A hétvégén több izgalmas mérkőzést is rendeztek a megyei első osztályban. Az Oroszlány éppen, hogy ki tudott állni, de így is diadalmaskodott hazai pályán a Vértessomló ellen. A meccs első gólját az Oroszlány szerezte, majd az egyenlítés után ismét a hazaiaknál volt a fór, de a második játékrészben már a Vértessomló vezetett. Az utolsó negyed órában azonban a mindössze egy cserével felálló Oroszlány fordítani tudott Fodor Martin duplájával, így értékes három pontot szerzett a Vértessomló ellen. A sereghajtó Nagyigmánd és a bajnoki címre hajtó Koppánymonostor küzdelme igen egyoldalú volt, ahogy azt vártuk is. A vendégek az első fél órában még nem tudták feltörni a Nagyigmánd védekezését, de utána sorra jöttek a gólok, végül hatnál állt meg a gárda. Alsóházi rangadót vívott a Tata és a Bábolna egymás ellen, ám végül a hazaiak magabiztosan diadalmaskodtak, pedig a forduló előtt csak öt pont volt a különbség. Martonfi Máté Márk mesterhármast szerzett a találkozón, így a Tata nagyon értékes három pontot gyűjtött, bár a rájátszásban így is csak az alsóházban lesz érdekelt a Tata.

A Kecskéd viszont a felsőházban végezne, és ehhez most egy meglepetésgyőzelemmel közelebb is került. A negyedik helyen álló Nyergesújfalu ellen nem kaptak gólt, ellenben igen hamar lőttek kettőt, így a Linczmaier-legénység fegyelmezett játékkal, 2-0-ás végeredménnyel el is hozta a három pontot Nyergesújfaluról, így jelenleg a hatodik. A forduló rangadóján idegenbeli siker született, hiszen a Vértesszőlős nem tudta megállítani a Zsámbékot. A vendégek szerdán nagy verésbe futottak bele Koppánymonostoron, így most mindenképpen javítani akartak, és sikerült is: Monori Norbert mesterhármasával a Zsámbék 3-1-re győzött. Az utolsó előtti pozícióban lévő Környe igencsak megnehezítette a listavezető Sárisáp dolgát, pedig 33 percnyi játék után csak tíz emberrel játszott. A Sárisáp csak egy szöglet utáni kavarodást követően tudta begyötörni a győztes gólt, de ezért is pont ugyanúgy három pontot adnak, így Csapó Károly alakulata maradt a listavezető. A hétvégén az Esztergom volt a szabadnapos. Szerdán öt mérkőzést is pótolnak majd, így nem sokat pihenhetnek a csapatok.

Megyei I. osztály, 24. forduló
OBSK Oroszlány-Vértessomlói KSK 4-3 (2-2)
Oroszlány, vezette: Balázs K. (Szeibert P., Sirokmán A.)
Oroszlány: Boros – Nádudvari D., Szerencse, Tóth (Biri, 49.), Kuzma, Plotár, Fodor, Králl, Földi, Szabó, Sárközi. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Eigner (Éliás, 68.), Erdei (Dobbelaere, 85.), Koller, Murányi, Raffai, Batin, Kovács K., Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Kuzma (3., 23.), Fodor (73., 82.), illetve Petőcz (12.), Batin (33., 55.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Gulyás Tamás: – Amikor kiállunk, akkor nyerünk.
Schöffer Antal: – Az Oroszlány könyörtelenül kihasználta minden helyzetét szinte, mi pedig csak a töredékét tudtuk csak, így vereség lett a vége.

Nagyigmándi KSK-Koppánymonostori SE 1-6 (0-3)
Nagyigmánd, vezette: Lovas A. G. (Széplábi G., Hegedüs R.)
Nagyigmánd: Slézinger – Szabó R., Bercsi (Fülöp, 66.), Patyi (Takács M., 51.), Klestenitz (Raffael, 74.), Kuti Horváth, Szalai J., Nádolszky (Járóka Máté, 51.), Czank, Boros (Glázer, 78.), Veres. Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Koppánymonostor: Gíber (Vicena, 68.) – Hegedüs, Bilkó (Dombi, 76.), Venczel (Simonka, 62.), Alasztics (Fekete, 67.), Csapó, Sallai, Sinkó, Szalai (Tímár, 76.), Mészáros, Tóth. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Szabó R. (82.), illetve Bilkó (32., 39.), Alasztics (40.), Tóth (63.), Fekete (70.), Szalai (71.)
Jók: senki, illetve mindenki.
Járóka Mátyás: – Harminckét percig tudtunk koncentráltan és szervezetten játszani, majd két szerencsétlen gól után ez összeomlott. Feszültek vagyunk a jelenlegi helyzetünk miatt, és ezzel sajnos minden meccsen meg kell küzdenünk. Bizakodunk az eredményes folytatásban!
Vigh László: – Tudtuk azt, hogy nehéz lesz a pálya minősége miatt a mérkőzés. Az első félidő közepétől ritmust váltottunk, ki tudott alakulni az a játék, amit szoktunk játszani. Uraltuk a játékot, megérdemelten vittük haza a három pontot.

