Az alapszakasz utolsó fordulóit rendezték a hétvégén. Ebéd után a harmadik helyen álló Koppánymonostor papírforma győzelmet aratott hazai pályán az alsóházi Vértessomló ellen. A találkozón nem sokáig volt kérdés a három pont sorsa, a hazai lila-fehér gárda öt gólig meg sem állt. Ennél jóval szorosabb volt a forduló rangadója, ahol a Nyergesújfalu utazott az Esztergomhoz. A találkozó igen szoros és izzadtságszagú volt, végül egyetlen gól döntötte el a három pont sorsát. Ezt az Esztergom szerezte, így a rájátszásra úgy fordul ez a két csapat, hogy teljesen azonos mérleggel áll, így a negyedik helyért nagy lesz a harc a későbbiekben. A Vértesszőlős és a Bábolna is az alsóházban végzett, így sok tétje nem volt az egymás elleni párharcuknak. Végül itt is egy gól döntött, egy szöglet után Kiprich Dániel gólja döntötte el a három pont sorsát. A Vértesszőlős így az alsóházi csapatok legjobbjaként várhatja majd a rájátszást.

Az Oroszlánynál egyre nagyobb a gond. Több mérkőzésre ki sem tudtak állni, most pedig nyolc mezőnyjátékos volt a pályán a zsámbéki tízzel szemben. A papírforma teljes létszám mellett is Zsámbék-győzelmet vetített elő, de így egy rossz edzőmérkőzéssé silányult az összecsapás. A Zsámbék így hét gólig jutott, ebből Monori Norbert egymaga hatot vállalt magára, így csak a végeredmény volt kérdéses. A listavezető Sárisáp egy szoros mérkőzésen tudta otthon tartani a három pont a Kecskéd ellen. A találkozó szoros volt, ám Csapó Károly együttese egy góllal végül jobbnak bizonyult, így az élen zárta az alapszakaszt. Az utolsó és az utolsó előtti összecsapása igazi presztízsmeccsnek bizonyult a hétvégén, még ha tétje nem is sok volt. A mérkőzést végül egyetlen találat döntötte el (mint másik kettőt is), amit Kuti Horváth büntetőből jegyzett. Ezzel a Nagyigmánd megszerezte a második győzelmét a bajnokságban, és ez volt a Környe századik kapott gólja ebben a bajnokságban. A két csapat között így már csak négy pont a különbség, ami a rájátszásban szorossá teheti a tabella alját.

Megyei I. osztály, 26. forduló
Koppánymonostori SE-Vértessomlói KSK 5-0 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Csejtei Cs. (Hartdégen Zs., Kreitl T.)
Koppánymonostor: Gíber – Korcsok (Egyed, 76.), Simonka, Bilkó (Mészáros, 70.), Venczel (Alasztics, 61.), Rába (Fekete, 78.), Csapó, Sinkó, Tóth (Szalai, 58.), Dávid, Tímár. Vezetőedző: Vígh László.
Vértessomló: Ujszászi – Éliás (Bátorfi, 70.), Eigner (Kacz, 46.), Erdei, Somodi, Murányi (Krüpl, 88.), Batin, Kóródi, Kovács S., Dobbelaere, Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Korcsok (21.), Rába (29., 72.), Tímár (47.), Simonka (90.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Vigh László: – Minden tekintetben uraltuk a mérkőzést, a játékosok élvezték a focit. Jó pályán, jó időjárási körülmények között focizhattunk. Nem vagyunk eredménykényszerben, örülök neki, hogy jól szerepel a csapatom a bajnokság ezen
Schöffer Antal: – Korrekt játékvezetés mellett egy jó csapat ellen szenvedtünk vereséget. Következik a rájátszás, ahol nagy megmérettetésekre számítva készülünk a találkozókra.

FC Esztergom-Nyergesújfalu SE 1-0 (1-0)
Esztergom, vezette: Széplábi G. (Jászberényi M., Gabala Zs.)
Esztergom: Iványi – Molnár, Pásztor, Ludvig, Kulánda, Fehértói, Dombai, Miknyóczki, Rácz (Lőrinczy, 73.), Tar, Mártonfi (Kiss, 64.). Asszisztensedző: Kun Imre.
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Tóth, Guzsik, Zicsi, Vass, Szoboszlai (Fellegi, 44.), Farkas, Balogh (Vida, 73.), Takács, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerző: Mártonfi (10.)
Jók: Kulánda, Dombai, Fehértói, illetve Guzsik, Zicsi, Takács.
Kun Imre: – Egy harcos mérkőzésen végre sikerült rangadót nyernünk. Ma inkább a küzdelem dominált, de örülök neki, hogy így küzdöttek a srácok.
Jánosi Dániel: – Küzdelmes mérkőzés volt, melyen az Esztergom egyetlen egy védelmi hibánkat kihasználta, mi pedig rengeteg helyzetet puskáztunk el, így sajnos vereség lett a vége.

