A megyei első osztály 14. fordulójában óriási kiütést mutatott be hazai pályán a Zsámbék a Nagyigmánd ellen. Az Esztergom az utolsó percben győzött a Vértes­szőlőssel vívott csatában.

Hamarosan jön a téli szünet, azonban ebben a fordulóban is fontos párharcokat rendeztek. A fordulót megelőzően sereghajtó pozícióban lévő Környe fogadta a bajnoki címre törő Koppánymonostort. A vendégek ugyan nem is túl meggyőző játékkal, de már a harmadik perctől előnyben játszva végül haza tudták vinni a három pontot a Környe ellen. A Koppánymonostor ezzel a győzelemmel jelenleg listavezető, bár ehhez kellett az is, hogy a Sárisáp találkozója elmaradt. Kiprich József csapata a vereséggel is előzni tudott a tabellán, hiszen jobb lett a gólkülönbsége, mint a Nagyigmándnak. Ha már Nagyigmánd: a vérbeli kapus nélkül felálló csapat majdnem egy tucatszor kapitulált Zsámbékon. A belső védő, Marticsek Gergő mesterhármast szerzett az összecsapáson, de a góllövőlista vezetője, Monori Norbert is ugyanennyiszer volt eredményes. A zöld-fehér csapat három pontjához nem fért kétség, pedig a mezőnyjátékosból kapussá avanzsáló Andrej Renátó több bravúrt is bemutatott a Nagyigmánd kapujában. Szomszédvári rangadót rendeztek Kecskéden, ahová az Oroszlány utazott. A két csapat az első fordulóban 3-3-as döntetlent játszott, most azonban a hazai csapat dűlőre vitte a párharcot. A gól nélküli első játékrészt követően a Linczmaier-legénység kétszer is betalált, így nagyon fontos három pontot gyűjtött be hazai pályán, így már csak egy pont a két csapat közti különbség, bár a Kecskéd egy mérkőzéssel többet játszott ősszel.


A forduló rangadóját Esztergomban rendezték, itt a Vértesszőlőst látták vendégül. A két csapat közel volt egymáshoz a tabellán, ráadásul jó formát is mutattak az elmúlt hetekben, így a felsőház szempontjából érdekes párharcnak tűnt ez. A találkozót a mezőnymunka jellemezte leginkább, bár mindkét csapatnak voltak helyzetei a nem éppen ideális pályán. Végül Molnár Ambrus a 91. percben döntötte el a három pont sorsát, érdekesség, hogy a Tata ellen is ő, és a mérkőzés végén szerzett gólt, bár az csak egy pontot ért – ez most hármat. Ezzel az Esztergom nagyon fontos három pontot tett zsebre, és meg is előzte a Vértesszőlőst a tabellán, ráadásul úgy, hogy az Esztergom csak 11 mérkőzést játszott, míg Tokaji Zsolt csapata már 12-t. A Tata kényszerűségből Tatabányán, a műfüvesen fogadta a Nyergesújfalut, mivel a pályájuk alkalmatlan volt a játékra. A rutinos vendégeket ez sem zavarta meg, hiszen végül hétszer mattolta a gárda Csákány-kapust. Hajnal háromszor köszönt be, míg Tóth és a csereként beálló Vass két-két alkalommal volt eredményes. A Bábolna-Sárisáp összecsapás elmaradt, miután a hazaiak keretében többen megbetegedtek, így az egészségügyi előírásoknak megfelelően elhalasztották a mérkőzést, amelyet november 18-án pótolnak majd. A hétvégén a Vértessomló volt a szabadnapos.


Környe SE-Koppánymonostori SE 1-3 (0-1)
Környe, vezette: Hegedüs R. (Széplábi G., Vankó D. G.)
Környe: Hanus – Sztojka Bihari, Selymes, Zelenai, Szabó K., Bihari, Szűcs (Horváth J., 58.), Kósa, Bilisánczki, Turi (Antalovits, 46.), Kerék. Vezetőedző: Kiprich József.
Koppánymonostor: Gíber (Vicena, 84.)- Egyed, Pintér, Hegedüs, Bilkó (Fekete, 71.), Alasztics (Simonka, 62.), Csapó (Korcsok, 62.), Sallai, Tóth, Dombi (Rába, 58.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Szabó K. (85.), illetve Tímár (3.), Bilkó (63.), Rába (88.)
Jók: senki, illetve Egyed, Bilkó, Tímár.
Kiprich József: – Gratulálok az ellenfélnek. Jól küzdöttünk, de a papírforma érvényesült.
Vigh László: – Sajnos a talaj nem volt megfelelő a játékunk ritmusához. Ennek ellenére sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült őket értékesíteni. Elégedetlenek nem vagyunk, de pici hiányérzetem van…


