A 23. fordulót rendezték április első hétvégéjén a megyei első osztályban. A forduló első mérkőzése kicsivel ebéd után kezdődött volna, azonban az Oroszlány nem utazott el Koppánymonostorra, ezért itt a hazaiak csak egymás elleni játékkal múlatták az időt. A találkozó három pontját szinte biztosan a Koppánymonostor fogja kapni 3-0-ával.

A forduló egyik legnagyobb meglepetését a Környe okozta a Vértesszőlős ellen. A két klub jó viszonyban van egymással, hiszen rengeteg személy van Környén (elég csak a Vértesszőlőst a bajnoki címig vezető Kiprich Józsefre gondolni), aki korábban az ellenfélnél munkálkodott. Most a Környe nagy meglepetésre 1-0-ra, győzött, bár ehhez kellett az is, hogy a vendégcsapat rengeteget játszott emberhátrányban. Ezzel az is eldőlt, hogy a családi csatát az idősebb Kiprich nyerte, hiszen fia, Dániel a Vértesszőlős színeiben játszotta végig az összecsapást. Hasonlóan nagy meglepetést okozott a Vértessomló hazai pályán a listavezető Sárisáp ellen. Csapó Károly csapata úgy utazott Sárisápra, hogy eddig mindössze egy vereséget szenvedett a gárda. Most ez megduplázódott, miután Schöffer Antal fiai 3-2-re diadalmaskodtak. A Sárisáp ugyan kétszer is egyenlíteni tudott, de hiába volt Manga Milán két gólja, a Vértessomló harmadszor is vezetéshez jutott, ráadásul az utolsó gólt épp az előtte a padról beszálló Éliás Péter szerezte. Pár napon belül ez volt a Sárisáp második negatív meglepetése, hiszen szerdán a Bábolna ellen végeztek 2-2-re. A Vértessomló ezzel a győzelemmel megelőzte a Bábolnát a tabellán.

A forduló rangadóját a Zsámbék nyerte az igen tartalékos Nyergesújfalu ellen. A vendégek keretéből 41 gól biztosan hiányzott, hiszen sem Manga Zsolt (19), sem Mann Patrik (10), sem Tóth Dániel nem állt Jánosi Dániel rendelkezésére, de a hatgólos Hajnal Róbert sem utazott el Zsámbékra. Az első félidő nem hozott gólt, a második viszont kettőt is, így Bodó László alakulata visszavágott az őszi vereségért a Nyergesújfalunak. Ezzel a Zsámbék négy pontra közelítette meg a listavezető Sárisápot, a Nyergesújfalu pedig visszacsúszott a negyedik helyre. Ezzel a győzelemmel a két csapat között már négy pont a különbség. Mindkét csapat pályán lesz szerdán, így könnyen lehet, hogy változnak ezek a helyezések a következő teljes fordulóig. A Kecskéd Hagymási Dániel vezérletével magabiztosan tartotta otthon a három pontot a Tata ellen. Hagymási mesterhármast szerzett, a gárda pedig hatot, így belefért az is, hogy a tataiak kétszer eredményesek legyenek. Ennek köszönhetően a Kecskéd nyolc pontra növelte az előnyét a Tata előtt a tabellán. Az Esztergom számára is viszonylag egyszerű volt a három pont begyűjtése Bábolnán: már az első félidőben három volt a különbség a sok sebből vérző Bábolna ellen, így Terjék Lajos csapata magabiztosan vitte haza a három pontot, így átmenetileg a negyedik a táblázaton az Esztergom, bár a Koppánymonostor három pontja még nem jogerős. A hétvégén a sereghajtó Nagyigmánd volt szabadnapos.

Megyei I. osztály, 23. forduló
Vértessomlói KSK-Sárisápi BSE 3-2 (1-1)
Vértessomló, vezette: Kolozsi P. (Farkas B., Gabala Zs.)
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Eigner (Éliás, 63.), Erdei, Koller, Murányi, Raffai (Dobbelaere, 91.), Batin, Kovács K., Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Válent, Szenes (Jónás V., 67.), Nagy (Grenitzer, 81.), Csapó (Manger, 46.), Manga, Jurásek J., Sándor P., Karcagi, Budaházi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Somodi (34.), Raffai (53.), Éliás (65.), illetve Manga (40., 58.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Schöffer Antal: – Ezért a győzelemért nagyon sokat tett a csapatom. Ezt a diadalt Dodi bácsi emlékére ajánljuk. Gratulálok a játékosaimnak!
Csapó Károly: – Jobb volt a játékunk, mint a szerdai mérkőzésen, viszont könnyen elkerülhető gólokat kaptunk, a helyzeteinket pedig nem értékesítettük. Gratulálok a Vértessomlónak.

