Vasárnap délben kezdődött a 18. forduló, méghozzá Oroszlányon, ahol a Kecskéd fogadta a Környét. A hazai csapat nem kegyelmezett, tíz gólig meg sem állt, bár ennek felét emberelőnyben szerezte, miután Kósa Ádám a kiállítás sorsára jutott a 45. percben. A Környe maradt a tabella utolsó előtti pozíciójában. A hazaiaktól négyen is duplázni tudtak. Ennél jóval szorosabb volt a Bábolna–Vértessomló összecsapás, ahol mindkét csapat vezetni tudott. A két, hasonló játékerőt képviselő gárda színvonalban nem, de izgalomban annál inkább erős meccset játszott. Emlékezhetünk, hogy fordított pályaválasztással 4–4 lett a végeredmény ősszel, és most is közel álltak ehhez. A Bábolna végül a mérkőzés végét megúszta kapott gól nélkül, így nagyon fontos három pontot gyűjtött Józsa Péter gárdája. A forduló rangadóját Esztergomban rendezték, ahol a hazai pályán alig hibázó Esztergom fogadta a listavezető Koppánymonostort. A több helyzetet a hazaiak alakították ki, de nem sikerült mattolni Gíber-kapust, míg a lila-fehérek egyszer eredményesek voltak, így nagyon fontos három pont került a zsákba, így a Koppánymonostor maradt a listavezető.
Az ötödik fordulóból elhalasztott meccsen a Nyerges­újfalu nagyon sima győzelmet aratott az egyre nagyobb problémákkal küzdő Oroszlány ellen. Tóth Dániel mesterhármast jegyzett a találkozón, így Jánosi Dániel fiai tovább menetelnek a dobogó irányába. A Tata alsóházi derbit játszott Komáromban a Nagyigmánd ellen. A „hazaiak” végül nagyon sima győzelmet arattak a sereghajtó ellen. A Sárisáp is rangadót nyert idegenben, méghozzá egy igen feszült hangulatú mérkőzésen Vértesszőlősön. A találkozó sokáig gól nélkül zajlott, majd Csapó Károly vezetőedző fia, Csapó Erik a 80. percben eldöntötte a három pont sorsát.


Megyei I. osztály, 18. forduló
Wati-Kecskéd KSK–Környe SE 10-0 (5-0)
Oroszlány, vezette: Kiss L. (Miráki G., Hartdégen Zs.).
Kecskéd: Bábszki (Andor, 66.) – Vadkerti (Neukunft, 62.), Fábián, Kocsán, Juhász, Hagymási (Darabos, 62.), Greskó (Schmidt, 59.), Czékmány, Kese, Tomayer, Farkas (Neckernusz, 66.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Környe: Varsányi – Kozár, Bognár (Békefi, 46.), Szabó K., Bihari (Bilisánczki, 59.), Járóka (Horváth J., 59.), Takács K. (Bándi, 59.), Kósa, Antalovits, Méhész (Turi, 59.), Kerék. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Czékmány (13., 17.), Hagymási (19., 56.), Kese (40., 45.), Tomayer (49.), Vadkerti (54.), Darabos (70., 80.).
Kiállítva: Kósa (45., Környe).
Jók: mindenki, illetve senki.
Linczmaier László: – Nem tudunk még kilencven percen keresztül egyenletes teljesítményt nyújtani, de ma minden bejött és a fiatal csapatunk jó teljesítményt nyújtott, önbizalmat szerezhetett. Jó a hozzáállásunk, ha ez megmarad, akkor sok örömet szerezhetünk majd a szurkolóinknak.
Kiprich József: – Olyan gólokat kaptunk, amit megye nyolcban sem lehet… Megérdemelten nyert a Kecskéd, többet tett a győzelemért.


Bábolnai SE–Vértessomlói KSK 4-3 (2-2)
Bábolna, vezette: Széplábi G. (Sirokmán A., Hegedüs P.).
Bábolna: Babina – Szalai D. (Pécsvárady, 74.), Széles, Varga B. J. (Tóth, 53.), Kalamár (Zsidi, 91.), Bognár, Tóth M., Szendi, Vörös (Szele, 68.), Lanzendorfen, Végh. Vezetőedző: Józsa Péter.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Eigner, Erdei, Koller, Kacz, Raffai, Batin, Kóródi, Dobbelaere (Bátorfi, 87.), Petőcz. Technikai vezető: Richter Tamás.
Gólszerzők: Tóth M. (22., 34.), Lanzendorfen (57., 77.), illetve Batin (6.), Koller (45.), Somodi (62.).
Jók: Babina, Szendi, Lanzendorfen, Tóth M., illetve Koller M., Batin.
Józsa Péter: – A nyugdíjas éveimet nem fogom megélni… Az életünkért küzdöttünk, szívvel, lélekkel, akarattal húztuk be ezt a három pontot.
Richter Tamás: – Gyermeteg hibákból kaptuk a gólokat, rengeteg helyzetet hagytunk ki, és ez megbosszulta magát. Gratulálok a Bábolnának.


