Mint korábban beszámoltunk róla, a 2021-2022-es szezonban már nem lesznek Magyar Kupa megyei selejtezők, hanem a Megyei Kupa első három csapata, valamint az NB III.-as és NB II.-es gárdák képviselik a megyét a Magyar Kupa országos főtábláján, így aztán a Tatabánya, Komárom, Dorog trión kívül a kupagyőztes Zsámbék, a második Esztergom, és a „bronzmeccsen” a Kecskédet verő Csolnok indul.

A bajnok és kupagyőztes Zsámbéki SK a tavalyi szezonban még NB III.-as, idén viszont saját kérésére a megyei első osztályba visszasorolt Lipóti Pékség csapatát fogadja majd. A Csolnoknak jóval nehezebb dolga lesz, hiszen az NB III.-as Sorpon csapatát látja majd vendégül. Az Esztergom is hazai pályán lép majd pályára, méghozzá a szintén megyei első osztályban szereplő Zalaszentgrót ellen.

A Tatabányára nagy utazás vár, hiszen a megyei első osztályban szereplő Táplán csapata lesz az ellenfél. A Komárom is idegenben lép pályára, méghozzá Úrkúton. A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 64.