A 22. fordulót rendezték hétvégén a megyei bajnokság első osztályában, így egyre közelebb lépünk az alapszakasz zárásához. A Vértesszőlős hazai pályán lépett a zöld gyepre. Az első félidő nem sikerült túl jól a házigazda számára, örülhettek, hogy a vendég Vértessomló csak egy gólt szerzett. A szünet után fordult a kocka, a jobban játszó Vértesszőlős bedarálta a látogatót, így hátrányból fordítva otthon tartotta a három pontot. A tavasz egyik csúcsrangadója a listavezető Sárisáp és a második helyezett Koppánymonostor összecsapása volt. Ez a két csapat vezette eddig csak a tabellát, így természetesen most is nagy volt a tét. A találkozót egy gól döntötte el, ezt pedig a Sárisáp vezetőedzőjének fia, Csapó Erik szerezte, csakúgy, mint a február 28-án pótolt Vértesszőlős elleni összecsapáson. Ezzel a Sárisáp óriási előnyre tett szert a tabellán: hat ponttal áll a Zsámbék előtt úgy, hogy egyel kevesebb mérkőzést játszott. A Koppánymonostor ezzel a vereséggel visszacsúszott a harmadik helyre. Az Oroszlány egy vízilabda-eredménnyel jelentkezett a Nagyigmánd ellen, hiszen 9-4 lett a találkozó végeredménye. A hazaiaknál Fodor Martin négy gólt szerzett, pedig a találkozó első gólját még a Nagyigmánd szerezte.


Az Esztergom az előző fordulóban, Zsámbékon kapott pofont hazai pályán próbálta kiköszörülni, és ez sikerült is a Kecskéd ellen. Persze ehhez kellett az is, hogy mindössze bő húsz percet töltött azonos létszámmal a két gárda, a 23. minutumban ugyanis tíz emberre fogyatkozott a Kecskéd. Az Esztergom így, ha nem is jó játékkal, de otthon tartotta mindhárom pontot. Az előző körben bravúrgyőzelmet arató Környére nem várt egyszerű meccs Nyergesújfalun, és végül nem is termett sok babér a tartalékos vendégcsapatnak. Az első félidőben már kialakult a 4-1-es végeredmény. Az őszi mérkőzésükön 12-1 lett a vége, ahhoz képest sokat fejlődött a Környe, bár pont ezért sem járt. A Tata–Zsámbék összecsapást nem rendezték meg, miután a hazaiaknál felütötte a fejét a koronavírus, így nem tudtak kiállni. Ennek megfelelően a Zsámbék 3-0-s összesítéssel megkapta a három pontot, így tehát megelőzte a Koppánymonostort a tabellán. A hétvégén a Bábolnai SE volt a szabadnapos. Szerdán három összecsapást is pótolnak majd, ezek párosítása: Bábolna–Sárisáp, Környe–Esztergom, Nyergesújfalu–Vértesszőlős.


Megyei I. osztály, 22. forduló
Vértesszőlősi SE–Vértessomlói KSK 3-1 (0-1)
Vértesszőlős, vezette: Erdélyi D. (Frank V. L., Sirokmán A.).
Vértesszőlős: Ténai – Szőke, Horváth (Barkóczi, 25.), Müller (Keleti, 88.), Dombai, Juhász (Magyarics, 88.), Mig, Kocsis, Polyák, Matláry, Kip­rich. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Éliás (Dobbelaere, 76.), Erdei, Koller, Raffai, Batin, Kovács K., Kóródi, Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Juhász (48., 58.), Kiprich (66.), illetve Raffai (32.).
Jók: Juhász, Kiprich, Polyák, illetve Kovács S., Batin.
Tokaji Zsolt: – Küzdelmes mérkőzésen a második félidő alapján megérdemelt győzelmet arattunk.
Schöffer Antal: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. A szünet után megilletődöttek voltunk, rossz döntéseket hoztunk, ennek pedig vereség lett a vége.


Sárisápi BSE–Koppánymonostori SE 1-0 (0-0)
Sárisáp, vezette: Büki G. (Jászberényi M., Drabon B.).
Sárisáp: Sándor G. – Válent, Nagy, Csapó E. (Janetka, 74.), Manga (Grenitzer, 87.), Budaházi, Jurásek J., Sándor P., Karcagi, Manger (Bauer, 90.), Kopányi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Koppánymonostor: Gíber – Korcsok (Mészáros, 58.), Pekler (Dombi, 72.), Simoka (Alasztics, 74.), Hegedüs, Bilkó, Rába, Csapó, Tóth, Dávid (Sallai, 46.), Tímár (Sinkó, 67.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Csapó E. (47.).
Jók: Sándor G., Jurásek J., Csapó E., Sándor P., illetve mindenki.
Csapó Károly: – Stílusosan játszó csapatot sikerült megvernünk. Készülünk a szerdai mérkőzésre, nehéz menet vár ránk, bízunk benne, hogy akkor is sikeresek tudunk lenni.
Vigh László: – Nagyon sajnálom a csapatot, a játék minden elemében jobbak voltunk az ellenfélnél. Egy elkerülhető góllal kaptunk ki. Vannak ilyen mérkőzések, de nem tudok haragudni a játékosaimra. Szereztünk egy érvényes gólt, de a játékvezető nem adta meg.


