A harmadosztály mindkét csoportjában elkezdik. Délen rögtön egy nagy rangadóval, a Várgesztes és a Csém tavaly egymás elleni meccsen döntötte el a bajnoki cím sorsát, most a címvédő lesz hazai pályán. A Bokod a Bársonyos ellen kezdi meg hazai pályán. Lesznek „bemutatkozók is”, hiszen a Tárkány és az Oroszlány is újjáalakult, most egymás ellen mutatkoznak be. A Naszály és a Bakonysárkány jól ismeri egymást, ahogy a Bakonyszombathely–Dad-meccs sem lesz ismeretlen. A Dunaalmás Szákszenden kezdi meg a bajnokságot. Északon csak négy meccs lesz a hétvégén: a visszatérő Bajna a TABAK ellen lép pályára. A Dunaszentmiklós a tavaly gyengélkedő Vértestolnát fogadja. A Felsőgalla Bajra látogat majd, talán ez tűnik a leginkább háromesélyes párharcnak. A megyei első osztály címvédője, a Zsámbéki SK indít második csapatot az idén, ám mivel a felnőttcsapat is épp akkor lesz pályán, nagy kérdés, hogy kik kapnak szerepet a Szárliget ellen. A Tardos–Szomód, és az Annavölgy–Süttő II. találkozókat szeptemberben rendezik majd.


Megyei III. osztály, Dél, 1. forduló
Aug. 15., vasárnap, 17 óra.
Tárkány KSE–Oroszlányi SZE, Naszály SE–Bakonysárkányi SE, Bokod FCE–Bársonyos SK, Bakonyszombathely KSE–Dad SE, Szákszendi SE–D.M.A.C. Dunaalmás, Gesztesi SE–Csémi SE.
Megyei III. osztály, Észak, 1. forduló
Bajnai SE–TABAK, Dunaszentmiklósi SE–Vértestolnai TE, Baj KSE–Széchenyi TSE, Szárligeti SE–Zsámbéki SK II. A Tardosi FC–Bar-Nul Szomód SE, és a Annavölgy BSE–Süttői SC II. találkozókat később rendezik.