A Magyar Kupa országos főtáblája miatt a hétvégén nem volt forduló az NB III.-ban, és ugyanezen indok miatt a megyei kupában sem játszott a Zsámbék. Ma este utóbbi, valamint a harmadosztályú Komárom és Tatabánya is pályára lép.

A harmadosztályban a második fordulót rendezik ma. Mivel mindkét megyei csapatunk vereséggel kezdte a szezont (a Komárom Veszprémben kapott ki 2-0-ra, a Tatabánya pedig az ETO Akadémia ellen veszített hazai pályán 4-1-re), így nagy figyelem hárulhat rájuk a második körben. A Komárom ezúttal hazai pályán játszik, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a jó erőkből álló Pápa érkezik a KVSE-hez. A Pápa a Sopront verte az első fordulóban 1-0-ra, a Magyar Kupa első körében pedig Győrújbaráton nyert 6-1-re. A Veszprém megyei gárdát egyébként az a Weitner Ádám irányítja, akit a tatabányai szurkolók is jól ismerhetnek. A Komárom a hétvégén pályára lépett a Magyar Kupában, ahol idegenben csak hosszabbítás után tudott továbbmenni (1-3) egy másik Veszprém megyei gárda, a megyei első osztályban szereplő Úrkút ellen. A Tatabányához hasonlóan mai ellenfele, a Sopron is vereséggel kezdte a szezont (ahogy feljebb említettük, 0-1 Pápán). A soproniak a kupában éppen a Csolnokot búcsúztatták 10-1-es végeredménnyel, de ha van olyan gárda, akit ez nem ijeszt meg, az épp a Tatabánya, amely 11-0-ás győzelemmel abszolválta a Vas megyei élvonalban szereplő Táplán ellen a továbbjutást a hétvégén. A két csapat az előző szezont majdnem hasonló mérleggel hozta le, ráadásul ugyanannyi pontot is szerzett, végül a Tatabánya az ötödik, a Sopron a hatodik helyen végzett. Akkor mindkét meccset a kék-fehér gárda nyerte, most is ebben bízik Bekő Balázs csapata. A Komárom 17:30-tól, a Tatabánya 19 órától lép pályára.
Nem csak NB III.-as csapataink lépnek pályára ma. A már hétvégén lejátszott öt megyei kupameccs mellett jön egy hatodik is: a harmadosztályú Bakonyszombathely a címvédő, élvonalbeli Zsámbékot fogadja. A Zsámbék szintén pályán volt szombaton, akkor a Magyar Kupában, és tovább is jutott (3-1 hazai pályán a Lipót ellen). Mindkét csapat megkezdi a bajnokságot a hétvégén, így ez kvázi főpróba lesz számukra a bajnoki rajt előtt. A két osztálynyi különbség és a Zsámbék címvédősége egyértelműsíti az esélyeket, de az idei megyei kupában láttunk már olyat, hogy az alacsonyabb osztályú klub búcsúztatta magasabb osztályban szereplő ellenfelét. Ebben a kupakiírásban egyébként a Zsámbék már játszott az 1. fordulóban is, ahol egy hazai 2-0-val a Vértessomlót búcsúztatta, míg a Bakonyszombathely számára ez lesz az első tétmeccs a szezonban. A megyei Kupa 2. fordulójából még két meccs maradt hátra: a Csolnoki SZSE–Lábatlani ESE és a Környe SE–FC Esztergom találkozókat augusztus 25-én, 18 órától rendezik.
NB III., Nyugati csoport, 2. forduló
Komárom VSE–Pápai Perutz FC
Komárom, szerda, 17:30
SC Sopron–Tatabányai SC
Sopron, szerda, 19 óra.
Megyei Kupa, 2. forduló
Bakonyszombathely KSE–Zsámbéki SK
Bakonyszombathely, szerda, 18 óra.