A május és a rájátszás első hétvégéje volt a mostani. A felsőházban ebéd után játszott a harmadik Koppánymonostor a negyedik Nyergesújfaluval. A két csapat alapszakaszbeli mérkőzésein mindig a hazai csapat győzött. A vezetést most is a hazai gárda szerezte meg, de gyorsan fordítani tudott a Nyergesújfalu, ám csak két percig volt a vendégeknél a fór. Végül 2-2 lett a végeredmény egy jó iramú találkozón, de a döntetlennek nagyon egyik fél sem örül. A listavezető Sárisáp magabiztos győzelmet tudott aratni a Kecskéd felett. A Kecskéd kissé megtörve érkezett a Sárisáphoz, és ez a végeredményen látszott is. A második helyen álló Zsámbék is rangadót vívott, az Esztergom érkezett Monoriékhoz. A vezetést Terjék Lajos csapata szerezte meg, ám még az első félidőben fordítani tudott a hazai gárda, így a Zsámbék tovább harcolhat a bajnoki címért.

Az alsóházban fordulatos találkozók voltak. A Környe az első félidőben már kettővel ment a Tata ellen idegenben, azonban Wéber Roland csapata a második játékrészre megtáltosodott, és Zuggó duplája után Martonfi találatával megfordította a mérkőzést a tatai alakulat. Ezzel a Tata közelebb került a kilencedik hely megszerzéséhez, a Környe pedig nagy esélyt szalasztott el. A Vértessomló nagyon simán tartotta otthon a három pontot a megtizedelt Bábolna ellen. Nem sokáig volt kérdés a három pont sorsa, a Vértessomló jóval jobban futballozott a találkozón. A sereghajtó Nagyigmánd a múltheti után újabb nagy skalpot szerzett, hiszen hátrányból fordított Járóka Mátyás csapata, és verte meg az Oroszlányt. Oroszlányon egyre nagyobb gondok vannak, a bajnokság befejezése is kérdéses, és a sereghajtó elleni vereség ezen biztosan nem fog segíteni. A meccs hőse Fülöp Patrik volt, aki éppencsak beállt a kispadról, és meglőtte a győztes gólt.

Megyei I. osztály, felsőház, 1. forduló
Koppánymonostori SE-Nyergesújfalu SE 2-2 (0-0)
Koppánymonostor, vezette: Miráki G. (Drabon B., Frank V. L.)
Koppánymonostor: Vicena – Bilkó, Venczel (Sinkó, 60.), Rába, Csapó, Sallai (Szalai, 52.), Tóth (Mészáros, 88.), Dávid, Simonka, Alasztics, Korcsok (Egyed, 77.). Vezetőedző: Vigh László.
Nyergesújfalu: Koller – Molnár (Fellegi, 61.), Tóth, Guzsik, Zicsi, Vass, Szoboszlai (Mann, 49.), Farkas, Balogh, Takács, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Rába (62., 75.), illetve Fellegi (68.), Mann (73.)
Jók: Rába, Alasztics, Szalai, Bilkó, Tóth, illetve Fekete, Zicsi, Szoboszlai.
Vigh László: – Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. Próbáltunk dominálni, szép gólokat szereztünk. Olyan hibákból kaptunk gólokat, amikből nem szabadna. A mérkőzés összképe alapján örülünk, pozitívan látjuk a találkozót,
Jánosi Dániel: – Agyonnyert mérkőzést adtunk le döntetlenre. Büntetőt hibáztunk, ziccereket rontottunk, ezért sajnos meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Sárisápi BSE-Wati-Kecskéd KSK 5-0 (3-0)
Sárisáp, vezette: Hartdégen Zs. (Széplábi G., Kreitl T.)
Sárisáp: Sándor G. (Tőzsér, 82.) – Válent, Csapó (Varga, 84.), Manga, Budaházi, Jurásek J., Grenitzer, Sándor P. (Nagy, 70.), Karcagi (Vas, 73.), Manger (Jónás, 66.), Kopányi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Kecskéd: Bábszki – Grósz, Fábián, Kocsán (Darabos, 65.), Hagymási, Czékmány, Kese, Gyenes, Neukunft, Simon, Tomayer. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Sándor P. (13.), Manger (15.), Csapó (41., 55.), Manga (84.)
Jók: mindenki, illetve Fábián, Czékmány.
Csapó Károly: – Megfelelő volt a hozzáállásunk a mérkőzéshez, sokat tettünk a találkozó megnyeréséért. Gratulálok a játékosaimnak.
Linczmaier László: – A mai nap egyetlen pozitívuma, hogy ennyi gond ellenére egyáltalán ki tudtunk állni. Gratulálok a Sárisápnak, mi pedig igyekszünk tisztességgel végigjátszani a rájátszást.