Tatai AC-Bábolnai SE 3-0 (2-0)
Tata, vezette: Erdélyi D. (Vankó D. G., Drabon B.)
Tata: Valakovics – Visnyovszki M. (Kovács, 73.), Felső, Dragonya, Suhai, Tóth (Sziranidisz, 75.), Zuggó, Martonfi, Velencei, Visnyovszki A. (Minárcsik, 73.), Hauzer (Kisék, 46.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Bábolna: Babina – Lanzendorfen, Széles, Szedlacsek, Tóth M., Soha, Takács B. (Czirjak, 77.), Végh, Szendi, Takács K., Zsidi (Szele, 58.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Martonfi (39., 43., 78.)
Jók: illetve senki.
Wéber Roland: – Ami jellemző volt ránk a tavasz kezdetén, azt hoztuk most is. Jól védekeztünk, és helyenként szép támadásokat vezettünk. Szervezetten, türelmesen és magabiztosan fociztunk. Nem adtunk esélyt ellenfelünknek!
Józsa Péter: – A lehetőségeinkhez képest jól küzdött a csapat, sajnos ma csak ennyire volt elég.

Nyergesújfalu SE-Wati-Kecskéd KSK 0-2 (0-2)
Nyergesújfalu, vezette: Farkas B. (Gabala Zs., Kolozsi P.)
Nyergesújfalu: Koller – Fekete, Tóth, Izsó, Hajnal, Zicsi, Vass, Vida, Farkas, Takács, Fellegi (Szoboszlai, 53.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Kecskéd: Bábszki – Vadkerti (Kocsán, 81.), Fábián, Neukunft, Hagymási (Farkas, 87.), Greskó (Schmidt, 55.), Darabos (Neckernusz, 84.), Czékmány, Kese, Berki, Tomayer (Gyenes, 90.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Czékmány (15.), Tomayer (19.)
Jók: senki, illetve Berki, Fábián, Neukunft, Kese, Tomayer.
Jánosi Dániel: – Csapatom mai teljesítménye és hozzáállása kritikán aluli volt. Akarat nélkül ezt a sportot nem lehet űzni.
Linczmaier László: – Vannak még minőségi problémáink, de amit a csapat hetek óta kitesz a pályára, az megsüvegelendő! Ha ez a fiatal csapat elhiszi, hogy ennél is többre képes, akkor a jövőben ott is lesz a megye élvonalában! A mai meccset megérdemelten nyertük meg nagyon fegyelmezett játékkal.

Vértesszőlősi SE-Zsámbéki SK 1-3 (1-2)
Vértesszőlős, vezette: Miráki G. (Büki G., Frank V. L.)
Vértesszőlős: Ténai – Dr. Veréb, Mig (Vaczula, 80.), Polyák (Juhász, 83.), Szőke, Dombai, Jónás, Bognár, Wágner, Kipich, Matláry. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Zsámbék: Bartos – György, Sugár B. (Karai, 80.), László M. (Bedő, 67.), Sárközi, Kósa Szilágyi, Szabó (Juhász, 62.), Monori (Sándor P., 86.), László D., Homoki (Haupt, 67.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Bognár (45.), illetve Monori (33., 42., 75.)
Kiállítva: Bartos (84., Zsámbék)
Jók: Dr. Veréb, Dombai, illetve Kósa Szilágyi, György, Marticsek, Monori.
Tokaji Zsolt: – Egyenlő erők küzdelméből a kevesebbet hibázó, és a helyzeteit jobban kihasználó csapat győzött.
Bodó László: – A szerdai pofon után az volt a kérdés, fel tudunk-e állni, vagy nem. De csapatként működtünk, és egy nagyon nehéz meccsen el tudtuk vinni a három pontot. Most ez volt a legfontosabb.

Sárisápi BSE-Környe SE 1-0 (0-0)
Sárisáp, vezette: Kreitl T. (Hartdégen Zs., Hegedüs P.)
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Válent, Szenes, Jónás, Grenitzer (Vas, 82.), Sándor P., Karcagi, Manger, Janetka (Bauer, 74.), Budaházi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Környe: Varsányi – Kerék, Zelenai, Békefi (Bihari, 70.), Takács K., Bándi (Horváth J., 74.), Kósa, Takács B., Antalovits, Méhész, Bognár. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerző: Manger (71.)
Kiállítva: Bognár (33., Környe)
Jók: Válent, Karcagi, Manger, illetve mindenki.
Csapó Károly: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de a mi helyzetünkben a három pont volt a lényeges. Gratulálok a Környének a játékához és hozzáálláshoz.
Kiprich József: – Nem látszott, hogy az első és az utolsó előtti játszott. Gólokkal kellett volna nyernünk, egy büntetőt is hibáztunk. A játékvezető folyamatosan minket sújtott, viszont a kiállításunk jogos volt. Megdicsértem a mérkőzés után a játékosaimat, jobbak voltunk, mint a listavezető.