Még harminc éves sincs, mégis visszavonul a megye egyik legjobb hálóőre. A kapus Gíber Roland a Koppánymonostor kapuját védte az alapszakaszban, ahol csapatával a harmadik helyen zárt, a rájátszásban azonban már nem az ő nevével kezdődött a lila-fehérek összeállítása. A Tatabányáról induló Gíber volt megyei bajnok, és már egy évtizede a megyei első osztály legjobb kapusai között tartják számon. Most eljött a búcsú ideje, és ennek okairól kérdeztük. 

– Novemberben leszel harminc, mégis visszavonulsz az aktív labdarúgástól. Miért?
– Egyik szemem sír, a másik nevet. Egy élet lezárult, a másik most kezdődik! Hiányérzetem nincs, megyei szinten mindent megnyertem, amit meg lehetett. Sajnos ennyi volt benne, ezek szerint bennem is…


– Hogyan fogadták a csapattársaid és az edződ a bejelentést?
– Csapattársaim illetve az edzőim természetesen nem örültek, de értelmes emberek, belátták, hogy egy ilyen esélyt nem szalaszthatok el.

-Van-e benned hiányérzet a karrieredet illetően?
– Persze, hogy van! Sajnos a mai világban mindenhez kell ismeretség, ha nekem is lett volna, talán többre vihettem volna… Persze nem szeretek álszenteskedni, az esély nekem is megvolt, fiatal voltam, nem éltem vele, sajnos fontosabbak voltak a bulik, stb… Ezt mondjuk elmondhatom a baráti köröm 70 százalékáról! Tálán az sem lett volna baj, ha több bennem az alázat..


– Megosztó személyiség vagy, de abban sokan egyetértenek, hogy a megye egyik legjobb kapusa vagy. Mi kellett volna, hogy magasabb szinten is játszhass?
– Mindig, mindenhol, az életem összes területén az voltam, unalmas is lenne ha mindenki szeretne… Ahogy előbb elmondtam, talán a sport iránti alázat, ami kevesebb volt bennem… Illetve sokáig az is megvolt bennem, de történtek dolgok, ami miatt talán kezdtem nem hinni ebben az egészben…


– A rájátszás előtt búcsúztál el. Mit gondolsz, ki fogja nyerni végül a bajnokságot?
– Igen, és emiatt nagyon csalódott is vagyok, de kaptam egy olyan munkalehetőséget, amire nem mondhattam azt, hogy várjanak rám. Igazság szerint titkon abban is bíztam, hogy nem lesz rájátszás a vírus miatti leállás miatt, de így alakult. Természetesen a Monostor lesz a bajnok! A játékosok, a körülmények illetve a vezetőség hozzáállása is adott mindehhez!


– A tatabányai utánpótlásból indultál, a te korosztályodból egyedül Gyurcsó Ádám jutott magasabb szintre. Mit gondolsz, mi volt a probléma, hogy a legtöbben “csak” a megyei bajnokságokig jutottak?
– Ádival sok utánpótláscsapatban játszhattam együtt, de az mindig látszott, hogy az ő tehetsége, hozzáállása más, mint a miénk… Az, hogy legtöbben ,,csak’’ eddig jutottunk, arról leginkább csak mi tehetünk. Tudnék neveket mondani, de nem fogok. Talán ha más fontossági sorrend szerint élünk, akkor máshogy is alakulhatott volna. De összességében nem bánok semmit, így alakult,  véletlenek márpedig nincsenek…