A 19. forduló teljes körnek indult, azonban az Oroszlány-Vértesszőlős találkozó elmaradt, a pótlásáról még nem született döntés. Ennek ellenére is voltak gólok a hétvégén: vasárnap déltől a Környe és a Bábolna feszült egymásnak egy alsóházi derbin, és végül Soha Máté duplájával a Bábolna vitte haza a három pontot. Az első egy szabadrúgás után született, a másodikat pedig akcióból szerezte. Ezzel a győzelemmel a Bábolna fellépett a tabella nyolcadik pozíciójába. A Nagyigmánd hazai pályán lépett pályára a Nyergesújfalu ellen egy szenvedős mérkőzésen. A vendégek az első félidőben kialakították a különbséget, így belefért, hogy a másodikban gólt kapjanak a sereghajtó Nagyigmándtól, ráadásul a hazaiaknak ezen kívül is voltak még lehetőségeik. A listavezető pozícióra hajtó Koppánymonostor csapatában sem volt minden rendben, hiszen igen nehézkesen sikerült otthon tartani a három pontot a harcias Tata ellen, ám a találkozó végén Rába Jenő végül eldöntötte a három pont sorsát, így Vigh László csapata visszaelőzte a Sárisápot.


Az Esztergom is izzadtságszagú mérkőzésen vitte haza a három pontot a több sebből vérző Vértessomló otthonából. A hazaiak igen korán emberhátrányba kerültek, majd a végét 9 emberrel fejezték be, az Esztergom pedig egy találattal jobbnak bizonyult, így az elmúlt két vereség után kicsit pozitívabb lehet az esztergomi játékosok hozzáállása. A „nagycsapatok” közül a Zsámbék győzött a legsimábban ezen a hétvégén, hiszen 7-1-re diadalmaskodott Bodó László legénysége a Kecskéd ellen. A hazaiaknak minden összejött, míg a Kecskéd csak egyszer tudott betalálni. A hazaiaknál a hét gólból hatot más játékos szerzett, egyedül a visszatérő Sárközi Norbert tudott duplázni. A hétvégén a Sárisáp volt a szabadnapos.


Környe SE-Bábolna SE 0-2 (0-1)
Oroszlány, vezette: Szeibert P. (Farkas B., Gabala Zs.)
Környe: Hanus – Takács K., Zelenai (Sárközi F., 46.), Bognár M., Szabó K., Járóka F. (Bilisánczki, 60.), Bándi (Békefi, 46.), Takács B. (Bihari, 46.), Antalovits, Méhész, Kerék (Horváth J., 65.). Vezetőedző: Kiprich József.
Bábolna: Babina – Lanzendorfen, Szalai D. (Pécsvárady, 70.), Varga B. J. (Tóth B., 70.), Kalamár (Széles, 81.), Tóth M. G. (Takács B., 89.), Bognár, Soha, Szendi, Takács K., Végh. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerző: Soha (30., 68.)
Jók: Antalovits, Zelenai, Bognár, illetve Bognár, Végh, Soha.
Kiprich József: – Megint a szokásos… Mi tizenöt perc alatt kihagyunk három helyzetet, aztán jön egy szabadrúgás, amit huszonháromról bevágnak… Ziccerekig eljutunk, de nem tudjuk értékesíteni őket.
Józsa Péter: – Nehezen indult a mérkőzés, mert picit bealudtunk, az ellenfélnek volt egy kapufája. Ezt követően vezetést szereztünk, de eléggé nehezen született meg a második gól. Jóval nehezebben sikerült győzni, mint azt sokan gondolták. A pozitívum a három pont, és hogy kapott gól nélkül nyertünk.


Nagyigmándi KSK-Nyerges­újfalu SE 1-3 (0-2)
Nagyigmánd, vezette: Erdélyi D. (Büki G., Paulovics B.)
Nagyigmánd: Slézinger – Menyhárt (Takács M., 46.), Szabó R., Bercsi (Glázer, 85.), Szalai Á., Klesteinitz (Tóth, 76.), Járóka Máté (Nádolszky, 46.), Kuti Horváth, Szalai J., Czank, Boros (Patyi, 68.). Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Tóth (Vida, 76.), Hajnal, Zicsi, Vass, Manga (Fellegi, 72.), Farkas, Mann, Takács (Szoboszlai, 63.), Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Szabó R. (72.), illetve Tóth D. (9.), Farkas (42.), Manga (48.)
Kiállítva: Szabó R. (85., Nagyigmánd)
Jók: mindenki, illetve Lakatos, Farkas.
Járóka Mátyás: – A helyzetek és a mutatott játék képe alapján megérdemeltük volna a három pontot, csak be kellene rúgni azokat a fránya helyzeteket! Az eredmény ellenére gratulálok a csapatnak.
Jánosi Dániel: – A pálya minősége sajnos nem tette lehetővé, hogy labdarúgó-mérkőzést játsszunk rajta. Így csak a három pontnak fogunk örülni…


