A 13. – papíron utolsó őszi – fordulót rendezték a megyei első osztályban. A bajnoki címre hajtó Koppánymonostor hozta a papírformát, még ha nem is könnyen. A csereként beállt Rába Jenő duplázni tudott, így végül a lila-fehér csapat mindhárom pontot hazavitte a harcosan küzdő Vértessomló otthonából. A pocsék formában lévő Bábolna ugyan megszerezte a vezetést a Vértesszőlős ellen, ám így sem tudott pontot szerezni. Az első félidő végén egalizálni tudott Tokaji Zsolt csapata, a szünet után pedig a győzelmet jelentő találatot is megszerezte a vendégcsapat. Ezzel a sikerrel a Vértesszőlős nagyot lépett előre a tabellán, hiszen jelenleg a negyedik, míg a Bábolna az elmúlt évek legrosszabb őszét produkálva a tizedik. Hasonlóan szoros összecsapáson vitte el mindhárom egységet a Sárisáp Kecskédről. A vendégalakulat jól nem, ellenben eredményesen játszott, így nagy küzdelemben sikerült legyőznie a Kecskédet, ami a listavezető pozíció megőrzését jelentette számára.


A forduló rangadóját a Zsámbék nyerte, hiszen Bodó László csapata remek játékkal rukkolt elő az Oroszlány ellen. A zöld-fehérek szerdán is pályán voltak a Magyar Kupában, ennek ellenére jó focival sikerült otthon tartaniuk a három pontot az egyébként jó formában lévő Oroszlány ellen. A Zsámbék így maradt a dobogó legalsó fokán, míg az Oroszlány visszacsúszott a hatodik pozícióba. A forduló hozott egy kiesési rangadót is, hiszen a sereghajtó Környe fogadta az eggyel előtte álló Nagyigmándot. A két csapat között három pont volt a különbség. A hazai közönség előtt játszó Környe remekül kezdte az első félidőt, így gyorsan 2-0-ás előnyre tett szert. A szünet után a Nagyigmánd kapusa a kiállítás sorsára került, a megítélt büntetőből már háromra nőtt a különbség. Emberelőnyben aztán még két újabb gólt szerzett a Környe, így nagyon magabiztosan szerezte meg az első győzelmét a bajnokságban Kiprich József csapata, ezzel be is érve a Nagyigmándot a tabellán. Az Esztergom–Nyergesújfalu találkozó elmaradt, pótlása november 12-én lesz. A Tata szabadnapos volt a hétvégén.


Megyei I. osztály, 13. forduló
Vértessomlói KSK–Koppánymonostori SE 0-2 (0-0)
Vértessomló, vezette: Katona B. M. (Mihályi G., Gabala Zs.).
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Éliás, Koller, Murányi, Batin, Kovács K. (Nagy, 82.), Kóródi, Dobbelaere (Kovács I., 77.), Raffai, Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Koppánymonostor: Giber – Korcsok, Hegedűs (Tímár, 59.), Venczel (Bilkó, 65.), Alasztics (Rába, 59.), Csapó, Sinkó, Szalai, Simonka (Egyed, 70.), Dávid, Dombi (Tóth, 65.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Rába (75., 89.).
Jók: Ujszászi, Batin, Koller, illetve Bilkó, Rába, Korcsok.
Schöffer Antal: – Nagyot küzdöttek a játékosok, sok helyzet volt itt is, ott is. Ellenfelünk jobban használta ki a lehetőségeit. Gratulálok a játékosaimnak küzdeni tudásukért.
Vigh László: – A mérkőzés elején nem volt a ritmusa a játékunknak. Később átvettük az irányítást, voltak helyzeteink is. A szünet után óriási fölényben játszottunk és megérdemelten vittük haza a három pontot.


Bábolnai SE–Vértesszőlősi SE 1-2 (1-1)
Bábolna, vezette: Drabon B. (Hegedüs R., Drexler D.).
Bábolna: Babina – Takács K., Széles, Valkó G., Tóth M., Kalamár (Takács B., 67.), Szendi, Szalai, Lanzendorfen (Pécsvárady, 80.), Valkó M., Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Vértesszőlős: Ténai – Dr. Veréb, Szőke, Dombai, Jónás (Somogyi, 76.), Juhász, Kocsis, Szabó (Ratimorszky, 74.), Wágner, Bencsik, Mig (Nagy, 69.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Szalai (35.), illetve Szőke (44.), Dombai (61.).
Jók: Valkó G., Szalai, Lanzendorfen, illetve Dr. Veréb, Bencsik, Dombai, Szőke.
Józsa Péter: – Jelenlegi helyzetünkben amit lehetett, azt megtette a csapat, ilyen téren nem lehet panaszunk. Sajnos ennyire futotta…
Tokaji Zsolt: – Küzdelmes mérkőzésen a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattunk.


