bilkó (66.), Korcsok (80.). Jók: Fodor, Bombicz, Földi, Pawelecz, illetve Egyed, Dávid, Rába, Korcsok.
Gulyás Tamás: – Megyünk tovább…
Vigh László: – Nagyon örülök neki, hogy az előző fordulóban elszenvedett vereség után ilyen szervezetten, fegyelmezetten tudtunk játszani. Olykor szép focit is mutattunk, úgy érzem, hogy kontroll alatt tartottuk a találkozót.


Sárisápi BSE–Vértessomlói KSK 4-2 (2-1)
Sárisáp, vezette: Széplábi G. (Miráki G., Janovics I.).
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Válent, Szenes (Janetka, 84.), Terplán (Jurásek Zs., 83.), Sándor P., Karcagi, Manger (Bauer, 86.), Manga, Horváth Gy., Budaházi (Nagy, 70.). Vezetőedző: Csapó Károly. Vértessomló: Ujszászi – Éliás, Egri (Petőcz, 9.), Koller, Murányi, Kese (Schöffer Á., 73.), Batin, Kovács K. (Kovács I., 81.), Kóródi, Kovács S., Raffai. Vezetőedző: Schöffer Antal. Gólszerzők: Horváth Gy. (14.), Manger (22., 53.), Jurásek Zs. (94.), illetve Raffai (41.), Kovács K. (69.). Jók: Sándor G., Manger, illetve Raffai, Kovács S., Batin.
Csapó Károly: – A szezon leggyengébb játékával, de nagy akarással játszottunk. Helyzeteket dolgoztunk ki, de csak az utolsó pillanatban tudtuk biztossá tenni a győzelmünket egy remekül játszó ellenféllel szemben.
Schöffer Antal: – Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen méltó ellenfelei voltunk a Sárisápnak. Ha a helyzeteinket berúgjuk, egy pontot elhozhattunk volna.


Vértesszőlősi SE–Környe SE 6-1 (2-0)
Vértesszőlős, vezette: Hegedüs R. (Lovas A. G., Kun P. A.).
Vértesszőlős: Kurucz – Szőke, Wágner, Horváth Z., Müller (Juhász, 58.), Mig (Somogyi, 63.), Bencsik, Polyák (Ténai, 71.), Kocsis, Dr. Veréb, Kiprich D. Vezetőedző: Tokaji Zsolt. Környe: Hanus – Zelenai (Nagy, 83.), Duka, Saáry, Bihari F., Szabó K., Kósa, Bilisánczki, Turi, Antalovits, Kerék. Vezetőedző: Kiprich József. Gólszerzők: Bencsik (13.), Szőke (29., 85.), Juhász (59., 89.), Kiprich D. (82.), illetve Bihari F. (87.). Jók: Kurucz, Juhász, illetve Zelenai, Turi.
Tokaji Zsolt: – Megérdemelt győzelmet arattunk egy szimpatikus csapat ellen. Kitartást és további sok sikert kívánok vendégeinknek.
Kiprich József: – Mindig akkor kaptuk, amikor támadtunk. Ez így már gombócból is sok…


Nyergesújfalu SE–Zsámbéki SK 2-1 (2-1)
Nyergesújfalu, vezette: Balázs K. (Jászberényi M., Mihályi G.).
Nyergesújfalu: Török – Tóth (Vass, 88.), Zicsi (Guzsik, 90.), Manga (Hajnal, 40.), Nagy, Farkas, Mann (Molnár, 94.), Balogh, Izsó, Takács, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel. Zsámbék: Tugyi – Szlovák, Juhász, Sugár B., Kiss (Cserkuti, 46.), Áprily (Szabó, 76.), Kósa Szilágyi, Monori, Haupt (Pál, 80.), Homoki (László M., 53.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László. Gólszerzők: Takács (33.), Mann (42.), illetve Farkas (öngól, 35.). Jók: mindenki, illetve Tugyi, Juhász, Marticsek, Sugár B.
Jánosi Dániel: – A csapatom nagyszerű mérkőzést játszott egy jól felkészített ellenféllel szemben. Taktikailag nagyon fegyelmezettek voltunk, a játékosaim betartottak mindent, amit kértem, így győzelmünk teljesen megérdemelt.
Bodó László: – Hajtós, rakkolós mérkőzés volt, de benne volt, hogy nekünk kell futni az eredmény után, és a Nyergesújfalu eldönthette volna a mérkőzést. Igaz, nekünk is voltak labdáink a döntetlenhez. Nem történt tragédia, van egy út, amin évek óta járunk, és azt gondolom, hogy jó az út.


Tatai AC–Wati-Kecskéd KSK 3-1 (2-1)
Tata, vezette: Erdélyi D. (Kolonics G., Sirokmán A.).
Tata: Csákány – Visnyovszki, Felső, Koronczi, Dragonya, Zuggó, Martonfi (Sziranidisz, 75.), Kovács (Széles, 71.), Velencei, Minárcsik, Mezei. Vezetőedző: Wéber Roland. Kecskéd: Bábszki – Fábián, Juhász, Hagymási D. Z., Pető, Kese (Darabos, 82.), Berki, Simon (Prekob, 75.), Tomayer (Katóka, 46.), Neckernusz (Kocsán, 65.), Kiss. Vezetőedző: Linczmaier László. Gólszerzők: Zuggó (18.), Koronczi (38.), Felső (61.), illetve Hagymási D. Z. (34.). Jók: mindenki, illetve Fábián.
Wéber Roland: – Amit kértem, azt betartották a fiúk, csapatként küzdöttünk, hajtottunk. Megérdemeltük a győzelmet, egy jó csapatot sikerült legyőznünk.
Linczmaier László: – Okosat nem tudok mondani a meccs után, okoskodni pedig felesleges lenne. Gratulálok a Tatának.


FC Esztergom–Bábolnai SE 6-1 (3-0)
Esztergom, vezette: Büki G. (Lovas G., Gabala Zs.).
Esztergom: Borsiczki – Pásztor, Molnár, Orosházi (Ambrus, 61.), Kulánda, Fehértói (Koroknai, 81.), Wiest, Kiss (Flaisz, 72.), Visnyovszki, Dombai (Varga, 54.), Mártonfi. Vezetőedző: Terjék Lajos. Bábolna: Pécsvárady – Széles, Horváth D., Kalamár (Kovács, 46.), Tóth, Lanzendorfen, Szendi, Varga (Takács B., 85.), Vörös, Soha, Takács K. Vezetőedző: Józsa Péter. Gólszerzők: Horváth D. (öngól, 14.), Mártonfi (21., 85.), Wiest (40.), Kiss (70.), Ambrus (72.), illetve Tóth (60.). Jók: Mártonfi, Pásztor, illetve Vörös, Széles.
Terjék Lajos: – Az első félidőhöz és az eredményhez gratulálok a csapatomnak. A szünet után volt egy húszperces rövidzárlatunk, amit nagyon gyorsan el kell felejtenünk. Összességében elégedett vagyok a csapattal.
Józsa Péter: – Tálcán kínáltuk a lehetőségeket egy nálunk jobb csapatnak, amely ki is használta ezeket.