Az elmúlt évek viszonylag egyoldalú (komáromi és tatabányai győzelem) bajnokságai után az idei kifejezetten izgalmas lett, hiszen a Sárisáp-Zsámbék összecsapáson dől el, hogy melyik gárda lesz a bajnok. A tabellát szinte végig a Sárisáp vezette, azonban az elmúlt héten a Zsámbék előzni tudott, ez pedig azt jelenti, hogy a döntetlen is Bodó Lászlóéknak jó. Amennyiben valamelyik csapat győzni tud, úgy egyben a bajnoki címet is megszerzi. A kép vegyes: az alapszakaszban a Sárisáp otthon győzött 2-1-re a Zsámbék ellen, majd a visszavágón a Zsámbék 5-1-re diadalmaskodott szintén hazai pályán. Most Sárisápon találkoznak. Nem csak a bajnoki cím, de a harmadik hely sorsa sem dőlt el. A matek itt sem bonyolult: amennyiben a Nyergesújfalu le tudja győzni a Kecskéden, örülhet. A Koppánymonostornak Esztergomban kellene diadalmaskodnia, és bíznia a Kecskédben, csak így lehet bronzérmes Vigh László csapata. Érdekessség, hogy szinte végig az első háromban volt a koppánymonostori csapat, a tabellát is vezette, ennek ellenére a papírforma szerint csak negyedik lehet a gárda.

Az alsóházban kevés izgalom, de annál több gól várható: a gyengélkedő Vértesszőlős szépen szeretne hazai pályán búcsúzni, ehhez gyakorlatilag a „legidálisabb” ellenfél az Oroszlány. Az oroszlányi gárda a rájátszásra kicserélődött, nem meglepő, hogy a Vértessomlótól 20 gólt kapott a csapat. Az nem valószínű, hogy a Vértesszőlős is ennyit rúg, de kiütés lehet a vége. A Tata zseniális formába került a rájátszásra, sorra jönnek a győzelmek, és az utolsó meccsen is ez a cél. Ezt Nagyigmándon abszolválhatják. Az igmándiak nincsenek jó formában, és biztosan a bajnokság utolsó helyén végeznek, bár a tabellán már a Tata sem kerülhet előrébb. A Vértessomló még megelőzheti a Bábolnát, ám ehhez az kell, hogy legyőzze a Környét. Kiprich József csapatánál sincs túl sok motiváció, csak a szép búcsú.

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 5., utolsó forduló
Május 29, szombat, 18 óra
Sárisápi BSE-Zsámbéki SK
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – A szezon előtt nem gondoltuk volna, hogy ennyi mindenről fog dönteni az utolsó meccs. Üldözettekből üldözőkké váltunk, de mindent megteszünk a győzelemért. Mi már így is boldogok vagyunk.
FC Esztergom-Koppánymonostor SE
Kun Imre, az Esztergom asszisztensedzője: – Az utolsó mérkőzésen szeretnénk szépen zárni a szezont. Igyekszünk győzni hazai közönség előtt.
Wati-Kecskéd KSK-Nyergesújfalu SE
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Szépen szeretnénk búcsúzni a szezontól, de nem lesz egyszerű, mert a Nyerges remek formában van. Mivel az ifi is szombaton játszik és sok a hiányzónk is, ezért ki kell logisztikázni, hogy mindkét csapatunk ki tudjon állni. Jó meccsen győzelmet várok ezek ellenére is!
Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 7., utolsó forduló
Május 29, szombat, 14 óra
Vértesszőlősi SE-OBSK Oroszlány
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Mind a két csapat megélt már szebb időszakot is. Egy nehéz idény után az utolsó mérkőzést szeretnénk győzelemmel zárni, és bízunk a szebb jövőben.
Május 29, szombat, 18 óra
Környe SE-Vértessomlói KSK
Kiprich József, a Környe vezetőedzője: – Nekünk teljesen mindegy, se föl, se le. Mindenképpen jó szájízzel szeretnénk befejezni a bajnokságot, de nem lesz egyszerű, mert a Vértessomló egy nagyon jó csapat.
Nagyigmándi KSK-Tatai AC
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Elérkeztünk az utolsó fordulóhoz, végre! A Tata csapatát fogadjuk itthon, legutóbb mikor Nagyigmándon játszottunk ellenük, nagyon szoros volt a meccs. Tudjuk, hogy jó formában vannak, viszont itthon mi is szeretünk játszani! Mindenképp szeretnénk ettől az évtől győzelemmel búcsúzni, és ezért megfogunk tenni mindent, ami tőlünk telik, és reméljük, hogy ezt a játékvezetés nem fogja megadakályozni, mint az utóbbi időben sokszor. Ha az idő engedi, minden szurkolót buzdítok arra, hogy jöjjenek és szurkoljanak a csapatnak az utolsó mérkőzésen, bizton állíthatom, hogyha tét nélküli is a párharc, de biztosan jó meccs lesz.