FC Esztergom–Koppánymonostori SE 0-1 (0-1)
Esztergom, vezette: Balázs K. (Jászberényi M., Gabala Zs.).
Esztergom: Borsiczki – Lőrinczy, Molnár, Wiest, Varga, Ludvig, Orosházi, Fehértói, Dombai (Peller, 51.), Miknyóczki, Mártonfi (Kulánda, 64.). Vezetőedző: Terjék Lajos.
Koppánymonostor: Gíber – Egyed (Korcsok, 61.), Pekler, Hegedüs (Bilkó, 84.), Rába, Csapó, Sallai (Szalai, 65.), Sinkó, Simonka (Pintér, 86.), Tóth (Tímár, 76.), Dávid. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Pekler (43.).
Jók: senki illetve mindenki.
Terjék Lajos: – Ma egy olyan csapat ellen sikerült megveretni magunkat, amely egyáltalán nem akart futballozni. Sajnálom, mert sokkal több volt ebben a mérkőzésben, de ez a vereség megint a fiatalságunknak és rutintalanságunknak köszönhető.
Vigh László: – A pálya minősége nem tette lehetővé, hogy játsszuk a játékunkat. Tisztában voltunk az Esztergom erősségeivel, de nagyon szervezettek voltunk. Nem volt szép a játékunk, de a három pont megszerzése volt a lényeg.


Az 5. fordulóból elmaradt mérkőzéseken
Tatai AC–Nagyigmándi KSK 5-0 (2-0)
Komárom, vezette: Drabon B. (Csejtei Cs., Frank V. L.).
Tata: Csákány – Visnyovszki M., Felső, Tóth (Koronczi, 62.), Dragonya, Martonfi (Sziranidisz, 69.), Velencei, Visnyvoszki A., Minárcsik (Kisék, 72.), Hauzer (Suhai, 56.), Mezei (Kovács, 72.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Nagyigmánd: Slézinger – Fülöp (Bercsi, 46.), Szalai Á., Klestenitz (Nádolszky, 38.), Járóka Máté (Menyhárt, 46.), Kuti Horváth, Szalai J., Takács M., Czank, Boros (Glázer, 76.), Veres. Vezetőedző: Slézinger László.
Gólszerzők: Martonfi (18.), Dragonya (37.), Minárcsik (71.), Sziranidisz (78.), Kovács (89.).
Jók: Minárcsik, Velencei, Dragonya, illetve senki.
Wéber Roland: – Fontos győzelmet arattunk. Egységesek voltunk és az akarással sem volt baj, erőben és játékban is fölé tudtunk nőni ellenfelünknek. Gratulálok a csapatomnak és további sok sikert kívánok a Nagyigmándnak.
Slézinger László: – Gratulálok a tatai csapatnak.


Nyergesújfalu SE–OBSK Oroszlány 6-0 (2-0)
Nyergesújfalu, vezette: Büki G. (Erdélyi D., Lovas G.).
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Fekete (Fellegi, 63.), Tóth (Vida, 61.), Hajnal, Zicsi, Vass, Farkas, Mann (Szoboszlai, 78.), Balogh, Manga. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Oroszlány: Boros – Jónás (Plotár, 55.), Szabó (Tóth B., 46.), Szerencse, Pawelecz, Bombicz, Kuzma, Fodor, Králl, Babai (Földi, 46.), Sárközi (Nádudvari Á., 59.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Tóth (10., 47., 55.), Fekete (18.), Mann (58.), Vida (90.).
Jók: Tóth, Mann, Fekete, Balogh, illetve senki.
Jánosi Dániel: – Nagyon tetszett, amit láttam a csapatomtól. Agresszívek és koncentráltak voltunk, sok labdát szereztünk a támadóharmadban, amiket gólokra is sikerült váltanunk. Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.
Gulyás Tamás: – Köszönjük a városnak és a vezetőségnek, hogy ebben a nehéz helyzetben is teljes mellszélességgel a csapat mellett állnak. Ezt hűen tükrözi a hozzáállásunk.


Vértesszőlősi SE–Sárisápi BSE 0-1 (0-0)
Vértesszőlős, vezette: Katona B. M. (Vojvoda M., Kis G. B.).
Vértesszőlős: Ténai – Dr. Veréb, Mig (Polyák, 46.), Horváth Z. (Juhász, 71.), Szőke (Bognár, 79.), Dombai, Jónás, Kocsis (Matláry, 46.), Wágner, Kiprich, Bencsik. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Sárisáp: Sándor G. – Válent, Janetka (Jurásek J., 64.), Jurásek Zs. (Grenitzer, 89.), Nagy, Manga, Sándor P., Karcagi, Manger (Párkányi, 92.), Budaházi, Bauer (Csapó, 69.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerző: Csapó (80.). Jók: Ténai, Jónás, Dr. Veréb, illetve Válent, Manga, Karcagi, Manger.
Tokaji Zsolt: – Sajnálom a csapatot, nem érdemeltünk vereséget. Gratulálok a Sárisápnak a győzelemhez.
Csapó Károly: – Köszönetet szeretnénk mondani Suiogan Károlynak, az Esztergomi Vitézek edzőjének, hogy felkészítette a csapatomat, hogy egy ilyen rögbimérkőzésen célt tudjon vinni…