Az utolsó előtti fordulót rendezték a megyei első osztályban. A Koppánymonostor ebéd után, 13:30-tól fogadta a Sárisápot. A két csapat idei két találkozóját egyaránt a Sárisáp nyerte, így a bronzéremért hajtó Koppánymonostornak volt miért visszavágnia a listavezető Sárisápnak. Ez végül sikerült is, a hazaiak nagyon magabiztos játékkal győztek 5-2-re. Korcsok Christopher egymaga négy gólt szerzett. Ezzel az esélyével aztán pár órával később élni is tudott a Zsámbék, és a hazai pályán aratott 3-0-ás sikerével át is vette a vezetést a tabellán. A Zsámbék a három Kecskéd ellen vívott mérkőzésén 14 gólt szerzett összesen. A jövő szombaton a Zsámbék bajnoki döntőt vív majd a Sárisáppal. A szintén dobogóra hajtó Nyergesújfalu egy fontos meccset húzott be hazai pályán az Esztergom ellen. Jánosi Dániel csapata 3-0-ra tudott diadalmaskodni, ami azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban ha nem szerez kevesebb pontot, mint a Koppánymonostor, akkor bronzérmes.

Az alsóházban nem voltak komolyabb izgalmak: a szomszédvári rangadót a formának megfelelően simán nyerte a Tata a Vértesszőlős ellen Tatabányán. Wéber Roland csapata az idény végére összeáll, talán Tatán bánják legjobban, hogy lefújják a bajnokságot. A Vértessomló egy szoros első félidő után kiütötte a sereghajtó Nagyigmándot, Kovács Sándor mesternégyest szerzett, a csapat pedig hétig meg sem állt. A Bábolna sorozatban negyedik mérkőzését húzta be, ezúttal a Környét sikerült két vállra fektetni. Ha az utolsó fordulóvan vereséget szenved a Vértessomló, akkor a Bábolna végez a tizedik helyen. Ha nem, akkor a Vértessomló. A szabadnapos az Oroszlány volt.

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 4. forduló
Koppánymonostori SE-Sárisápi BSE 5-2 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Balázs K. (Hegedüs P., Széplábi G.)
Koppánymonostor: Gíber – Egyed, Hegedüs (Alasztics, 79.), Bilkó (Tóth, 78.), Venczel, Rába (Fekete, 90.), Szalai, Dávid, Simonka (Mészáros, 90.), Korcsok (Sinkó, 86.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Válent, Szenes (Varga, 88.), Csapó, Manga, Grenitzer, Sándor P., Karcagi (Jónás, 81.), Manger (Jurásek J., 76.), Budaházi (Nagy, 60.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Korcsok (14., 33., 51., 73.), Rába (57.), illetve Manga (64., 76.)
Kiálltva: Csapó (84., Sárisáp)
Jók: mindenki illetve Manga, Válent, Karcagi.
Vigh László: – Nagyon motiváltak voltak a játékosok, hogy a listavezető ellen játszhattunk. Jó találkozó volt, sokat birtokoltuk a labdát, játszani akartuk a futballt, és a nézőket kiszolgálni. Minden tiszteletem a csapaté, hogy úgy játszottak, ahogy azt megbeszéltük.
Csapó Károly: – Meglehetősen érdekes gólokat kaptunk. Sokat tettünk a meccsbe, voltak lehetőségeink, de nem sikerült nyerni. Nem csüggedünk, van még egy mérkőzés, még így is van esélyünk a bajnokság megnyerésére. Ez a cél lebeg a szemünk előtt.

Zsámbéki SK-Wati-Kecskéd KSK 3-0 (1-0)
Zsámbék, vezette: Kreitl T. (Frank V. L., Gabala Zs.)
Zsámbék: Tugyi – György, Juhász, Sugár B. (Bíró, 83.), Sárközi (Sugár S., 86.), Áprily, Monori (Pál, 74.), László D., Karai (Szabó, 67.), Homoki (László M., 46.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Kecskéd: Grósz – Vadkerti, Fábián, Greskó, Darabos (Hagymási, 46.), Czékmány, Kese, Neckernusz (Schmidt, 73.), Kese, Neukunft, Tomayer. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Monori (41.), Sárközi (59.), László M. (87.)
Jók: Marticsek, György, László D., Sárközi, Sugár B., illetve Kese, Gyenes.
Bodó László: – Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a kollektívának az edzője lehetek. Bármi eredmény is születik Sárisápon, mi akkor is nyertünk. Gratulálok a szervezetten futballozó vendégcsapatnak, nagyon megnehezítették a dolgunkat.
Linczmaier László: – Gratulálok a Zsámbéknak, az első góllal el is dőlt a meccs. A jövő hétre jó meccset kívánok a bajnoki döntő résztvevőinek. Mi is igyekszünk majd szépen zárni az idényt, bár ma szépen kisárgáztuk magunkat.

