A 21. forduló ezúttal vasárnap délben kezdődött, méghozzá egy rangadóval. Ősszel a Vértesszőlős le tudta győzni a Koppánymonostort, így a lila-fehérek revansra készülődtek. Vigh László megérzett valamit, hiszen Bilkó Dávidot a kezdőbe jelölte november után először, a játékos pedig ezt két góllal hálálta meg. Mivel a Vértesszőlős csak egyszer volt eredményes, így a Koppánymonostor otthon tudta tartani a nagyon fontos három pontot. A sereghajtó és a listavezető csatája ha magas színvonalat nem is hozott, de a papírforma érvényesült: az első félidőben még csak egy gólt szerzett a Sárisáp, a szünet után viszont már hármat. A hazaiak annyira elfogytak, hogy az alapvetően kezdőkapus Slézinger a mezőnybe állt be csereként. A Vértessomló nagy mentális erőről tett tanúbizonyságot, amikor kétgólos hátrányból felállt a jóval esélyesebbnek mutatkozó Nyergesújfalu ellen. A vendégeknél Mann Patrik a boldogító igen kimondása után lépett pályára, és rúgott is egy mesterhármast, ám a vezetőedzőjét nélkülő Nyergesújfalu így is csak egy pontot vitt haza Vértessomlóról.

A forduló rangadóját meglepően simán nyerte a Zsámbék az Esztergom ellen. Nagyjából 30 másodperc kellett az első hazai találathoz, végül öt gól lett a különbség. Monori Nobert mesterhármast jegyzett az összecsapáson, Terjék Lajos vezetőedzőt pedig kiállította a játékvezető a vendégektől. Talán ennél is nagyobb meglepetést okozott a Környe kiütéses sikere: az előző héten még tíz góllal a zsákban kullogtak haza Esztergomból, most viszont hatot rúgtak a Tatának. A Tata pedig jó formában érkezett a találkozóra, miután szerdán 4-1-re verte a Vértesszőlőst, ám ez ezen a találkozón nem látszott. A hazaiak mindkét félidőben három gólt lőttek, így 6-1 lett a vége, Szabó Krisztián pedig mesterhármast jegyzett. A kissé tartalékos Kecskéd két pontrúgást követően tartotta otthon a három pontot a Bábolna ellen.

Megyei I. osztály, 21. forduló
Koppánymonostori SE-Vértesszőlősi SE 2-1 (1-1)
Koppánymonostor, vezette: Kiss L. (Miráki G., Drabon B.)
Koppánymonostor: Gíber – Korcsok, Pekler, Simonka, Bilkó (Hegedüs, 83.), Venczel (Szalai, 59.), Rába (Alasztics, 70.), Sallai (Tímár, 59.), Sinkó, Tóth (Fekete, 77.), Dávid. Vezetőedző: Vigh László.
Vértesszőlős: Ténai – Dr. Veréb, Mig, Bognár F. (Matláry, 88.), Polyák, Szőke, Jónás, Juhász (Kocsis, 68.), Wágner, Kiprich, Bencsik (Dombai, 19.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Bilkó (29., 60.), illetve Szőke (33.)
Jók: Korcsok, Dávid, Simonka, Bilkó, illetve Dr. Veréb, Bognár F., Szőke.
Vigh László: – Úgy gondolom, hogy főleg a második játékrészben óriási fölényben fociztunk. Ekkor megvolt a ritmusa a játékunknak, domináltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Kis hiányérzet maradt bennem, hogy a sok helyzetből kevés gólt szerzetünk, de a jövő héten dolgozunk tovább.
Tokaji Zsolt: – Hetek óta saját magunkat verjük meg, gyermeteg hibákból elkerülhető gólokat kapunk, mint a mai mérkőzésen is. Nem adjuk fel, dolgozunk tovább a céljaink elérésének érdekében.

Nagyigmándi KSK-Sárisápi BSE 0-4 (0-1)
Nagyigmánd, vezette: Farkas B. (Szeibert P., Gabala Zs.)
Nagyigmánd: Andrej – Bercsi (László, 80.), Raffael, Szalai Á., Kuti Horváth, Szalai J., Takács M., Czank (Slézinger, 63.), Veres, Boros, Glázer. Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Szenes (Barina, 41.), Nagy, Manga (Párkányi, 84.), Jurásek J., Grenitzer, Sándor P., Karcagi, Manger, Budaházi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Manga (31.), Budaházi (47.), Karcagi (78.), Manger (91.)
Jók: Andrej, Veres, Boros, Kuti Horváth, Szalai J., illetve Budaházi, Grenitzer.
Járóka Mátyás: – Tartalékosan, négy ifi játékossal kellett kiállnunk, majd a második félidőben már két kapus volt a pályán, elvettek tőlünk egy érvényes gólt, és ki hagytunk két ordító helyzetet, ezt figyelembe véve le a kalappal a csapat előtt a rendezett, fegyelmezett játékért.
Csapó Károly: – Kiszenvedtük a győzelmet, sok sikert kívánunk a Nagyigmándnak.