Környe SE-Vértesszőlősi SE 1-0 (0-0)
Környe, vezette: Vojvoda M. (Csejtei Cs., Büki G.)
Környe: Hanus – Kerék, Zelenai, Békefi (Bihari, 72.), Szabó K., Takács K., Bándi, Kósa, Antalovits, Méhész, Járóka F. (Bilisánczki, 82.). Vezetőedző: Mesterházi Gábor.
Vértesszőlős: Ténai (Kurucz, 61.) – Dr. Veréb, Mig (Matláry, 46.), Müller (Barkóczi, 19.), Polyák, Szőke, Dombai, Jónás, Juhász (Wágner, 46.), Kocsis, Kiprich. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerző: Kósa (92.)
Kiállítva: Kocsis (31., Vértesszőlős)
Jók: Kósa, Méhész, illetve senki.
Mesterházi Gábor: – Két baráti csapat szerencsésebbik tagja nyert.
Tokaji Zsolt: – Szégyen!

Zsámbéki SK-Nyergesújfalu SE 2-0 (0-0)
Zsámbék, vezette: Szeibert P. (Drabon B., Jászberényi M.)
Zsámbék: Tugyi – Juhász, Sugár B., László M. (Pál, 73.), Áprily (Haupt, 46.), Kósa Szilágyi, Szabó (Sárközi, 64.), Monori, László D. (Karai, 89.), Homoki (György, 77.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Zicsi, Vass, Szoboszlai, Vida, Farkas, Fellegi, Mihályi (Fábián, 89.), Motuz, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: László M. (56.), Monori (86.)
Jók: Juhász, Sugár, Monori, László M., illetve Fekete, Farkas, Molnár.
Bodó László: – Ma nem játszottunk jól, de ehhez kellett az ezer sebből vérző vendégcsapat nagyon szervezett, csupaszív játéka. Gratulálok nekik, illetve az én csapatomnak is.
Jánosi Dániel: – Egy csapatot két-három hiányzó is megvisel, nemhogy nyolc. Ennek ellenére szervezettek, fegyelmezettek voltunk, viszont előrejátékunk ma ennek köszönhetően silányabb volt. Emberileg elégedett vagyok a csapattal, viszont az eredménynek nem tudunk örülni.

Wati-Kecskéd KSK-Tatai AC 6-2 (3-1)
Kecskéd, vezette: Hartdégen Zs. (Erdélyi D., Linn K.)
Kecskéd: Bábszki – Fábián, Kocsán, Neukunft, Hagymási, Greskó, Darabos (Neckernusz, 76.), Czékmány, Kese, Berki, Grósz (Gyenes, 66.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Tata: Csákány – Felső, Zuggó, Dragonya, Martonfi, Széles (Kisék, 63.), Velencei (Sziranidisz, 74.), Minárcsik, Hauzer (Tóth, 55.), Visnyovszki M., Visnyovszki A (Suhai, 27.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Dragonya (1., öngól), Hagymási (12., 35., 90.), Kese (67., 79.), illetve Zuggó (44.), Kisék (69.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Linczmaier László: – Megmondom őszintén, hogy nem jó előjelekkel készülődtünk a meccsre, de a fiúk felülmúlták minden várakozásomat. Szép gólokat szerezve, nagyot küzdve szereztük meg a három pontot.
Wéber Roland: – A környei meccs óta nem találjuk magunkat, hibát hibára halmozunk. Bízom benne, hogy amit eddig felépítettünk, nem rombolhatjuk le, fel kell rázni a csapatot. Ma egy olyan gárdától kaptunk ki simán, aki hasonló kvalitásokkal bír. De nem búslakodhatunk, mert fontos meccsek várnak még ránk.

Bábolnai SE-FC Esztergom 0-5 (0-3)
Bábolna, vezette: Balázs K. (Sirokmán A., Frank V. L.)
Bábolna: Babina – Széles, Takács B., Tóth M., Kalamár (Szedlacsek, 24.), Bognár, Tóth B. (Zsidi, 70.), Takács K., Lanzendorfen, Végh, Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Esztergom: Iványi – Peller, Molnár, Wiest, Ludvig (Kiss, 68.), Orosházi, Dombai, Pásztor, Miknyóczki, Tar, Mártonfi (Varga, 77.). Asszisztensedző: Kun Imre.
Gólszerzők: Orosházi (14., 50.), Mártonfi (27.), Peller (45., 87.)
Jók: senki, illetve Molnár, Peller, Orosházi.
Józsa Péter: – A szerdaiból nem sok mindent maradt… Bizakodva vártuk a vasárnapot, de azóta sok mindent megváltozott.
Kun Imre: – Talán az idény legjobb játékával magabiztosan nyertünk Bábolnán. Most talán van egy kis időnk rendezni a sorainkat. Szeretnénk ezt a szezont a lehetőségeinkhez mérten a legjobban zárni.

A Koppánymonostori SE-OBSK Oroszlány találkozó elmaradt, miután a vendégek nem utaztak el a mérkőzésre.