Wati-Kecskéd KSK–Sárisápi BSE 1-2 (0-1)
Kecskéd, vezette: Miráki G. (Frank V. L., Sirokmán A.).
Kecskéd: Bábszki – Fábián, Kocsán (Vadkerti, 57.), Hagymási D. (Juhász, 57.), Greskó, Pető (Darabos, 73.), Kese, Berki, Simon (Farkas, 57.), Tomayer (Schmidt, 66.), Kiss. Vezetőedző: Linczmaier László.
Sárisáp: Sándor G. – Válent, Szenes (Jónás, 58.), Jurásek Zs. (Kun, 75.), Nagy, Horváth Gy., Budaházi, Sándor P., Karcagi, Manger (Bauer, 81.), Manga. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Farkas (90.), illetve Kese (25., öngól), Manger (50.).
Jók: Greskó, illetve Karcagi, Sándor G., Nagy.
Linczmaier László: – Gratulálok a Sárisápnak, profin lehozták a meccset. A mezőnyben jobbak voltunk, megvoltak a helyzeteink is, de mégis övék lett a három pont.
Csapó Károly: – Az egyik néző a mérkőzés után cinikusan azt kiabálta nekem, hogy büszke lehetek a csapatomra… Én igenis, büszke vagyok a csapatomra. Nem játszottunk jól, de küzdöttünk, így el tudtuk hozni a három pontot.


Zsámbéki SK–OBSK Oroszlány 3-1 (1-0)
Zsámbék, vezette: Szeibert P. (Balázs K., Jászberényi M.).
Zsámbék: Bartos – Juhász (Pál, 25.), Sugár, László M. (Bedő, 61.), Áprily, Kósa Szilágyi, Monori (Magyar, 88.), László D., Haupt (Szabó, 79.), Homoki (Kiss, 73.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Oroszlány: Boros – Fekete (Nádudvari D., 46.), Pawelecz, Bukovecz, Bombicz, Kuzma, Tóth Á., Králl (Jónás, 78.), Babai (Hideg, 46.), Földi, Plotár. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Monori (11., tizenegyesből, 65.), Bedő (87.), illetve Hideg (87.).
Jók: Marticsek, Kósa Szilágyi, Sugár, Homoki, Monori, illetve Boros, Bukovecz.
Bodó László: – Nem hittem volna, hogy a srácok így túlteszik magukat a szerdai kupameccsen. A mérkőzés elejétől kezdve jó felfogásban, nagyon jó támadójátékkal már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. A továbbiakban is remek teljesítményt nyújtottunk, és úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk egy nagyon fontos rangadót. Büszke vagyok a játékosaimra.
Gulyás Tamás: – A gólon kívül talán egy lehetőségünk volt, így megérdemelt a zsámbéki győzelem. Sok sikert nekik, Bors Attilának külön is.


Környe SE–Nagyigmándi KSK 5-1 (2-0)
Környe, vezette: Lovas A. G. (Széplábi G., Hartdégen Zs.).
Környe: Hanus – Sztojka Bihari, Kerék, Selymes (Szűcs, 77.), Zelenai, Turi, Bihari, Hanikám (Halmi, 65.), Szabó K., Bilisánczki (Duka, 65.), Kósa. Vezetőedző: Kiprich József.
Nagyigmánd: ifj. Slézinger László – Németh S., Szabó R. (Járóka G., 39.), Járóka M., Patyi (Horváth Z., 64., Kovács K., 70.), Horváth I. (Takács M., 46.), Novotni, Kuti Horváth, Szalai J., Szalai Á., Boros. Vezetőedző: id. Slézinger László.
Gólszerzők: Turi (9., 59., 73.), Sztojka Bihari (35.), Bihari (57., tizenegyesből), illetve Kuti Horváth (87.).
Kiállítva: ifj. Slézinger László István (56., Nagyigmánd).
Jók: Zelenai, Kósa, Turi, Szabó K., illetve senki.
Kiprich József: – Úgy gondolom, hogy az első játékrészben eldönthettük volna a meccset. Jól játszott a csapat, sok helyzetet dolgoztunk ki. Végre megszületett az első győzelmünk!
id. Slézinger László: – Gratulálok a Környének, jobban akartak, mint mi.