Zsámbéki SK-FC Esztergom 2-1 (2-1)
Zsámbék, vezette: Lovas A. G. (Szeibert P., Vojvoda M.)
Zsámbék: Tugyi – György, Juhász, Sugár, Sárközi, Áprily (László M., 60.), Kósa Szilágyi (Pál, 46.), Szabó (Haupt, 60. (Bedő, 82.)), Monori (Karai, 93.), Homoki, Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Esztergom: Iványi – Molnár, Pásztor, Ludvid, Orosházi, Kulánda (Kiss, 70.), Fehértói, Dombai, Miknyóczki (Visnyovszki, 57.), Tar, Mártonfi (Lőrinczy, 46.). Asszisztensedző: Kun Imre.
Gólszerzők: Sárközi (36.), Monori (41.), illetve Ludvig (10.)
Jók: Tugyi, Sárközi, György, Sugár. illetve mindenki.
Bodó László: – Nagyon nagy iramú mérkőzésen egy nagyon jó csapat ellen rendkívül értékes pontokat szereztünk.
Kun Imre: – Nem érdemeltünk ma vereséget, nagyon büszke voltam a csapatra, nagyon jól nézett ki a csapat futómennyiségben és hozzáállásra. Háromnegyed év után megérkezett a csapat a felnőtt futballra.

Megyei I. osztály, alsóház, 1. forduló
OBSK Oroszlány-Nagyigmándi KSK 1-2 (1-0)
Oroszlány, vezette: Farkas B. (Gabala Zs., Hegedüs P.)
Oroszlány: Boros – Szerencse, Bombicz, Kuzma (Sipos, 22.), Szabó, Fodor, Tóth, Jovanov, Földi, Babai, Sárközi. Szakosztályvezető: Mészáros István.
Nagyigmánd: Battka – Szabó R., Szalai J., Szalai Á., Patyi (Czank, 46.), Klestenitz (Varga, 73.), Novotni, Kuti Horváth, Takács M., Boros (Fülöp, 85.), Veres. Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Szabó (32.), illetve Klestenitz (51.), Fülöp (90.)
Jók: Boros, illetve mindenki.
Mészáros István: – Az oroszlányi labdarúgás mélyponton van, a mai végeredmény hűen tükrözi ezt az állapotot…
Járóka Mátyás: – Nehéz mérkőzés volt több szempontból is, a már ezer sebből vérző Oroszlány motiválatlan kedvetlen játékát sajnos felvettük, és élvezhetetlen első félidő után sikerült iramot váltanunk, és elkezdtük irányítani a mérkőzést. Hét ordító helyzetet hagytunk ki, de a végén sikerült egy gólt begyötörni! Gratulálok a csapatnak, a kitűzött célunk első állomásán sikerrel jártunk, megyünk tovább. Gratulálok Fülöp Krisztiánnak az első felnőtt csapatban szerzett góljához, ami három pontot ért. Plusz kitartást kívánok az Oroszlánynak!

Tatai AC-Környe SE 3-2 (0-2)
Tata, vezette: Büki G. (Csejtei Cs., Sirokmán A.)
Tata: Csákány – Széles, Visnyovszki M., Felső, Suhai (Kisék, 83.), Tóth (Sziranidisz, 91.), Zuggó, Martonfi (Koronczi, 89.), Visnyovszki A., Minárcsik, Mezei. Vezetőedző: Wéber Roland.
Környe: Hanus – Kerék, Göböly (Varsányi, 88.), Zelenai, Békefi, Szabó K., Bándi, Kósa, Takács B., Saáry, Méhész. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Zuggó (51., 61.), Martonfi (87.), illetve Békefi (4.), Szabó (44.)
Jók: mindenki, illetve Takács B., Zelenai.
Wéber Roland: – Rosszul indult a mérkőzés. Rögtön az első percben egy jogosnak tűnő büntető maradt el, majd kaptunk egy gólt. A második félidőt 0-2-vel kezdtük ami nem volt egyszerű… De hatalmas akarással és hittel mentünk ki! Mindent megtettünk az egyenlítésért, és a végèn még a győztes gól is összejött. Ilyen félidőket kell produkálnunk, mint a második, és akkor nyugodtak leszünk. Gratulálok az egész csapatnak és a Környének is! Holnapra egy kalappal az összes érettségizőnek!
Kiprich József: – Egy megnyert mérkőzést veszítettünk el…

Vértessomlói KSK-Bábolnai SE 4-0 (3-0)
Vértessomló, vezette: Balázs K. (Linn K., Jászberényi M.)
Vértessomló: Ujszászi – Kacz, Erdei, Somodi, Raffai, Batin (Éliás, 59.), Kovács K., Kóródi, Kovács S., Dobbelaere (Krüpl, 87.), Petőcz (Murányi, 53.). Vezetőedző: Schöffer Antal.
Bábolna: Boczkó – Széles, Horváth Cs., Lanzendorfen, Kalamár (Szalai, 51.), Tóth, Bognár, Soha (Takács B., 77.), Szendi (Varga, 34.), Végh, Takács K. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Batin (10., 48.), Kovács S. (28.), Raffai (45.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Schöffer Antal: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült nyernünk. Nincs sok időnk örülni a győzelemnek, mert szerdán már kupameccsünk lesz. Ezt a győzelmet a nagymamáknak és az édesanyáknak szeretnénk ajánlani.
Józsa Péter: – Gratulálok az ellenfélnek. Megérdemelten nyertek.