OBSK Oroszlány–Nagyigmándi KSK 9-4 (4-2)
Oroszlány, vezette: Miráki G. (Széplábi G., Baranyai L.).
Oroszlány: Balogh – Nádudvari D., Szerencse, Bombicz, Kuzma, Plotár, Fodor, Králl (Szekeres, 71.), Szabó M. (Tóth, 59.), Földi, Sárközi. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Nagyigmánd: Andrej (Battka, 57.) – Szabó R., Bercsi (Slézinger, 84.), Szalai Á., Klestenitz, Kuti Horváth, Takács M., Nádolszky (Fülöp, 60.), Czank, Boros (Járóka Máté, 19.), Veres. Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Földi (13.), Bombicz (18.), Plotár (31.), Fodor (41., 49., 51., 70.), Kuzma (69.), Sárközi (75.), illetve Klestenitz (6., 21.), Czank (61.), Szalai Á. (80.).
Jók: mindenki, illetve senki.
Gulyás Tamás: – Gratulálok a csapatomnak.
Járóka Mátyás: – Az elején a megbeszélteket betartva, jól játszottunk. A vezetést is megszereztük, majd 2-1-es hazai vezetés után még sikerült egyenlítenünk, viszont utána belementünk a rohanásba, és abból már nem jöttünk ki jól. Sajnos a futballt levelezőn nem lehet végezni, ha kevesen vagyunk edzésen, akkor lehetetlen minőségi munkát végezni, plusz a megyei csapatok legnagyobb ellensége, a szombat este most minket is legyőzött. Gratulálok a góllövőimnek!


FC Esztergom–Wati-Kecskéd KSK 4-1 (3-0)
Esztergom, vezette: Csejtei Cs. (Kreitl T., Kolozsi P.).
Esztergom: Iványi – Peller (Varga, 73.), Molnár, Wiest, Ludvig (Kiss, 77.), Kulánda, Fehértói (Pásztor, 78.), Dombai, Miknyóczki, Tar, Mártonfi. Asszisztensedző: Kun Imre.
Kecskéd: Bábszki – Neckernusz (Kocsán, 37.), Vadkerti, Fábián, Neukunft, Hagymási, Darabos (Farkas, 37.), Czékmány, Kese (Gyenes, 78.), Berki, Tomayer. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Ludvig (24.), Mártonfi (30., 43.), Peller (72.), illetve Hagymási (53.).
Kiállítva: Vadkerti (23., Kecskéd).
Jók: senki, illetve Berki, Czékmány.
Kun Imre: – Habár nem játszottunk jól, de magabiztos győzelmet arattunk, és jelen helyzetünkben ez volt a legfontosabb. Készülünk a szerdai, Környe elleni mérkőzésre.
Linczmaier László: – Már a 20. perc környékén emberhátrányba kerültünk, ráadásul a 11-est is belőtték a hazaiak, ezzel el is dőlt a sorsunk. A második félidőben fél óráig dominálni tudtunk, szépítettünk is, de ma csak ennyire futotta. Gratulálok a fiatal esztergomi csapatnak.


Nyergesújfalu SE–Környe SE 4-1 (4-1)
Nyergesújfalu, vezette: Farkas B. (Balázs K., Gabala Zs.).
Nyergesújfalu: Koller – Molnár, Manga (Mihályi, 60.), Tóth (Matisz, 51.), Guzsik, Hajnal (Szoboszlai, 51.), Zicsi (Fábián, 80.), Vass, Nagy, Izsó, Takács E. Technikai vezető: Gálicz Ferenc.
Környe: Hanus – Kerék, Zelenai, Békefi (Bihari, 46.), Horváth J., Takács K., Bándi, Kósa, Takács B. (Bilisánczki, 77.), Selymes, Méhész. Vezetőedző: Mesterházi Gábor.
Gólszerzők: Manga (8., 35.), Tóth (18.), Takács E (43.), illetve Zelenai (23.).
Jók: Vass, Molnár, Takács E., illetve Hanus, Kósa, Zelenai, Horváth J.
Gálicz Ferenc: – Gratulálok a csapatnak a három pont megszerzéséhez. A második félidőben több gólszerzési lehetőségünk volt, mint az elsőben, de ezekből sajnos egyet sem sikerült értékesíteni.
Mesterházi Gábor: – Le a kalappal tartalékos csapatom előtt.