Koppánymonostori SE-Tatai AC 2-1 (1-1)
Koppánymonostor, vezette: Katona B. M. (Széplábi G., Drabon B.)
Koppánymonostor: Gíber – Korcsok, Pekler, Venczel (Alasztics, 59.), Rába, Csapó, Tóth, Dávid (Bilkó, 68.), Dombi (Szalai, 59.), Simonka (Sinkó, 80.), Tímár (Mészáros, 75.). Vezetőedző: Vigh László.
Tata: Csákány – Visnyovszki M. (Kisék, 89.), Felső, Dragonya, Zuggó, Martonfi (Nagy, 79.), Velencei (Koronczi, 46.), Visnyovszki A., Minárcsik (Sziranidisz, 77.), Hauzer, Mezei. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Visnyovszki M. (10., öngól), Rába (84.), illetve Martonfi (39.)
Jók: Rába, Pekler, illetve Mezei, Felső, Martonfi.
Vigh László: – Nem játszottunk jó mérkőzést, sajnos sok gyengébb teljesítmény volt a csapatban. Örülünk az eredménynek, de csak ennek tudunk…
Wéber Roland: – Egy öngól után vezetett az ellenfél, és a gólig többet birtokolták a labdát, és jobban is játszottak. Viszont az egyenlítő találatunk felhozott minket, és egyenrangú ellenfele voltunk a listavezetőnek. A végén kár, hogy húzták az időt. Sokat tettünk az egyenlítésért, de nem volt szerencsénk!


Vértessomlói KSK-FC Esztergom 0-1 (0-1)
Vértessomló, vezette: Kiss L. (Szántó R. D., Miráki G.)
Vértessomló: Ujszászi –  Somodi, Erdei, Koller, Murányi (Eigner, 10.), Raffai, Batin, Kovács K., Kóródi, Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Esztergom: Iványi – Peller, Molnár, Miknyóczki (Mártonfi, 54.), Varga (Dombai, 46.), Ludvig (Kiss, 77.), Orosházi, Kulánda, Fehértói, Wiest, Tar. Vezetőedző: Terjék Lajos.
Gólszerző: Kulánda (28.)
Kiállítva: Eigner (30.), Kovács K. (82.) – mindketten Vértessomló
Jók: mindenki, illetve Kulánda.
Schöffer Antal: – A harmincadik perctől tíz emberrel játszottunk, majd kilenc emberrel fejeztük be. Egy szabadrúgásgóllal bizonyult jobbnak az Esztergom, de méltó ellenfelei voltunk. Gratulálok a játékosaimnak, és reménykedjünk, hogy legközelebb eredménnyel is párosul a jó játékunk.
Terjék Lajos: – Két vesztes mérkőzés után végre újra győzött a csapat. Lehetett volna simább a helyzeteink alapján, de mostanában nem tudjuk belőni őket. Szenvednünk kellett, de a lényeg a három pont begyűjtése.


Zsámbéki SK-Wati-Kecskéd KSK 7-1 (3-0)
Zsámbék, vezette: Balázs K. (Frank V. L., Sirokmán A.)
Zsámbék: Sándor P. – Juhász, Sárközi, Áprily (László M., 57.), Kósa Szilágyi (Magyar, 70.), Szabó (Sugár S., 71.), Monori, László D., Haupt (Pál, 61.), Homoki (Peinlich, 70.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
wati-Kecskéd: Bábszki (Grósz, 55.) – Vadkerti (Gyenes, 69.), Fábián, Kocsán, Neukunft, Hagymási (Neckernusz, 69.), Czékmény, Kese, Berki, Tomayer, Farkas (Darabos, 69.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Sárközi (12., 76.), Monori (26.), Áprily (41.), Haupt (47.), Marticsek (54.), László M. (64.), illetve Berki (73.)
Jók: mindenki, illetve Fábián, Grósz.
Bodó László: – Egy nagyon szimpatikus, kulturáltan futballozó csapatot győztünk le. Helyenként jól játszva, szép gólokat szerezve nyertünk. Gratulálok a csapatomnak.
Linczmaier László: – Ez sok(k) volt. Lehetne magyarázkodni, de minek. Inkább gratulálok a nagyon komplett Zsámbéknak. A következő meccsig ki fogunk egyenesedni!