A hétvégi mérkőzések felét az ötödik fordulóból halasztották el, a másik felét pedig az ugyanebben a körben megrendezett mérkőzések visszavágói képezik, így összességében hat mérkőzés vár ránk. A Tata és a Nagyigmánd összecsapása igazi alsóházi derbi lesz, hiszen a Tata nyolc, a sereghajtó Nagyigmánd pedig mindössze négy pontot gyűjtötte eddig. A két gárda még nem csapott össze ebben a szezonban. A Nyergesújfalu és az Oroszlány közeljövőbeli első mérkőzését játssza egymással, hiszen a hétvégit követően március végén is összecsapnak majd a felek. A tabella jelenlegi állása szerint három pont a két gárda közti különbség, bár az Oroszlány két meccsel többet játszott – legutóbb szerdán lépett pályára az OBSK és kapott ki 4-0-ra az Esztergomtól. Nehéz feladat vár a Sárisápra, hiszen a csapat az első idei tétmérkőzését vívó Vértesszőlőshöz utazik. Tokaji Zsolt együttese eléggé két­arcú, hiszen a közvetlen riválisokkal szemben jó arányban szerez pontot, viszont a papírforma-győzelmeket nem mindig hozza, ezért is van kereken tíz pont különbség a két csapat között.


A menetrendnek megfelelően fogadja majd a Kecskéd a javuló formát mutató Környét. A két csapat nyári randevúját a Kecskéd nyerte 2-0-ra, most vélhetően elégedettek lennének ugyanezzel a végeredménnyel hazai pályán (ami most Oroszlányon lesz). Alsóházi, amolyan hatpontos rangadót vív majd a Bábolna és a Vértessomló. Jelenleg a Somló áll jobban, hiszen eddig öt ponttal többet gyűjtött Schöffer Antal csapata. Az őszi találkozójuk igazán élvezetes volt, hiszen 4-4 lett a végeredmény, amivel végül egyik fél sem volt elégedett. A forduló rangadóját Esztergomban rendezik, hiszen itt teszi tiszteletét a listavezető Koppánymonostor. Az Esztergom hazai pályán szinte verhetetlen, legutóbb szerdán 4-0-ás sikert aratott az Oroszlány ellen, így jelenleg a negyedik helyen tanyázik. A Koppánymonostor az előző héten megerősítette listavezető pozícióját, így mindkét fél önbizalommal telve várja az összecsapást. Jelenleg öt pont kettőjük között a differencia, így egy hazai győzelemmel ez akár kettőre is zsugorodhat. Az őszi csatájuk nem hozott gólt. Ezen a hétvégén a Zsámbék a szabadnapos, így vélhetően átmenetileg búcsút inthetnek a második helyüknek Bodó Lászlóék.


Megyei I. osztály, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzéseken
vasárnap, 14 óra
Nyergesújfalu SE–OBSK Oroszlány
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – A múlt heti mérkőzésünkön nem voltunk elég koncentráltak és élesek az ellenfél térfelén, illetve a kapuja előtt. Bízom benne, hogy az Oroszlány ellen ez megváltozik, hibák nélkül fogunk futballozni, és szép eredményt érünk el.
Tatai AC–Nagyigmándi KSK
A mérkőzést a komáromi Czibor Zoltán Sporttelepen rendezik.
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – A múlt héten már alakult a játékunk, bízom benne, hogy ez a hétvégén már pontokban is megmutatkozik. Biztos vagyok benne, hogy a Nagyigmánd jól felkészül, így ez nem lesz könnyű mérkőzés a számunkra, de bízom a csapatomban.
Vértesszőlősi SE–Sárisápi BSE
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Hosszú idő után léphetünk végre pályára tétmérkőzésen. Szeretnénk pontot, pontokat szerezni, de ez nem lesz egyszerű a bajnokság jelenlegi legjobb csapata ellen.

  1. forduló
    vasárnap, 12 óra
    Wati Kecskéd KSK–Környe SE
    A mérkőzést Oroszlányon, a Fekete István Sportcentrum műfüves pályáján rendezik.
    Liczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Nagyon bízunk fiatal csapatunkban, de a helyzetkihasználásunkon jelentősen javítanunk kell, ha nyerni szeretnénk a megerősödött Környe ellen.
    vasárnap, 14 óra
    Bábolnai SE–Vértessomlói KSK
    Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Hosszú idő után végre hazai bajnokink lesz. Nem szeretnénk nyomást gyakorolni senkire, de számunkra csak egy eredmény létezik…
    FC Esztergom–Koppánymonostori SE
    Terjék Lajos, az Esztergom vezetőedzője: – Szeretnénk tovább folytatni a győzelmi szériánkat hazai pályán. Mindenképpen győzelmet várok a csapattól, nem nagyon van más lehetőségünk…