Vértesszőlősi SE-Bábolnai SE 1-0 (0-0)
Vértesszőlős, vezette: Katona B. M. (Hegedüs P., Drabon B.)
Vértesszőlős: Ténai – Mig, Vaczula, Müller, Polyák, Szőke, Bognár (Magyarics, 91.), Jónás, Juhász (Matláry, 46.), Wágner, Kiprich. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Bábolna: Boczkó – Horváth, Lanzendorfen, Széles, Kalamár, Tóth, Takács B. (Varga, 46.), Soha, Szendi, Szalai, Takács K. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerző: Kiprich (10.)
Jók: Kiprich, Vaczula, Bognár, illetve Boczkó.
Tokaji Zsolt: – Az egész évünket hűen tükrözte a mai mérkőzés, de szerencsére ma nem bosszulta meg magát a rengeteg kihagyott helyzet. A három pontnak tudunk csak örülni…
Józsa Péter: – Egy eléggé harcos, munkás mérkőzésen egy pontrúgás eldöntötte a három pont sorsát.

Sárisápi BSE-Wati-Kecskéd KSK 3-2 (1-0)
Sárisáp, vezette: Miráki G. (Farkas B., Linn K.)
Sárisáp: Sándor G. – Szenes, Nagy, Csapó (Párkányi, 90.), Manga, Budaházi (Jónás, 46.), Jurásek J., Grenitzer (Vas, 81.), Sándor P., Manger (Varga, 88.), Kopányi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Kecskéd: Bábszki – Kocsán, Neukunft, Hagymási, Greskó, Darabos, Czékmány, Kese, Gyenes (Grósz, 75.), Berki (Neckernusz, 46.), Tomayer. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Csapó (44.), Manga (58.), Sándor P. (85.), illetve Tomayer (78., 87.)
Jók: Kopányi, Csapó, Manga, Sándor P., illetve Tomayer, Berki.
Csapó Károly: – Két fáradt csapat nem túl látványos mérkőzésén sok helyzetet dolgoztunk, és hagytunk ki. A végén még izgulnunk kellett a győzelem miatt, de a legfontosabb a három pont.
Linczmaier László: – Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez, a mienknek pedig a felsőházba kerüléshez. Sajnos ma borzasztóan játszottunk, ráadásul újabb kulcsember esett ki hosszabb időre. Nagyon nehéz lesz a következő hónap, de továbbra is maximálisan hiszünk a fiatal csapatunkban.

OBSK Oroszlány-Zsámbéki SK 1-7 (0-3)
Oroszlány, vezette: Büki G. (Szeibert P., Kolozsi P.)
Oroszlány: Boros – Szabó, Nádudvari D., Babai, Sárközi, Kuzma, Fodor, Králl, Földi. Szakosztályvezető: Mészáros István.
Zsámbék: Bartos – György (Haupt, 46.), Juhász, Sugár B., László M. (Áprily, 46.), Kósa Szilágyi, Szabó (Karai, 46.), Monori, László D. (Pál, 46.), Homoki (Bedő, 46.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Fodor (75.), illetve Monori (2., 28., 63., 80., 83., 84.), Sugár B. (16.)
Jók: senki, illetve Monori, Sugár B.
Mészáros István: – Gratulálok a Zsámbéknak a győzelemhez, legfőképpen gratulálok az oroszlányi klub játékosainak, akik eljöttek és küzdöttek.
Bodó László: – Minden tiszteletem az oroszlányi játékosoké…

Nagyigmándi KSK-Környe SE 1-0 (1-0)
Nagyigmánd, vezette: Vojvoda M. (Lovas A. G., Szántó R. D.)
Nagyigmánd: Battka – Szabó R., Szalai J., Szalai Á., Patyi (Boros, 62.), Klestenitz (Fülöp, 85.), Novotni, Kuti Horváth, Járóka Máté, Takács M., Nádolszky (Varga, 88.). Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Környe: Hanus – Kerék (Bándi, 46.), Kósa, Zelenai, Békefi, Horváth J., Szabó K., Takács K., Takács B., Antalovits (Mucsi, 76.), Méhész (Bilisánczki, 71.). Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerző: Kuti Horváth (45.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Járóka Mátyás: – Úgy kellett ez a három pont, mint falura a villany. Végre hatékonyak voltunk, és a szerencse is mellénk állt, ettől függetlenül úgy gondolom, mi irányítottuk végig, és mindenben az ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Le a kalappal a csapat előtt a beletett munkáért, aki azt mondja, hogy ezt nem érdemeltük meg, akkor ő vagy háttal állt a pályának, vagy csukott szemmel nézte a meccset. Gratulálok a srácoknak, remélem ilyen jól tudjuk majd folytatni! Gratulálok élete első felnőtt bajnoki mérkőzéséhez Varga Róbertnek!
Kiprich József: – Felülmúltuk önmagunkat. Ilyen rosszul még nem játszottunk idén.