Cikkünkben megvizsgáljuk, hogya hogyan erősítettek a megyei első osztály csapatai. Körképünk nem teljes, és az átigazolási időszak még tart.

Az előző szezonban Józsa Péter folyamatosan küzdött a sérülésekkel és a kevés játékossal, így a Győrben élő szakember egy fél kezdőcsapatnyi játékossal erősített a nyáron. Kapusposzton teljes csere volt, Babina Erik távozott, Pécsvárady Attilára műtét vár, így a 18 esztendős Szabó Bálint Lébényből érkezett, a 21 éves Molnár Martin József pedig Ászárról igazolt át. A védelembe érkezett a 19 éves Németh Zsombor, aki a Komárom U19-es csapatában futballozott. A Hajnal-testvérek is nagy erősítésnek tűnnek, a 20 éves ikerpár mindkét tagja Győrszentivánon futballozott még tavaly. Papp Bence szintén csak 20 esztendős, ő is Lébényből érkezett. Mellettük Czeglédi Ádám, a harmadosztály gólkirálya Bakonyszombathelyről igazolt Bábolnára.

Esztergomban óriási mozgás volt nyáron, és ennek aligha örülnek a csapatnál. Terjék Lajos vezetőedzővel gyakorlatilag a fél kezdőcsapat távozott: Orosházi Bence, Lőrinczy Szilárd és Mártonfi Richárd Attila Zsámbékra tették át a székhelyüket, Molnár Ambrus pedig Nyergesújfalun folytatja. Peller Ákos a BLSZ I.-be került, Kulánda Máté az NB III.-ban folytatja, Miknyóczki Balázs a Pest megyei I. osztályba került, Visnyovszki Martin Pilismarótra, de Dombai Bálint és Ludvig Tamás sem Esztergomban edzett a nyáron. A megmaradt felnőttjátékosok mellé fiatalok kerültek fel, de az első fordulóban csak két játékos ült az Esztergom kispadján.

A bajnoki címre törő Koppánymonostor keretében nem volt sok változás, de minőségben így is előreléptek. Vigh László szakmai igazgató lett, helyét a kispadon Pintér László vette át, aki az előző szezonban még a pályán volt. Már tél óta Monostoron edzett a Valkó-testvérpár, az első fordulóban már Gergő és Miklós is a kezdőben kapott helyet, ami nagy erősítés a lila-fehéreknek. Gíber Roland Ausztriába költözése után Boros Renátó lett a csapat kapusa. Rajta kívül még Fodor Martin érkezett a klubhoz Oroszlányból. Fekete és Szalai távozott a klubtól, ahogy Mészáros Dominik is.

Környén Kiprich József helyett Gulyás Tamás lett a vezetőedző újra. Gulyás már ült a környeiek kispadján, így nem ismeretlen számára a közeg. Visszatértek a Nádudvari-testvérek, illetve Szerencse Dániel is Oroszlányról. Bándi Mihály, Méhész Bence és Járóka Ferenc távozott, de voltak a klubhoz visszatérők, akik eddig is a Környe igazolt játékosai voltak.

Nagyigmándon három új játékos kapott helyet a kezdőcsapatban: Farkas Ferenc kapus Kisigmándról, Pados Gergő Kocsról, Dávid Krisztofer László pedig Kisbérről érkezett. A keret még változhat augusztus végéig.

Darabos Gábor váltotta Jánosi Dánielt a Nyergesújfalu kispadján, utóbbi a Dorogi FC utánpótlásában kapott lehetőséget edzőként. A csapatban nagy változás nem volt, Fekete Márton András, Szoboszlai Tamás, Zicsi Adrián, Izsó Bence négyes Sárisápra igazolt. Lakatos Dániel Süttőről, Molnár Ambrus Esztergomból, Jakobi Roland Dorogról, Antal Bence Kadosa pedig Tatabányáról került a csapathoz.

A feljutót Tát egybentartotta a megyei másodosztályban az aranyéremig menetelő keretét, egy-két erősítéssel megfűszerezve. A kapuba érkezett Erős Roland Zoltán még télen. Most nyáron Varga Botond Lóránd Piliscsévről, Nagy Szilárd Zsámbékról érkezett, illetve érkezőként lehet aposztrofálni az NB III.-as rutinnal bíró Lamperth Krisztiánt, aki ugyan tavaly már a Tát játékosa volt, de felnőtt meccsen nem lépett pályára.

Az ezüstérmes Sárisáp kifejezetten erősödött a nyáron, hiszen Fekete Márton Andrást a védelembe, Zicsi Adriánt, Szoboszlai Tamást és Izsó Bencét a középpályára szerezte meg Csapó Károly, illetve a dorogi fiatal, Deres Márk is a klubhoz került. Távozója nem nagyon volt a csapatnak, így elmondható, hogy nagyobb a merítési lehetősége a trénernek.

A Tata hasonlóan a Bábolnához rengeteget erősödött a nyáron: a legnagyobb távozó Minárcsik Dániel volt, aki Almásfüzitőre ment. Mezei Antal Dunaalmáson, Visnyovszki Erik Tardoson folytatja, míg Sziranidisz Dimitrios a tanulmányai miatt a fővárosba távozott. Visszatért a klubhoz Bogár Levente, Jónási Rináldó és Szűcs Péter – mindhárman játszottak már Wéber Roland keze alatt. Nagy erősítés lehet Kiprich Dániel megszerzése is, amennyiben egészséges marad a szezonban, sok gólt várunk tőle. Kalóczkai Ákos személyében egy fiatal játékos is érkezett, őt Komárból szerezte meg a Wéber-csapat.

Linczmaier László jó tanárhoz méltóan újabb „osztály” kapott, hiszen vérfrissítésen ment át a gárda. A rutinos játékosok közül Bábszki Ádám Csolnokra igazolt, Hagymási Dániel abbahagyta, és Kocsán Gergő sem a klub játékosa már. A helyüket fiatal, „éhes” játékosokkal töltötte fel a Kecskéd: érkezett Kalmár Tamás (Gyirmót), Marton Krisztián (Bokod), Farkas Péter (Bokod), Balogh Ábel (Csorna), Dikasz Csanád (Tatabánya), Szabó Márk (Oroszlány) és Raffai Ákos (Vértessomló).

Vértessomlón is jól sikerült az átigazolási időszak, hiszen „csak” Raffai Ákost vesztette el a klub. Földi Bálint és Plotár Patrik a csapathoz került, valamit Horváth Alex és Kiss Tibor is.

Vértesszőlősről Kiprich Dániel és Ténai Attila a két legfontosabb távozó. Tokaji Zsolt vezetőedző leginkább fiatalokat igazolt: Babai Attila, Tóth Bence és Fekete Tamás Oroszlányból érkezett, Kovács Bence kapus pedig Tatáról.

A címvédő Zsámbék elveszítette egyik legnagyobb erősségét, Monori Norbertet, aki 70 gólt szerzett az előző idényben, őt az NB II.-es Haladás vitte el, és már be is mutatkozott a Nyíregyháza ellen. Mellette Juhász Ákos is fájó távozó lehet, aki a védelem alapembere volt. Esztergomból három játékos tette át a székhelyét Zsámbékra: Orosházi, Lőrinczy és Mártonfi fontos játékosa lehet Bodó Lászlónak, ahogy Terplán Zoltán is. Utóbbi Ausztriából tért haza, de korábban volt már a Sárisáp játékosa, ahol számolatlanúl rúgta a gólokat. Sugár Soma és Bíró Richárd felkerült az U19-es csapattól.

Megyei focis pólókért kattints ide: https://shopanka.hu/focispolok