A végéhez közeledik a megyei első osztály, hiszen a hétvégén az utolsó előtti fordulót rendezik. A felsőházban továbbra is nagy a tülekedés, hiszen a bajnoki címért, és a dobogó harmadik fokáért is két-két csapat csatázik. A negyedik helyen álló Koppánymonostor a forduló rangadóján fogadja a listavezető Sárisápot. A hazaiak a harmadik helyért, a vendégek a bajnoki címért küzdenek. Az alapszakaszban mindkétszer egy góllal a Sárisáp volt jobb, így a Koppánymonostornak van mit visszaadnia. A második helyen álló Zsámbék zsebébe már az ezüstérem megvan, de ők aranyat szeretnének. Ehhez mindenképpen győzniük kell a Kecskéd ellen. A Kecskéd biztosan hatodik lesz, de így is tört borsot már a felsőházi ellenfelei orra alá, így a Zsámbék sem lehet nyugodt. A két csapat legutóbb márciusban találkozott, akkor a Zsámbék 7-1-re diadalmaskodott. Az Esztergom már biztos az ötödik helyen zárja a bajnokságot, de a Nyergesújfalu számára még elég nagy téttel bír a hétvégi randevú, hiszen Jánosi Dániel csapata jelenleg a harmadik helyen áll, pontazonossággal a Koppánymonostorral. A két gárda nemrégiben már összecsapott, akkor hazai pályán az Esztergom 1-0-ra győzött.

Az alsóházban is vannak még érdekességek: az alsóház két legjobb csapata egymás ellen vív majd Tatán. A tabellán előzés már nem lehetséges, így mindenképpen a Vértesszőlős lesz az alsóház legjobbja, de a legjobb formát a Tata mutatja, így a szomszédvári rangadón bármi lehet – tétje viszont már nincs sok. A Vértessomló szeretné megszerezni a tizedik helyet, ehhez viszont győzni kell a sereghajtó Nagyigmánd ellen. A vendégek számára eldőltek a lényeges kérdések, hiszen mindenképpen az utolsó helyen zárják a bajnokságot. A Bábolna számára is egy lehet a cél: megőrizni a tizedik pozíciót. A Környe sem előre, sem hátra nem csúszhat már a tabellán.

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 4. forduló
Koppánymonostori SE-Sárisápi BSE
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk az előző hétvégén a Zsámbék ellen. A héten átbeszéltük a dolgokat, felkészültünk a listavezető elleni mérkőzésre. Ez pluszmotivációt jelent számunkra. Bízom a hazai szurkolók buzdításában.
Zsámbéki SK-Wati Kecskéd KSK
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Nem lepett meg a vendégcsapat múltheti győzelme, és az előtte lévő döntetlje. Fiatal, agresszív keretet alkotnak, nem véletlenül vannak a felsőházban. Nekünk az ezüstérem már megvan, de ha ki-ki meccset szeretnénk játszani az utolsó fordulóban, akkor nyernünk kell.
Nyergesújfalu SE-FC Esztergom
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Elégedett vagyok csapatom elmúlt időszakban nyújtott teljesítményével, bízom benne, hogy ezt a formát a hétvégére is át tudjuk menteni.
Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 6. forduló
Tatai AC-Vértesszőlősi SE
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Lendületben, jó formában vagyunk. Szeretnénk megnyerni az összes hátralévő mérkőzésünket. A hétközi nagy esőben félbeszakadt mérkőzés eléggé lehangoló módon hatott ránk. Max a három pontnak örülhettünk… Viszont nagyon készülünk. Egy rutinos, jó csapat a Szőlős. Nem lesz egyszerű mérkőzés. Mindent megteszünk majd, hogy otthon tartsuk a három pontot!
Vértessomlói KSK-Nagyigmándi KSK
Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője: – Nagyon fontos mérkőzés elé nézünk a hétvégén. Nagyon jó lenne, ha itthon tudnánk tartanánk a három pontot ahhoz, hogy versenyben maradjunk a Bábolnával a tizedik helyért.
Bábolnai SE-Környe SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Szeretném, hogy ez a lendület kitartson a végééig. Nekünk ez az utolsó mérkőzésünk.