A nyári pihenőt követően újraindul a foci a megyei első osztályban. A visszalépő Oroszlány helyett a Tát jutott fel, viszont a csapatok háza táján sok változás történt.

Vasárnap 17 órától egy csapaton kívül az összes bemutatkozik a 2021–2022-es szezon megyei első osztályában. Az egy kivétel a címvédő Zsámbék, mivel szabadnapos lesz. A Nyergesújfalu–Esztergom jó mérkőzésnek indul, bár mindkét csapatnál nagy változások voltak a nyáron. Nyergesújfalura érkezett vezetőedzőnek Darabos Gábor, aki évtizedekig volt a Tatabánya utánpótlás-vezetője, és vele több fiatal játékos is érkezett, de távozók is voltak. Ennél is nagyobb átalakulás volt Esztergomban, ahonnan a fél csapat távozott, és nagy kérdés, hogy mennyire tudták őket pótolni. Három kulcs­ember ment Zsámbékra, de gyakorlatilag a kapusokon kívül a mezőnyjátékosok kicserélődtek. Terjék Lajos helyett Czakó Péter került a kispadra. A Bábolna is hét új játékost szerződtetett, és csak Babina Erik távozott, így előrelépést várunk Józsa Péter csapatától, ám sok a sérült a keretben. A harmad­osztály gólkirályát is szerződtette a Bábolna, kíváncsian várjuk, mire megy az első osztályban Czeglédi Ádám. A Vértesszőlőstől is voltak távozók, Kiprich Dániel például Tatára igazolt, de a mag megmaradt. Környére visszatért Gulyás Tamás a kispadra, így az előző szezonban nem túl jól szereplő csapat új erőre kaphat. A klub gerince megmaradt, de többen visszatértek, és az edzéslátogatottság is megnőtt, ami a kulcsa a sikernek. A Kecskédnél is vérfrissítés volt, leginkább fiatal, sokat futó játékosok érkeztek, így Linczmaier László együttese üde színfoltja lehet a bajnokságnak, de könnyen lehet, hogy ez olykor hullámzó teljesítményt jelent majd. A két fő távozó a kapus Bábszki Ádám és a középpálya motorja, Hagymási Dániel. A kettőjük meccse kifejezetten ígéretesnek tűnik.
A Nagyigmánd szeretne elmozdulni a sereghajtó pozícióból, de a kupameccs alapján ez nehéz lesz. A Tata remekül erősített, a meglévő fiatal mag mellé rutinos futballisták (Szűcs Péter, Kiprich Dániel, Bogár Levente) érkeztek, így a tataiak célja a felsőház lehet. A Tát újoncként hazai pályán mutatkozik majd be: a keret együtt maradt, viszont kapott egy kis erősítést, ezek alapján pedig nem a kiesés elől fog menekülni a csapat. A Sárisáp is jól erősített, Csapó Károly kezébe több új ütőkártya is került, így a tavalyi második helyet az elsőre cserélnék. Jó meccs lehet, ha a Tát rögtön az elejétől fel tudja venni a megyei első osztály ritmusát. A Vértessomlónak nem indul könnyen a szezonja, hiszen a Megyei Kupában rögtön a Zsámbékkal kezdtek, a bajnokságban pedig az egyértelműen bajnokesélyes Koppánymonostort fogadják. A vendég lila-fehérek remekül erősítettek (Boros és Fodor Oroszlányból, a Valkó testvérek Bábolnáról), egyértelmű cél a dobogó. A Vértessomló is jól erősített, létszámban is többen lettek, így Schöffer Antal csapata szeretne meglepetést okozni a nyitányon.


Megyei I. osztály, 1. forduló
Augusztus 15., vasárnap, 17 óra.
Nyergesújfalu SE–FC Esztergom
Darabos Gábor, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Izgalommal várjuk az első fordulót, szeretnénk győzelemmel kezdeni a nyitányon.
Bábolnai SE–Vértesszőlősi SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Mint minden szezonkezdet, ez is háromesélyes. Ha nem történt náluk nagy vérátömlesztés, akkor hazai pályán talán esélyesebbek lehetünk. Túl vagyunk két jó kupameccsen.
Környe SE–Wati-Kecskéd KSK
Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – Hazai pályán mindenképpen megpróbáljuk itthon tartani a három pontot. Kellene nekünk egy jó rajt a tavalyi szezon után.
Nagyigmándi KSK–Tatai AC
Járóka Mátyás, a Nagyigmánd játékos-edzője: – Nehéz az első kör előtt bármit is mondani. A felkészülésünkkel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, tudtunk igazolni, de voltak távozók is. A Tata ellen az elmúlt években jó meccseket játszottunk, legutóbb 2-2 lett. Azóta mindkét csapat változott. Kíváncsian várom az összecsapást, főleg, hogy szombaton ünnepli a klub a 100. évfordulóját.
DG Tát SE–Sárisápi BSE
Szabó Attila, a Tát technikai vezetője: – Nem távozott senki, viszont négy játékossal erősödtünk. Felkészültünk a megyei első osztályra, de nem lesz egyszerű dolgunk. A Sárisáp nagyon nehéz ellenfél, egyértelműen dobogóesélyes az ellenfelünk.
Vértessomlói KSK–Koppánymonostor SE
Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzéssel kezdjük a szezont, egy nagyon jó csapat ellen, de mindent el fogunk követni, hogy méltó ellenfele legyünk a Monostornak, és pontot vagy pontokat szerezzünk.