Vértessomlói KSK-Nyergesújfalu SE 3-3 (0-2)
Vértessomló, vezette: Hegedüs R. (Balázs K., Lovas G.)
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Éliás, Erdei, Koller, Raffai, Batin, Kóródi, Kovács S., Dobbelaere (Murányi, 78.), Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Tóth, Hajnal, Zicsi, Vass (Takács, 64.), Manga (Guzsik, 74.), Farkas, Mann, Izsó, Fekete (Szoboszlai, 80.). Technikai vezető: Gálicz Ferenc.
Gólszerzők: Koller (49.), Raffai (73.), Petőcz (79.), illetve Mann (24., 43., 68.)
Jók: mindenki, illetve Mann, Zicsi, Tóth.
Schöffer Antal: – Nagyon sokat tettek a játékosaim azért, hogy ez az egy pont meglegyen. Gratulálok nekik, és remélem, hogy a jövőben erőt fog nekünk adni a későbbiekben.
Gálicz Ferenc: – Kétszer is sikerült a mérkőzésen kétgólos vezetésre szert tennünk, de ez sem törte meg a hazai csapat lelkesedését. Rendkívül küzdelmes mérkőzésen sajnos csak egy ponttal tudunk távozni Vértessomlóról. Gratulálok Mann Patrik mesterhármasához és házasságkötéséhez, sok boldogságok kívánok neki az egész csapat nevében.

Környe SE-Tatai AC 6-1 (3-0)
Környe, vezette: Kreitl T. (Széplábi G., Horváth I.)
Környe: Varsányi – Kerék, Zelenai, Szabó K., Takács K., Bándi (Horváth J., 53.) , Takács B. (Járóka F., 69.), Antalovits, Sárközi (Bihari, 72.), Méhész, Bognár (Békefi, 46.). Vezetőedző: Mesterházi Gábor.
Tata: Csákány – Visnyovszki M. (Kovács, 63.), Suhai, Tóth (Koronczi, 60.), Zuggó, Martonfi, Sziranidisz, Dragonya, Visnyovszki A., Minárcsik (Velencei, 46.), Hauzer. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Szabó K. (25., 26., 54.), Zelenai (43.), Takács B. (65.), Járóka F. (84.), illetve Zuggó (82.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Mesterházi Gábor: – Ma láttam a fiúkon azt, hogy mindenki szeretné a győzelmet. Ez lett az eredménye!
Wéber Roland: – Kiemelkedően gyenge teljesítménnyel rukkoltunk elő. Szégyelljük magunkat! Gratulálok a Környének!

Zsámbéki SK-FC Esztergom 5-0 (2-0)
Zsámbék, vezette: Büki G. (Baranyai L., Sirokmán A.)
Zsámbék: Tugyi – Juhász, Sárközi, Áprily (Sugár B., 46.), Kósa Szilágyi (Magyar, 81.), Szabó (László M., 69.), Monori (Karai, 81.), László D., Haupt (Pál, 60.), Homoki, Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Esztergom: Borsiczki – Lőrinczy (Tar, 76.), Molnár, Varga (Peller, 52.), Ludvig (Rácz, 69.), Orosházi (Kiss, 76.), Kulánda, Fehértói, Dombai, Miknyóczki, Mártonfi. Vezetőedző: Terjék Lajos.
Gólszerzők: Monori (1., 31., 80.), Sárközi (50.), László M. (87.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Bodó László: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, most már hétről hétre. Egymásért harcolnak, küzdenek. Ezáltal nagyon értékes pontokat szereztönk egy kellemetlen, nagyon jó csapat ellen. Gyors felépülést kívánok a vendégjátékosnak. Ezt a győzelmet Áprily Gergő nagyszüleinek ajánlja a csapat.
Terjék Lajos: – Teljesen megérdemelten nyert a Zsámbék a találkozón, habár azért a szövetségnél örülnék neki, ha elgondolkodnának azon, hogy egy megyei rangadóra ne az óvoda felső csoportjából küldenek játékvezetőt… Tudom, hogy nekünk mindig el kell gondolkodnunk, hogy a futball hogyan lehet jobb, de sajnos azon senki nem gondolkodik el, hogy milyen a játékvezetés…

Wati-Kecskéd KSK-Bábolnai SE 2-0 (1-0)
Kecskéd, vezette: Csejtei Cs. (Vojvoda M., Frank V. L.)
Kecskéd: Grósz – Neckernusz (Gyenes, 83.), Vadkerti, Fábián, Neukunft, Hagymási, Darabos (Harsányi, 88.), Czékmány, Kese, Berki, Simon. Vezetőedző: Linczmaier László.
Bábolna: Babina – Lanzendorfen, Kalamár (Tóth B., 67.), Tóth M., Bognár, Soha, Varga B. J., Szendi (Takács B., 23.), Végh, Takács K., Vörös. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerző: Kese (36., 91.)
Jók: mindenki illetve Lanzendorfen.
Linczmaier László: – Nagyon rossz talajú pályán, nagyon tartalékos csapattal célfocit játszva értékes három pontot szereztünk. A mai meccsen a fiúknak példás volt a hozzáállása, ezt kell megőriznünk a folytatásra.
Józsa Péter: – Két szabadrúgás után értek el gólt a hazaiak, amivel maguk javára döntötték el a mérkőzést.