Nyergesújfalu SE-FC Esztergom 3-0 (1-0)
Nyergesújfalu, vezette: Drabon B. (Sirokmán A., Hegedüs R.)
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Guzsik, Zicsi (Vida, 80.), Vass, Szoboszlai (Fellegi, 70.), Farkas (Hetzmann, 89.), Mann (Fábián, 88.), Balogh, Takács, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Esztergom: Iványi – Peller (Kiss, 58.), Pásztor, Kulánda, Fehértói, Dombai, Wiest, Miknyóczki (Varga, 46.), Visnyovszki, Tar, Mártonfi (Galacs, 66.). Asszisztensedző: Kun Imre.
Gólszerzők: Takács (12., 63.), Zicsi (52.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Jánosi Dániel: – Magabiztos, jó játékkal tartottuk itthon a három pontot. Szoboszlai Tamásnak boldog születésnapot kívánok.
Kun Imre: – A mai mérkőzés olyan volt, mint az összes a rájátszásban. Megint megmutattuk, hogy hogyan szívassuk magunkat kilencvenkét percen át…

Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 6. forduló
Tatai AC-Vértesszőlősi SE 5-1 (2-0)
Tatabánya, vezette: Lovas A. G. (Jászberényi M., Vojvoda M.)
Tata: Csákány – Széles (Koronczi, 66.), Visnyovszki M. (Sziranidisz, 70.), Felső, Suhai (Kovács, 70.), Zuggó (Kisék, 81.), Martonfi, Dragonya, Visnyovszki A., Hauzer (Tóth, 57.), Mezei. Vezetőedző: Wéber Roland.
Vértesszőlős: Kurucz – Dr. Veréb, Mig, Polyák, Szőke (Wieszt, 78.), Dombai (Barkóczi, 56.), Vaczula (Horváth, 46.), Kocsis, Wágner, Kiprich, Bencsik (Müller, 46.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Zuggó (9.), Vaczula (23., öngól), Suhai (65.), Koronczi (75.), Martonfi (77.), illetve Kiprich (76.)
Jók: mindenki, illetve senki.
Wéber Roland: – Utolsó “hazai” mérkőzésünkön nem adtunk esélyt ellenfelünknek. Egységesek, lendületesek és néha még kreatívak is voltunk! Gratulálok a csapatunknak a mai győzelemhez.
Tokaji Zsolt: – Fáradtan, enerváltan, hitehagyottan játszottunk. Már csak egy mérkőzés van hátra, ezt kell kibírnunk…

Vértessomlói KSK-Nagyigmándi KSK 7-0 (1-0)
Vértessomló, vezette: Hartdégen Zs. (Janovics I., Baranyai L.)
Vértessomló: Ujszászi – Kacz, Éliás (Petőcz, 66.), Koller (Erl, 81.), Murányi (Eck, 70.), Raffai, Somodi, Kovács K. (Bátorfi, 72.), Kóródi, Kovács S., Goldschmiedt (Krüpl, 75.). Vezetőedző: Schöffer Antal.
Nagyigmánd: Battka (Glázer, 79.) – Szabó R. (Fülöp, 66.), Szalai J., Patyi, Klestenitz (Varga, 66.), Kuti Horváth, Járóka Máté (László, 72.), Takács M., Nádolszky, Czank, Boros. Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Koller (42.), Raffai (50.), Goldschmiedt (58.), Kovács S. (61., 63., 72., 76.)
Jók: Kovács S., Koller, Kovács K., Somodi, Murányi, illetve
Schöffer Antal: – Sikerült ismélelten megvernünk a Nagyigmándot. Gratulálok a játékosaimnak.
Járóka Mátyás: – Első félidőben merészen, jól játszottunk, jobban, mint ellenfelünk, rúgtunk egy kapufát is. A második félidőben tizenkét perc áramszünet, és dekoncentráltság a fejekben ezt okozta…

Bábolnai SE-Környe SE 5-1 (1-1)
Bábolna, vezette: Kolozsi P. (Farkas B., Lovas G.)
Bábolna: Boczkó – Hérváth Cs. (Varga B. J., 8.), Széles, Tóth M. G. (Takács B., 77.), Kalamár, Bognár, Szendi, Takács K., Szalai (Soha, 46.), Lanzendorfen, Végh (Tóth B., 82.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Környe: Hanus – Kerék, Zelenai (Varsányi, 75.), Békefi, Horváth J., Bándi, Kósa, Takács B., Saáry, Turi (Kovács, 35.), Méhész. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Lanzendorfen (35.), Soha (57., 79.), Végh (74.), Varga B. J. (88.), illetve Békefi (6.)
Kiállítva: Takács B. (90., Környe)
Jók: mindenki, illetve senki.
Józsa Péter: – Gratulálok a csapatnak ehhez a négyes sorozathoz. Mélyről jöttünk, de visszajöttünk a „meccsbe”. Mindenkinek jó pihenést!
Kiprich József: – Harminc percig uraltuk a találkozót, a végén meg gyalázatos volt, amit csináltunk…