Zsámbéki SK-Nagyigmándi KSK 11-0 (5-0)
Zsámbék, vezette: Mihályi G. (Gabala Zs., Lovas G.)
Zsámbék: Sándor P. – Juhász, Sugár, László M. (Szabó, 61.), Áprily (György, 68.), Kósa Szilágyi (Magyar, 64.), Monori, László D. (Bedő, 52.), Haupt, Homoki (Kiss, 61.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Nagyigmánd: Andrej – Menyhárt, Járóka M., Szekeres (Horváth M., 67.), Patyi, Horváth I., Németh (Tóth, 46.), Kuti Horváth, Takács M., Kovács K. (Ihász, 54.), Boros. Vezetőedző: Slézinger László.
Gólszerzők: Marticsek (18., 38., 56.), László D. (19.), László M. (25.), Monori (30., 63., 65.), Sugár (55.), Bedő (72., 89.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Bodó László: – Köszönöm csapatomnak, hogy végig koncentráltan, komolyan, alázatosan vettük a mérkőzést, és kiszolgáltuk fantasztikus szurkolóinkat. A mérkőzésről mindent elmond, hogy a mezőny legjobbja az ellenfelünk kapusa volt – aki amúgy mezőnyjátékos… Kitartást, és sok sikert a vendégcsapatnak.
Slézinger László: – Sajnos az eltiltások, sérülések, és egyebek miatt ettől a csapattól ennyi telt. Gratulálok azoknak, akik eljöttek, és a Zsámbéknak is a győzelemhez.


Wati-Kecskéd KSK-OBSK Oroszlány 2-0 (0-0)
Kecskéd, vezette: Kolonics G. (Lovas A. G., Büki G.)
Kecskéd: Bábszki – Schmidt (Katóka, 77.), Vadkerti, Fábián (Farkas, 46.), Greskó (Simon, 20.), Hagymási, Pető (Darabos, 84.), Kese, Berki, Tomayer, Kiss (Kocsán, 92.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Oroszlány: Boros – Szerencse, Fekete (Nádudvari D., 66.), Pawelecz, Bukovecz, Bombicz, Kuzma, Tóth Á. (Jónás, 80.), Králl (Babai, 55.), Földi, Plotár (Nádudvari Á., 77.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Tomayer (57.), Kiss (78.)
Jók: mindenki, illetve Szerencse, Boros, Bukovecz, Paweleczf.
Linczmaier László: – Végre! Nagyot küzdött ma a csapat, voltak ugyan hibák, de így is begyűjtöttük a három pontot a szomszédvári rangadón.
Gulyás Tamás: – Továbbra is helyzet nélkül tudunk lehozni egy egész meccset…


FC Esztergom-Vértesszőlősi SE 1-0 (0-0)
Esztergom, vezette: Kiss L. (Miráki G., Sirokmán A.)
Esztergom: Borsiczki – Pásztor, Molnár, Varga, Orosházi, Kulánda (Paltineau, 60.), Fehértói, Dombai (Rácz, 80.), Wiest, Kiss (Klátyik, 57.), Mártonfi. Vezetőedző: Terjék Lajos.
Vértesszőlős: Ténai – Dr. Veréb, Polyák, Szőke, Jónás, Juhász (Barkóczi, 80.), Kocsis, Szabó (Vaczula, 70.), Wágner, Bencsik (Nagy, 53.), Mig. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerző: Molnár (91.)
Kiállítva: Klátyik (87., Esztergom)
Jók: senki, illetve Dr. Veréb, Szőke, Polyák, Mig.
Terjék Lajos: – Nehéz ellenfél ellen, rossz pályán a végén sikerült kiharcolni a győzelmet. Nagyon fontos három pontot sikerült itthon tartani, gratulálok a csapatomnak.
Tokaji Zsolt: – A vereség ellenére dicséret illeti a csapatot. Fortuna, fortuna, fortuna…


Tatai AC-Nyergesújfalu SE 2-7 (1-3)
Tatabánya, vezette: Balázs K. (Szántó R. D., Frank V. L.)
Tata: Csákány – Széles (Kovács, 72.), Visnyovszki, Koronczi (Bezzeg, 78.), Dragonya, Zuggó, Sziranidisz (Lázár, 66.), Martonfi, Velencei, Kisék (Gesztesi, 78.), Mezei. Vezetőedző: Wéber Roland.
Nyergesújfalu: Lakatos (Török, 81.) – Molnár, Tóth (Fábián, 80.), Guzsik, Hajnal (Szoboszlai, 58.), Zicsi, Manga (Fellegi, 68.), Nagy, Farkas, Balogh, Takács (Vass, 58.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Zuggó (30., 57.), illetve Hajnal (13., 38., 48.), Tóth (33., 50.), Vass (63., 69.)
Jók: senki, illetve Tóth, Hajnal, Vass.
Wéber Roland: – Sokszor elmaradunk a várt teljesítménytől, nagyon sok hibát ejtünk védekezésben. Javulnunk kell, mert így bajba kerülhetünk. Gratulálunk a Nyergesnek!
Jánosi Dániel: – Játékban ma elmaradtunk a tőlem elvárttól, de még így is rengeteg ziccert alakítottunk ki, melyeket jó százalékban használtunk ki. Összességében nézve megérdemelt a sikerünk.